Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Ούτε κινδυνολόγος, ούτε πιεστικός….

Η λανθασμένη εικόνα για τον πολύτιμο συνεργάτη, ειδικά στις μέρες μας, που είναι ο ασφαλιστικός σύμβουλος, τραβά την προσοχή απ’ την ουσία που είναι η προστασία απ’ τους κινδύνους που μας απειλούν.

Για τον νεοεισερχόμενο στον χώρο των ασφαλίσεων στην Ελλάδα, είναι παραπάνω από εμφανές, μετά την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, όπου όλα φαντάζουν απλά κι εύκολα, ότι η εικόνα του ασφαλιστικού συμβούλου στη χώρα, έχει ταυτιστεί με κάποια χαρακτηριστικά, που μόνο αποτρεπτικά μπορούν να λειτουργήσουν για τους πολίτες.

Η αντιμετώπιση απ’ την συντριπτική πλειοψηφία των υποψήφιων πολιτών για συνεργασία, απ’ τον ενθουσιασμένο και παθιασμένο σε πολλές περιπτώσεις νέο ασφαλιστή, είναι απλώς απογοητευτική! Κι οι λόγοι φυσικά είναι αυτονόητοι και ‘βαραίνουν’ και τις δυο πλευρές…

Διότι, μάλλον έχει πλήρως αποτύχει κάθε προηγούμενη προσπάθεια να κατανοήσουν οι Έλληνες τι σημαίνει ότι μπορούν να δώσουν τον κίνδυνο που τους απειλεί και να διασφαλίσουν πως όταν προκύψει θέμα, κάποιος θα είναι εκεί να τους προστατεύσει.

Είναι σαν να μην έχει καταφέρει κανείς τελικά να εκπαιδεύσει τους Έλληνες να μοιράζονται τους χειρότερους φόβους τους για τον εαυτό τους, την οικογένεια και την περιουσία τους.

Να μην έχει καταφέρει κανείς να τους δώσει να καταλάβουν ότι κάποιος μπορεί να πληρώσει γι’ αυτούς όταν θα χρειάζονται περισσότερο από ποτέ ρευστό για το ξαφνικό κι αναπάντεχο.

Ο ασφαλιστικός σύμβουλος σήμερα, δεν πρέπει να είναι κινδυνολόγος και πιεστικός για κάτι αδιόρατο κι απροσδιόριστο.

Η επιλογή εταιριών με μακρά λειτουργία κι αναγνωρισμένη αξία, με αποτελέσματα και σταθερή παρουσία στον χώρο της τήρησης των όσων αναφέρουν στα συμβόλαια που υπογράφουν με τους λογικούς πολίτες που έχουν κατανοήσει τις δυνατότητες που τους δίνονται με μια συνεργασία για ασφαλιστικές ανάγκες, καθιστά τον ασφαλιστή, έναν απ’ τους σημαντικότερους συνεργάτες κάθε πολίτη, ασχέτως κοινωνικών, οικονομικών ή άλλων κριτηρίων.

Όλοι μας κινδυνεύουμε από όλο και περισσότερους κινδύνους.
Όλοι μας έχουμε ανάγκη στήριξης και βοήθειας όταν συμβεί το απευκταίο.
Όλοι μας γνωρίζουμε ότι απλώς, δε γνωρίζουμε πότε θα συμβεί αυτό που νομίζουμε ότι δε θα συμβεί ποτέ σε μας.
Όλοι μας θέλουμε να ξέρουμε ότι κάτι κάνουμε για τη διασφάλιση της ομαλότητας στη ζωή μας σε κάθε περίπτωση.
Όλοι μας έχουμε ανάγκη τελικά, να υπάρχει δίπλα μας κάποιος που μπορούμε να στηριχτούμε, ειδικά στις μέρες μας.
Όλοι μας καταλαβαίνουμε ότι όσο είμαστε σε παραγωγικές ηλικίες, επιβάλλεται να διασφαλίζουμε τις όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, στις δύσκολες μεγαλύτερες ηλικίες μας.

Όταν συνειδητοποιήσουμε όλα αυτά, θα κάνουμε και το αυτονόητο, θα ψάξουμε να βρούμε εμείς έναν σοβαρό, ενημερωμένο, επαγγελματία ασφαλιστικό σύμβουλο, που συνεργάζεται με μια δυνατή, πολλά χρόνια λειτουργούσα εταιρία, με χειροπιαστά αποτελέσματα, για ν’ αναλάβει να διαχειριστεί τους κινδύνους που θα του μεταβιβάσουμε.


Διότι τελικά, η ασφαλιστική συνείδηση είναι που αποτρέπει κινδυνολογία και πίεση από ημιμαθείς γυρολόγους που είχαν κατακλύσει στο παρελθόν το επάγγελμα, διαμορφώνοντας μια κακή εικόνα για τον ασφαλιστή που κρατά μέχρι σήμερα ενώ έχουμε περάσει ήδη στην επόμενη μέρα με τους πιστοποιημένους, ενημερωμένους επαγγελματίες του χώρου.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου