Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Νέο … κέντρο και η νέα κεντροαριστερά των … συνιστωσών


Μέσα απ’ την στάχτη της πολιτικής που μπορεί να έβγαλε πρώτα και δεύτερα κόμματα στις εκλογές αλλά το κλίμα εναντίον της δεν το άλλαξε αφού ο φόβος του χάους οδήγησε τους ψηφοφόρους στις κάλπες, αναγεννώνται όπως διαφαίνεται δυο κόμματα, το ΠΑΣΟΚ ως νέα ένωση κέντρου κι ο ΣΥΡΙΖΑ ως νέα κεντροαριστερά αν καταφέρει να συνενώσει ειρηνικά τα «στοιχεία» σύνθεσής του… κι αφού κατά λάθος μάλλον, δεν κυβερνάει,  χωρίς όμως πρώτα να έχουν φροντίσει ώστε να έχουν συνεννοηθεί όλες οι συνιστώσες του…
Τόσο μπέρδεμα και τόση ανασφάλεια, όπως καταγράφηκαν και στις εκλογές, μάλλον δεν είχε ξαναζήσει ο τόπος όπως αποδεικνύεται! Γιατί, πώς αλλιώς να εξηγήσει κανείς το γεγονός ότι κόντεψε να κυβερνήσει τη χώρα στην πιο δύσκολη στιγμή της, ένα κόμμα που όλοι διαπίστωσαν ξεκάθαρα ότι δεν είχε αρραγές εσωτερικό μέτωπο και μπροστά στην ανάγκη στελεχών για να κοινωνήσει τις θέσεις του, απλώς χρησιμοποίησε κάποιους απ’ τις περίφημες συνιστώσες του, που όμως κάθε άλλο παρά έτοιμοι ήταν για την αποστολή που τους ανατέθηκε!
Άραγε, όλοι εκείνοι που ως αλεξιπτωτιστές, βρέθηκαν να ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, μπορούν να φανταστούν, στην περίπτωση που έφτανε να κυβερνήσει, εκτός απ’ τον αρχηγό του και καμιά 5-6 σοβαρούς βουλευτές, ποιοι θα ήταν οι υπόλοιποι που θα κάλυπταν κυβερνητικές θέσεις; Και το ερώτημα δεν το κάνουν κακοπροαίρετοι άλλων πολιτικών χώρων αλλά προκύπτει ξεκάθαρα  απ’ την είδηση που αναφέρει ότι τώρα, μετά τις εκλογές που παραλίγο να δώσουν αποτέλεσμα που όλη η υφήλιος απευχόταν…, τώρα λοιπόν, αποφάσισαν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για να γίνουν κόμμα όπως αποτυπώθηκε βιαστικά κατά την προεκλογική περίοδο, στα χαρτιά ώστε να μην χαθούν οι 50 βουλευτικές έδρες στην περίπτωση που θα αναδεικνυόταν πρώτο κόμμα απ’ την κάλπη.
Κάλλιο αργά παρά ποτέ βέβαια αλλά το ευτύχημα είναι ότι θα ολοκληρώσουν τις διαδικασίες ενώ είναι αντιπολίτευση κι όχι κυβέρνηση με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό! Γιατί, οι φόβοι για σημαντικές διαφωνίες που μπορεί να επιφέρουν κι αποχώρηση κάποιων συνιστωσών, τώρα αποτελούν δικό τους πρόβλημα, αν είχαν κερδίσει τις εκλογές όμως, θ’ αποτελούσε πρόβλημα όλης της χώρας… που δεν αντέχει πλέον τέτοια «παιχνιδάκια» και δυστροπίες ενώ βουλιάζει! Τέτοια η απόδειξη ωριμότητας λοιπόν του κόμματος που διεκδίκησε σθεναρά την διακυβέρνηση της Ελλάδος ενώ όλη η υφήλιος παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα!
Απ’ την άλλη, το πάλαι ποτέ κραταιό και σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, έχει διαλυθεί περισσότερο κι απ’ το επιλεγόμενο «εις τα εξ ων συνετέθη»! Πλήρης διάλυση, δημόσιες διαφωνίες, ναπολεόντεια στάση στελεχών που είναι άκρως υπεύθυνα για την κατάντια μας αλλά ζουν αλλού όπως φαίνεται κι ένας νέος αρχηγός να προσπαθεί να συμμαζέψει τ’ ασυμμάζευτα, θυμωμένος κι όχι άδικα, που δεν τον εξέλεξαν νωρίτερα κι άφησαν τον κληρονόμο να κάνει κόμμα και χώρα, ρόιδο, για να μην αναφερθεί η άλλη κατάσταση, ιταλιστί… που ίσως ταιριάζει καλύτερα αν κι εκεί, ως γνωστόν, υπάρχει τάξη κι ιεραρχία…

Νέο κόμμα λέει τώρα ο αρχηγός, με νέο όνομα, μάλλον, όλα καινούργια και φυσικά στελέχη και αρμόδιους με βάση τους εκλεγμένους, τους λίγους, ελάχιστους, για την ιστορία του, εκλεγμένους βουλευτές του. Και φυσικά με κάποιους κάποτε κραταιούς του, στη φυλακή κι εν αναμονή των εξελίξεων που δεν αποκλείεται να στείλουν κι άλλους μέσα…! Χειρότερα γίνεται; Μάλλον όχι!
Αναγέννηση λοιπόν κι επαναπροσδιορισμός κι επανεκκίνηση και επανασύνθεση κι όλα αυτά που απαιτούν σκληρή αυτοκριτική και σύνεση. Όλα αυτά που απαιτούν τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις ώστε να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, όχι μόνο για τα κόμματα αλλά και για το μέλλον ίσως, της χώρας αφού όλοι αυτοί μπορεί κάποια στιγμή να κυβερνήσουν όπως αποδεικνύει η ιστορία.
Στάχτη και μπούρμπερη έχουν γίνει όλα κι η καθημερινότητά μας έχει αλλάξει άρδην! Κανείς δεν πιστεύει ότι τα δύσκολα πέρασαν αλλά μια μικρή αχτίδα ελπίδας, διαφάνηκε μετά τις εκλογές. Ίσως να προκύπτει απ’ την συνειδητοποίηση του το αποφύγαμε τελικά αν βγάζαμε τα λάθος αποτελέσματα… ποιος ξέρει μ’ όλα αυτά που ακούγαμε κατά την προεκλογική περίοδο!
Το θέμα είναι ν’ αναγεννηθούν τα πάντα κι όχι μόνο το κέντρο κι η κεντροαριστερά και να περάσουμε στην περίοδο της σοσιαλδημοκρατίας και της χριστιανοδημοκρατίας στα χαρτιά αλλά να επανατοποθετηθούν άπαντες βάσει των νέων δεδομένων της χώρας και με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη και περισσότερη προσπάθεια βελτίωσης ώστε να κυβερνηθεί σωστά η χώρα από ‘δω και πέρα, ασχέτως προσώπων αλλά μέσω των ορθά συγκροτημένων κι υπεύθυνα λειτουργούντων κομματικών της σχηματισμών.
Η κρίση κρύβει ευκαιρίες κι όχι μόνο στον οικονομικό κι επιχειρηματικό τομέα αλλά παντού! Και φυσικά και στην πολιτική μιας χώρας που τα πάντα πλέον πρέπει να τεθούν σε αμφισβήτηση κι επανατοποθέτηση…
e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου