Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2013

Ένας μετεωρίτης θα μας ξυπνήσει….;


Όταν μια περιοχή του πλανήτη βιώνει μια βροχή μετεωριτών με 500 τραυματίες, οι υπόλοιπες ειδήσεις, όσο σοβαρές κι αν είναι σε παγκόσμιο επίπεδο, αυτομάτως διαβαθμίζονται φυσικά… Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να διαβαθμίζονται μπροστά στην ανικανότητα αντίδρασης του απρόβλεπτου και την διαπίστωση της ασημαντότητας του μεγαλύτερου, που διαπιστώνονται…

Μπορεί να θύμισαν έντονα κάποιες ταινίες ή κάποια ηλεκτρονικά παιχνίδια τα βίντεο που κατέκλυσαν το διαδίκτυο μετά τη βροχή μετεωριτών που συνέβη σε βόρεια περιοχή της Ρωσίας αλλά ήταν εντελώς πραγματικές εικόνες!
Φλεγόμενες σφαίρες να πέφτουν απ’ τον ουρανό σε σημεία που κανείς δεν μπορούσε ακριβώς να προβλέψει και σε έκταση που ήταν αδύνατον ν εκκενωθεί και το κυριότερο, χωρίς καμιά προειδοποίηση αφού ούτε κι οι επιστήμονες το είχαν διαβλέψει!
Κι άντε τώρα να διαβαθμίσει κανείς τις ειδήσεις εκείνης της μέρας… όσο σημαντικές και καθοριστικές ενδεχομένως να είναι για το παρόν και το μέλλον λαών αυτού του πλανήτη, οι εικόνες με τις φλεγόμενες ανεξέλεγκτες σφαίρες εξ ουρανού, οπωσδήποτε βάζουν τα πράγματα σε άλλη θέση…
Το θέμα είναι ότι πρέπει να μπουν στη σωστή τους θέση τα πράγματα και να μπορέσουμε επιτέλους ν’ αξιολογήσουμε σωστά κι όπως πρέπει τις προτεραιότητες και τις ανάγκες μας. Τη στιγμή που πέφτει ένας μετεωρίτης, ονόματα πολιτικών π.χ., κι ανούσιες ψιλοκοντρίτσες, φαντάζουν άκρατα γελοία!
Τα ποσοστά αυτοκτονιών επίσης σε χώρες όπως η δική μας, παίρνουν άλλη διάσταση! Ενώ και κάποια απ’ τα καθημερινά προβλήματα που νιώθουμε να μας πνίγουν, φαντάζουν διαφορετικά!
Σίγουρα όμως οι καλές κι ευχάριστες στιγμές, αυτές που μπορούν να μας δώσουν αισιοδοξία, αποκτούν μεγαλύτερη αξία και μεγεθύνεται η πολυτιμότητα και μοναδικότητά τους!
Ας κρατήσουμε όλοι μέσα μας μια απ’ τις εικόνες που έζησαν κάποιοι συγκάτοικοι στον πλανήτη και κάθε φορά που θα μας απασχολεί κάτι γελοίο και μικρό ή ένα γελοίο πρόσωπο με τα δικά του, να μειδιούμε σκεπτόμενοι πόσο μικροί, ασήμαντοι κι ανήμποροι είμαστε τελικά! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου