Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Πρέπει ν’ αντέξουμε!


…γιατί μόνο έτσι τους εκνευρίζουμε, τους ακυρώνουμε, τους μπερδεύουμε, τους βγάζουμε εκτός προγραμματισμού, τους φέρνουμε στα δικά τους όρια, τους βάζουμε σε σκέψεις να «σκίσουν τα πτυχία τους» και φυσικά θα συνεχίσουν να μας θαυμάζουν και να μας ζηλεύουν ως λαό! Αρκεί να το θελήσουμε…

Έπιασαν τα κρύα, για έξω δεν είναι, ευρώ δεν υπάρχει για κανένα ποτάκι ή ρετσινούλα, καλοριφέρ με το σταγονόμετρο, άρα η επιλογή καναπές, κουβέρτα, τηλεόραση, αποτελεί μάλλον μονόδρομο! Κι αρχίζει το πρόβλημα!
Όλη τη μέρα τρέξιμο, άγχος, υποχρεώσεις, σκέψεις, μαύρες κατά τεκμήριο όσον αφορά τα οικονομικά και το βράδυ, που χρειάζεται ν΄αδειάσει λίγο το κεφάλι, πιάνουν δουλειά οι τηλεοπτικοί αστέρες κι αρχίζουν τα «υπέροχα»: τώρα αρχίζουν τα δύσκολα, τώρα θα πεινάσουμε, ακόμη δεν είδαμε τίποτα, ακούστηκε αυτό κι εκείνο, όλα μαύρα… Κάποια κανάλια, εκτός από μαυρίλα και τούρκικα, έχουν άλλα πράγματα αλλά ποιος τα κοιτάει; Εθιστήκαμε στη μιζέρια και στην αυτολύπηση!
Όλο και γυρνάει εκεί το χέρι κι όλο κι ακούμε τους ενημερωμένους της σημερινής εξουσίας να μαλώνουν με τους ανενημέρωτους της αυριανής εξουσίας κι ενδιάμεσα τους τηλεοπτικούς αστέρες της ενημέρωσης να προσπαθούν να δικαιολογήσουν τον μισθό τους…. Κι η ζωή συνεχίζεται!
Αυτή τη σκέψη που πηγαινοέρχεται η αλήθεια, συχνά, κι αφορά στην αντίσταση σε όσα μας κατακεραυνώνουν, δε μένει ώρα να την κρατήσουμε και να την επεξεργαστούμε, γιατί είμαστε απασχολημένοι στον ελεύθερο χρόνο μας, με την μιζέρια μας που πρέπει ν’ αναπαράγουμε… Μπήκε στην καθημερινότητά μας κι αυτό!
Δε σηκώνουμε όμως λίγο το κεφάλι, να τα δούμε πιο καθαρά τα πράγματα, να συνειδητοποιήσουμε ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να τους ακυρώσουμε όλους; Όπως και να το δει κανείς, ο καλύτερος τρόπος είναι ν’ αντέξουμε! Η καλύτερη αντίσταση είναι ν’ αντέξουμε! Να είμαστε με ψηλά το κεφάλι, να παλεύουμε και να πιέζουμε με τις αντοχές και τους πολιτισμένους τρόπους αντίδρασης!
Όσο διαπιστώνουν ότι μας πήρε από κάτω η κατάθλιψη κι η ηττοπάθεια, τόσο θα μας επιβαρύνουν και θα μας φορτώνουν! Όσο αποδεικνύουμε ότι ακούμε τα παπαγαλάκια τους κι επιτρέπουμε να μας βυθίζουν στην απογοήτευση, τόσο θα κάνουν τη δουλειά τους ανενόχλητοι!
Με την ψήφο μας, με την καθημερινή μας αντοχή, με την εκτόνωσή μας σε διάφορα όπως ξέρουμε εμείς οι Έλληνες, με το χιούμορ μας, με όποιον τρόπο τέλος πάντων κι αν επιλέξουμε, πρέπει ν’ αντέξουμε! Μόνο έτσι θα μας υπολογίζουν και θα σκεφθούν τρόπους για ανάκαμψη… Αρκεί εμείς να είμαστε όρθιοι, εδώ, να μας νιώθουν, να μας φοβούνται!
ΠΡΕΠΕΙ ν’ αντέξουμε ως λαός! Και θ’ αντέξουμε! Ενωμένοι, θ’ αντέξουμε! Έστω κι αν το μόνο μας κίνητρο θα είναι να τους ακυρώσουμε και να τους εκνευρίσουμε με τις αντοχές μας! Το μόνο που χρειάζεται είναι να το θελήσουμε…! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου