Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Άλλος για να κυβερνήσει…;


Τέτοια τύχη όμως που έχουμε ως λαός, να ‘χουν προκύψει τόσοι σωτήρες, τόσοι άξιοι να κυβερνήσουν αυτόν τον πολύπαθο τόπο σε τόσο δύσκολη συγκυρία! Τόσους νέους, επίδοξους κυβερνήτες που αποδεικνύουν καθημερινά ότι είναι σε θέση να πάνε στο εξωτερικό και να εκπροσωπήσουν τη χώρα αφού έχουν κάνει δηλώσεις επί παντός επιστητού εντός των συνόρων κι έχουν γελοιοποιηθεί τόσο σε προσωπικό όσο και κομματικό επίπεδο… Το μόνο που μένει είναι να δούμε εμείς, ως λαός, πόσο γελοία θεωρούμε τη διαδικασία των εκλογών και της εκπροσώπησης της χώρας…

«Έχουμε ό,τι μας αξίζει», γνωστό και καθημερινά αποδεικνυόμενο γεγονός, τουλάχιστον σε επίπεδο διακυβέρνησης της χώρας. Ευκολόπιστοι; Αδιάφοροι; Βολεψάκηδες; Όπως και να μας χαρακτηρίσει κανείς ως λαό, απ’ τα’ αποτελέσματα των εκλογών των τελευταίων πολλών δεκαετιών, μόνο νοήμονες και σκεπτόμενους ψηφοφόρους δεν μπορεί να μας ονομάσει… Πικρή αλήθεια!
Αυτό που διαφαίνεται όμως ότι μπορεί να γίνει τώρα, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο και κάθε έννοια κινδύνου για τη χώρα που φυσικά δεν έχει άλλα περιθώρια να ρισκάρει…  
Από αντίδραση ή με χιουμοριστική διάθεση, δείχνουμε ως πλειοψηφία να επιλέγουμε κόμματα και πρόσωπα που κάνουν τα πάντα για να εκθέσουν ακόμη περισσότερο εαυτόν και τα σύνολα που ανήκουν! Κι όσο εκτίθενται αυτοί με άσχετες, απαράδεκτες, προκλητικές και ενίοτε επικίνδυνες δηλώσεις, τόσο περισσότερο δείχνει η πλειοψηφία ν’ ασχολείται μαζί τους αντί να τους αποκλείει και να γυρνάει πλάτη όπως θα ήταν το φυσιολογικό σ’ έναν σκεπτόμενο λαό!
Φτάσαμε λοιπόν ν’ ασχολούμαστε με γελοίους βουλευτές που έφτασαν στη βουλή με ελάχιστες ψήφους αλλά κάνουν θόρυβο λες κι εκπροσωπούν εκατοντάδες χιλιάδες συμπολίτες τους και με απίστευτη ευκολία μιλάνε και φέρονται ηλιθιωδώς, όπως μάλλον έκαναν και στην προσωπική τους ζωή τότε που δεν τους ήξερε κανείς…
Ευτυχώς ή δυστυχώς, στα χέρι μας ή μάλλον στην ψήφο μας εναπόκειται κατά πόσο θα επιτρέψουμε σε τέτοιους αχαρακτήριστους να γελοιοποιήσουν την εκπροσώπηση της χώρας σε σοβαρές κι επικίνδυνες διαπραγματεύσεις στο εξωτερικό αφού στο εσωτερικό έχουν γελοιοποιηθεί ήδη!
Και δυστυχώς δεν πρόκειται για ένα κόμμα αλλά για τουλάχιστον τρία που διαθέτουν τέτοια «ικανά» στελέχη! Κι έτσι όπως διαφαίνεται να διαμορφώνεται το πολιτικό σκηνικό μετά τςι εκλογές, από καραμπόλα μπορεί να προκύψει κανέναν υπουργός εξωτερικών ή οικονομικών, κάποιος που έχει πει ό,τι βλακεία του ΄χει κατέβει στο κεφάλι ή θεατρίνισε στο βήμα της βουλής ή έκανε ανήκουστες δηλώσεις! Κι όχι από επιλογή συνειδητή ενός αρχηγού αλλά ίσως ελλείψει άλλων στελεχών!
Και τότε να δούμε, πόσο θα γελάσουν αυτοί που σήμερα έχουν ως κριτήριο επιλογής «να δοκιμάσουμε κι αυτόν» ή «τέτοιους θέλουν στη βουλή για να στρώσουν» ή «έφυγαν απ τη παράταξη αλλά μπορεί να συνεργαστούν για να μην έχω κι εγώ ενοχές»… Γιατί η απόλυτη γελοιοποίηση της χώρας με λανθασμένες εκλογικές επιλογές με το επιχείρημα «είδαμε κι οι σοβαροί τι έκαναν», μόνο την απόλυτη καταστροφή θα φέρει και φυσικά την απόλυτη παράδοση και μάλιστα από ανίκανους και γελοίους σε πολλές περιπτώσεις!
Ο μανδύας της σοβαρότητας ενός σύγχρονου ελληνικού κοινοβουλευτικού κόμματος, που μπορεί να φροντίζει ο αρχηγός του ή εκείνοι που το στηρίζουν, εντός κι εκτός χώρας…, ξεφτίζει και διαλύεται από γελοία στελέχη που κάνουν τα πάντα για να γελοιοποιήσουν το κόμμα, το αξίωμα, τους εαυτούς τους!
Η χώρα όμως δεν έχει ανάγκη από προσπάθειας σοβαρότητας ή σοβαροφάνεια! Η χώρα έχει ανάγκη από πράγματι σοβαρούς ανθρώπους που θα διεκδικήσουν και θα προσπαθήσουν στ’ αλήθεια για το καλύτερο! 
Αν δεν το κατανοήσουμε όλοι εμείς οι ψηφοφόροι και συνεχίζουμε να γελάμε απλώς με τους γελοίους χωρίς να τους τιμωρούμε αποσύροντας την ψήφο μας, μόνο πλήρη διάλυση συνοδευόμενη από άκρατη γελοιοποίηση περιμένει τους Έλληνες στο εγγύς μέλλον… και το χειρότερο, αυτή τη φορά υπ’ ευθύνη τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου