Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Μας στέρησε τη χαρά του ακούσματος της παραίτησης...

Περιμέναμε, περιμέναμε, ακούσαμε ομιλία στη βουλή, ομιλία στην κοινοβουλευτική ομάδα, διάγγελμα αλλά το ρήμα ¨παραιτούμαι" ή τη λέξη "παραίτηση" δεν την ακούσαμε απ' το στόμα του ΓΑΠ! Αυτή τη χαρά δε μας την έδωσε! Μέχρι να ορκιστεί ο νέος Πρωθυπουργός, ένα άγχος μήπως και το μετανιώσει, το είχαμε... Και ποιος να μας κατηγορήσει με τόσες παλινδρομήσεις...Την άφησε την καρέκλα πάντως, είδαμε να κάθεται ο Λ. Παπαδήμος οπότε τώρα σιγουρευτήκαμε!!!Τώρα, κατά πόσο πρόκειται για χαρά, θα φανεί...Πάντως μας τη χρωστάνε!

Άμυνα κι εξωτερικά, το μήνυμα της ΝΔ....


Καθόλου τυχαία βέβαια η επιλογή της ΝΔ ν' αναλάβει τα δυο βασικά υπουργεία Άμυνας κι Εξωτερικών που ομολογουμένως παίζουν καθοριστικό ρόλο στην διακυβέρνηση της χώρας κι έχουμε γίνει πολλά λάθη και στα δυο! Μένει να δούμε βέβαια τι θα κάνει για να τα διορθώσει...και πόσο θα τους αφήσουν να τα διορθώσουν... Πάντως ο απερχόμενος υπουργός Άμυνας, φρόντισε να "ξηλώσει" τους παλιούς, για λόγους που μόνο εκείνος ξέρει τελικά! Όσο για τα εξωτερικά μας, θέλει πολλή δουλειά για να ξαναπιστέψουν στη χώρα οι ξένοι, εντός κι εκτός Ευρώπης! Δουλειά που δεν ολοκληρώνεται σε λίγους μήνες αλλά μια καλή αρχή μπορεί να γίνει! Μακάρι να μη χαθεί η ευκαιρία...!

Μην αφήσει το έργο στη μέση...


Γενικό το άγχος στην Ξάνθη, κολλημένοι τρώγωντας τα νύχια τους οι περισσότεροι, περίμεναν να δουν αν θα παραμείνει ο ξανθιώτης βουλευτής στην κυβέρνηση! Ήταν πολύ σημαντικό για τον τόπο γιατί αν έφευγε θα άφηνε το έργο στη μέση...!Ειδικά για την Ξάνθη που η προσφορά είναι μεγάλη... Δεν ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες για την πάταξη του παρεμπορίου, δεν έκλεισε η εκμετάλλευση από ξένους της Φωνής της Αμερικής, δεν έκλεισε η ΣΕΚΑΠ... Μένουν πολλά να γίνουν κι όχι μόνο στην Ξάνθη! Η ανάπτυξη "τρέχει" σ' ολη τη χώρα και δε θα μπορούσε φυσικά ν' αλλάξει το επιτελείο του υπουργείου Ανάπτυξης για να μην την ανακόψουν! Κι έτσι, έμειναν όλοι στις θέσεις τους! Λέτε να έχει σχέση με το ότι δεν περιμένουν ανάπτυξη ούτε και για όλο το 2012 και γι΄αυτό δεν ασχολήθηκε κανείς με το συγκεκριμένο υπουργείο...; Κακίες...!

Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2011

Τη γλίτωσε στο παρά ένα...Τυχαίο;

Αν δεν τον έβρισκε στην Πρωθυπουργία η αυριανή μέρα, σύμφωνα με το καταστατικό του ΠΑΣΟΚ, θα έπαυε να είναι αρχηγός του κόμματος και θα έπρεπε να προχωρήσουν σε εκλογή νέου... Τώρα, έχει πάρει παράταση 6 μηνών... Πόσο έπαιξε ρόλο αυτό στη καθυστέρηση των εξελίξεων που τελικά όπως αποδεικνύεται, δεν οφειλόταν στον Λ. Παπαδήμο αλλά ούε και σε όρους που έλεγαν τα παπαγαλάκια ότι έθεσε προς τους αρχηγούς... Το θέμα είναι, πόσο θ' αντέξει το καπάκι στο πράσινο καζάνι που βράζει εδώ και καιρό ώστε να εξαντλήσει τους 6 μήνες...;

Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Απ' τους δυο ποιον να διαλέξω...;

Υπηρχε παλιά ένα τραγουδάκι που έλεγε "απ' την Κική ή την Κοκό, ποια να διαλέξω" και γίνεται τόσο επίκαιρο που ξεπερνάει την γελοιότητα που ζούμε! Γιατί, όταν για για μια πορτολάδα που έπιναν τρεις και δεν πρόσφεραν στον τέταρτο, θέλουν να μας πείσουν ότι διαλύεται συμβούλιο αρχηγών στον Πρόεδρο Δημοκρατίας, που θ' αποφάσιζαν για Πετσάλνικο Πρωθυπουργό(έλεος!!!), ο εμπαιγμός δεν έχει όριο! Και φτάσαμε τώρα να παρακαλάμε να δεχθεί ο Παπαδημος που κάποιοι προσπάθησαν βέβαια να τον κάψουν πριν ακόμη του γίνει πρόταση! Καταλάβαμε πολύ καλά ότι ο ΓΑΠ δεν θέλει την καρέκλα... (!!!), ότι ο Σαμαράς έχει την πλήρη εμπιστοσύνη όλου του κόμματος... κι ότι μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι μ' αυτούς που επιλέξαμε να μας κυβερνούν...! Όσο για τις σχέσεις συνοχής του ΠΑΣΟΚ, φάνηκαν πλέον με την αντίδραση που επιτέλους φάνηκε...! Η χώρα στο κενό, με ή χωρίς...πορτοκαλάδα!

Ζούμε σε παράλληλα σύμπαντα…

Πόσα απ’ αυτά υπάρχουν στη σύγχρονη Ελλάδα τελικά; Ένα είναι σίγουρα αυτό που κινούνται οι κορυφαίοι πολιτικοί που αποφασίζουν βάσει των ψήφων που είχαν λάβει πριν τον ορυμαγδό που ήρθε, ένα άλλο είναι αυτό που ζουν οι κομματικοί στρατοί συμπεριλαμβανομένων και των βουλευτών που η ενημέρωσή τους απ΄τους αρχηγούς και τα επιτελεία είναι περιορισμένη στα απολύτως απαραίτητα κι ένα τρίτο εκείνο που κινείται ο απλός λαός αντιμετωπίζοντας τη σκληρή πραγματικότητα μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια…