Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Εύκολα διλήμματα ή ωριμότητα και λογική…;


Έφτασε επιτέλους η στιγμή που ελπίζουμε να ολοκληρώθηκε η μαρτυρική προεκλογική περίοδος που παρακολούθησε όλη η υφήλιος και μάλιστα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και άγχος… και τώρα όλοι περιμένουν να διαπιστώσουν πώς θ’ αποφασίσουν να ψηφίσουν οι Έλληνες που εν πολλοίς καθορίζουν χωρίς να το έχουν επιλέξει, τις εξελίξεις στον τομέα των οικονομικών, παγκοσμίως!

Είτε τον καταλάβατε, είτε όχι, είτε συμμετείχατε, είτε όχι, είτε αποφασίσατε να ψηφίσετε, είτε όχι, η μακρά προεκλογική περίοδος που βιώσαμε, ολοκληρώθηκε και μένει πλέον ν’ αποτυπωθεί η βούληση του ελληνικού λαού, του πολύπαθου, μπερδεμένου, εκνευρισμένου, αγανακτισμένου, που οι λανθασμένες επιλογές του επέτρεψαν σε υπερόπτες ανίκανους κυβερνώντες να τον καταστήσουν πειραματόζωο της νέας εποχής με τα νέα καταστροφικά οικονομικά δεδομένα…
Κι άντε τώρα, αυτός ο λαός με τόση φόρτιση και τόσα προβλήματα, με τη λίστα των αυτοχείρων να μεγαλώνει καθημερινά και προβλήματα που τον περιμένουν στο κατώφλι του σπιτιού του, είτε μπαίνει, είτε βγαίνει απ’ αυτό, να σκεφτεί και ν’ αποφασίσει ψύχραιμα τι θα πάει να ψηφίσει! Άντε να βρει τη συνταγή ή το κουμπί εκείνο που θα τον βοηθήσει να δει καθαρά και πέρα απ’ την σκληρή πραγματικότητα ώστε να διασφαλίσει με την επιλογή του και το μέλλον των παιδιών του που θεωρητικά, επιθυμεί να μείνουν στη χώρα… !
Και ποιος θα τολμήσει βέβαια να του πει να βάλει στην άκρη όλα όσα έχει βιώσει τελευταία και να τα ξεχάσει ή να πάψει να αισθάνεται ενοχές για τις επιλογές που επί δεκαετίες έκανε χωρίς να κατανοεί πλήρως το κακό που έκανε κι ερχόταν ενώ δεν το έβλεπε; Ποιος έχει το θράσος να του κουνήσει το δάχτυλο, τώρα που και τα νεύρα δεν είναι στα καλύτερά τους κι όλοι τρέμουν στην ιδέα μιας ομαδικής απόφασης εκτόνωσης όλης αυτής της ενέργειας που συσσωρεύουμε μέσα μας κάθε φορά που αισθανόμαστε ν’ αδικούμαστε απ’ τις εξελίξεις…!
Μόνοι μας, ο καθένας χωριστά, πρέπει να καθίσουμε ήρεμα και ψύχραιμα, με καθαρό μυαλό και με ψυχρή λογική να βάλουμε κάτω τα δεδομένα όπως έχουν σήμερα διαμορφωθεί, δυστυχώς, χωρίς συναισθηματισμούς και περιττές «μαγκιές» που είναι πλέον πολυτέλεια και να δούμε τι θεωρεί ο καθένας μας καλό για την επόμενη μέρα αυτού του τόπου!
Τους είδαμε να μαλλιοτραβιούνται στις τηλεοράσεις, αηδιάσαμε, μειδιάσαμε, αδιαφορήσαμε, βρίσαμε, γελάσαμε, απορήσαμε, προκληθήκαμε, εκτονωθήκαμε με τον τρόπο μας και τώρα ήρθε η ώρα της απόφασης. Της κρίσιμης, σημαντικής, καθοριστικής πλέον, απόφασης!
Πραγματικά διλήμματα αλλά και ψευτοδιλήμματα, τίθενται, είναι υποκρισία να μην το αναγνωρίσουμε! Επιλέγουμε την πορεία που επιθυμεί η πλειοψηφία του ελληνικού λαού που θα οδηγήσει εκ των πραγμάτων σε επιλογές και για θέματα που θα επηρεάσουν κι άλλους λαούς. Άλλωστε, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί οι εγχώριοι και ευρωπαϊκοί «αστέρες» της πολιτικής που «κρεμόμαστε» απ’ το στόμα τους και οι αποφάσεις κι οι επιλογές τους επηρεάζουν άμεσα τη ζωή μας, βρέθηκαν εκεί επειδή κάποιοι απλοί πολίτες τους ψήφισαν και τους ανέδειξαν.
Δε μπορεί και δεν πρέπει κανείς να μας πει τι θα ψηφίσουμε! Ελεύθεροι είμαστε να επιλέξουμε ό,τι μας εκφράζει περισσότερο ή αυτό που επιτάσσει η λογική μας ώστε να διαμορφωθεί το κλίμα όπως θεωρεί ο καθένας μας καλύτερα!
Τα δεδομένα τα έχουμε, η ενημέρωση είναι υπέρ του δέοντος επαρκής, οι υποψήφιοι έχουν εκτεθεί αρκούντως πλέον, μένει η σοβαρότητα κι η ωριμότητα που διαθέτει ο καθένας μας για να μας οδηγήσει ήρεμα και ψύχραιμα στην κάλπη που για το καλό όλων μας πρέπει να βγάλει κυβέρνηση με όσο το δυνατόν καλύτερη και πληρέστερη εκπροσώπηση της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού!
Καλή ψήφο!
e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου