Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Η ώρα των αποδείξεων για όλους …


Από λόγια, σχέδια, υποσχέσεις, πισωγυρίσματα, ακόμη κι απολογίες, χορτάσαμε εδώ και καιρό! Μόνο που τώρα πια, ήρθε η ώρα της αλήθειας, η ώρα που όλοι μας πρέπει ν’ αποδείξουμε ότι εννοούμε όλα αυτά που εκνευρισμένοι, θυμωμένοι, αγανακτισμένοι, λέγαμε όλο το προηγούμενο διάστημα… και να στηρίξουμε μια εθνική προσπάθεια που ξεκίνησε κι έχει πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά της για το καλό όλων μας…
Ψηφίσαμε όπως ψηφίσαμε τέλος πάντων, στείλαμε όποιους στείλαμε να μας εκπροσωπήσουν τέλος πάντων, έγινε και μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού με σημαντική εκπροσώπηση βάσει αποτελεσμάτων και ξεκίνησε αμέσως η δράση αφού χρόνος δεν υπάρχει, το έχουμε εμπεδώσει όλοι αυτό! Μόνο που τώρα πια έφτασε η ώρα που όλοι πρέπει ν’ αποδείξουμε όλα αυτά που λέγαμε πριν τις δυο απανωτές εκλογές και κυρίως ν’ αποδείξουμε όλα όσα μας οδήγησαν στην επιλογή που κάναμε και στείλαμε αυτούς που στείλαμε στη βουλή πλέον.
Ζητούσαμε και το διαμηνύσαμε με την ψήφο μας, συνεργασία και υπερκομματική δράση της κυβέρνησης που θα πάει με σθένος και διεκδικητικά να επαναδιαπραγματευθεί όλα εκείνα που παρέδωσαν αμαχητί κάποια απ’ τα προηγούμενα «τζιμάνια», όπως επίσης θέλαμε και ειδικούς τεχνοκράτες που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους και μπορούν να προσφέρουν.
Μπορεί να μην έφτασε στο ύψος που είχε τοποθετηθεί ο πήχης μια μέρα μετά τις εκλογές, η σύνθεση της κυβέρνησης αλλά είναι ψηλά σε σχέση με όσα είχαμε συνηθίσει απ’ τις προηγούμενες καθαρά πολιτικές κυβερνήσεις. Η απόφαση για τη μη συμμετοχή εκλεγμένων ή πολιτικών προσώπων από πλευράς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, οδήγησε στην τοποθέτηση άξιων επαγγελματιών που στελεχώνουν την κυβέρνηση φέρνοντας και τον αέρα του νέου μοντέλου που είναι μακριά απ’ τα στενά κομματικά και πολιτικά κριτήρια επιλογής που απέτυχαν…
Μόνο που τώρα, στη δεδομένη στιγμή για τη χώρα και τους πολίτες της, δεν υπάρχει η πολυτέλεια της, έστω και μικρής στάσης, για ανάλυση των νέων δεδομένων. Ο πολύτιμος χρόνος που χάθηκε κι η καθυστέρηση που εκ των πραγμάτων προέκυψε, πρέπει να καλυφθεί με στόχο την βελτίωση, έστω και σιγά σιγά και λίγο λίγο, των όρων διαβίωσης των πολιτών που ακόμη ζορίζονται και ταλαιπωρούνται μετά από δυο εκλογικές αναμετρήσεις…
Κι όσο για όλους εμάς, τους πολίτες, εκείνο που μένει να κάνουμε είναι με ηρεμία και ψυχραιμία να περιμένουμε να δούμε τ’ αποτελέσματα εκείνων που τελικά εμείς εκλέξαμε και δώσαμε εντολή, αφήνοντας γι αργότερα την κριτική που πρέπει να γίνει φυσικά όπως κι η ανάληψη ευθυνών για τις αιτίες που μας οδήγησαν εδώ!
Τώρα είναι η ώρα της εθνικής προσπάθειας, της έμπρακτης απόδειξης ενότητας και της ευθύνης εκείνων που μας εκπροσωπούν με αποκλειστικό και κοινό στόχο την επαναφορά της χώρας σε ρυθμούς ανάπτυξης και στη θέση που της πρέπει ως κομμάτι της Ευρώπης κι όχι παρίας της!
Η επόμενη μέρα της Ε.Ε. σχεδιάζεται κι είναι απαραίτητο και δεδομένο ότι η Ελλάδα επιβάλλεται να συμμετέχει ως ισότιμο μέλος, παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει! Η εθνική αντιπροσωπία που θα μας εκπροσωπεί πλέον στην Ευρώπη, επιβάλλεται να αισθάνεται καλυμμένα τα νώτα της απ’ το εσωτερικό ώστε απρόσκοπτα να κάνει αυτό που πρέπει κι όλοι πλέον το γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι!
Ρόλοι και για τους υπόλοιπους φυσικά υπάρχουν! Ωστόσο η ιστορία θα κρίνει αυστηρά όλους εκείνους που στη συγκεκριμένη στιγμή δεν θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και των απαιτήσεων ώστε να λήξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα αυτή η ιδιότυπη ομηρία που έχει περιέλθει ο Έλληνας!
Τα παιχνιδάκια κι οι κινήσεις εντυπωσιασμού όπως κι οι δικαιολογίες και τα σαθρά επιχειρήματα για τεράστια λάθη, δεν έχουν πλέον θέση στο προσκήνιο παρά μόνο στις κακές αναμνήσεις των τελευταίων ετών. Και μόλις ηρεμήσουμε και καταφέρουμε να στρώσουμε, θα δούμε ακριβώς ποιος και πού φταίει!
Ας ελπίσουμε κι ευχηθούμε όλοι ότι θα τα καταφέρουν να πετύχουν τον κοινό στόχο για το καλό όλων μας και κυρίως των παιδιών μας!
e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου