Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Τελείωσε» το άλλοθι της άγνοιας…!


Αγαπημένη δικαιολογία ότι δεν μας ενημέρωναν επαρκώς για όλα τα δεδομένα οι κυβερνώντες οπότε ψηφίζαμε βάσει όσων γνωρίζαμε… ώστε να έχουμε καλό άλλοθι για τα λανθασμένα αποτελέσματα που έβγαζε η κάλπη τόσα χρόνια κι οδηγηθήκαμε στη σημερινή κατάντια… Σήμερα όμως γνωρίζουμε και πολύ καλά μάλιστα κι ίσως και περισσότερα απ΄ όσο έπρεπε… Το άλλοθι τέλος!

Ζούμε αυτές τις λίγες μέρες πριν τις κρίσιμες και καθοριστικές εκλογές που περιμένει εναγωνίως όλη η Ευρώπη, αν όχι όλος ο πλανήτης, την απόλυτη τρομοκρατία! Μέχρι και προμήθειες απ’ το σούπερ μάρκετ θα φτάσουμε να κάνουμε λες και περιμένουμε πόλεμο! Κι όλα αυτά γιατί;
Για να διασφαλίσουν ότι καταλάβαμε τι ακριβώς πρέπει να γίνει ώστε να μην μας αφήσουν στη μαύρη μας την τύχη! Οικονομολόγοι, πολιτικοί, αναλυτές, επιστρατεύθηκε το σύμπαν και κατακεραυνώνει τους Έλληνες για όλα τα ενδεχόμενα με εμφανή προώθηση φυσικά εκείνων που αφορούν στην λανθασμένη επιλογή που μπορεί ν’ αναδείξει η κάλπη…
Ωστόσο, μέσα στην υπερβολή και στην προσπάθεια τρομοκρατίας, ένας ψύχραιμος κι ήρεμος πολίτης, που διαθέτει φίλτρα ανάλυσης των όσων ακούει, μπορεί να κρατήσει εκείνα τα στοιχεία που αποτελούν καθαρή ενημέρωση και πρέπει να τα χρησιμοποιήσει ώστε να τον βοηθήσουν να επιλέξει λογικά και συνετά, με τα πραγματικά δεδομένα, ποιος θέλει να τον εκπροσωπήσει στα κέντρα αποφάσεων της ζωής και του μέλλοντός του.
Μπορούμε άνετα και με σιγουριά να πούμε ότι μας έχουν ξεγελάσει, μας έχουν πει ψέματα, μας κορόιδεψαν, μας εκμεταλλεύθηκαν κι έφτασαν τώρα να μας εξαγριώσουν, να μας αγανακτήσουν, να μας φτάσουν στα όρια της αντοχής μας! Εκείνο όμως που δε μπορούμε να πούμε τώρα πλέον είναι ότι δεν γνωρίζουμε!
Γνωρίζουμε και πολύ καλά μάλιστα, οφείλουμε να γνωρίζουμε, ποιοι προσπαθούν να μας χαϊδέψουν τ’ αυτιά λέγοντας αυτά που είναι ηλίου φαεινότερο ότι θέλουμε ν’ ακούσουμε, ποιοι κατάλαβαν τα λάθη τους και φιλότιμα προσπαθούν να επανορθώσουν, ποιοι πλήρωσαν ακριβά την αλαζονεία και την υπεροψία αλλά κυρίως την απληστία συναδέλφων τους και φυσικά ποιοι θέλουν να προσπαθήσουν να διορθώσουν την κατάσταση με όλες τις δυνάμεις που διαθέτουν! Γιατί ευτυχώς,  υπάρχουν σε κόμματα εξουσίας κι αυτοί οι λίγοι που αισθάνονται έτσι και γι’ αυτό μπήκαν στην πολιτική!
Η ενημέρωση κι η καθαρή αποτύπωση της πραγματικής κατάστασης έχει πάψει ν’ αποτελεί προνόμιο κάποιων ολίγων που ενδιαφέρονται ή έχουν τον χρόνο να ενημερωθούν! Η ενημέρωση, ολοκληρωμένη ή ελλιπής, σωστή ή λάθος, υπάρχει σε υπερεπάρκεια πλέον κι έχει πρόσβαση ο καθένας! Κανείς δε μπορεί να πει ότι δε γνωρίζει! Κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν έχει πολλά απ’ τα στοιχεία που συνθέτουν το παζλ, ίσως και περισσότερα απ’ όσα χρειάζεται που ίσως φέρνουν κι αναστάτωση ή απογοήτευση στους ανειδίκευτους που δε γνωρίζουν να τ’ αναλύουν…
Αγανάκτηση, εκνευρισμός, απογοήτευση, μένος, ανασφάλεια, αηδία, είναι σίγουρα κάποια απ’ τα συναισθήματα με τα οποία όλοι θα πάμε στις κάλπες. Και ποιος να μας αδικήσει βέβαια έτσι όπως καταντήσαμε;
Ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι πάμε ανενημέρωτοι ή ότι δεν έχουμε γλαφυρά μέσα μας την εικόνα της καταστροφής που μπορεί να επιλέξουμε με την ψήφο μας ή της πραγματικής συνέχισης και πού μπορεί να οδηγήσει.
Εμείς, ο καθένας μόνος του κι όλοι μαζί τελικά θα επιλέξουμε τι θέλουμε για το παρόν και το μέλλον της χώρας ή ό,τι απέμεινε απ’ αυτήν κι αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να σκεφτούμε και ν’ αποφασίσουμε λογικά ποιος πρέπει να πάρει την ψήφο μας κι όχι ποιος ίσως θα θέλαμε να την πάρει, αν είχαμε την πολυτέλεια να κάνουμε παιχνιδάκια και να κουνάμε το δάχτυλο στους δανειστές μας…!
e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου