Κυριακή 23 Απριλίου 2017

Δε φτάνουν, αλλά περισσεύουν…!!!!

Για όλα υπάρχει εξήγηση φυσικά, απλώς εμείς οι μικροί, ταπεινοί, άσχετοι, είμαστε πολύ απασχολημένοι με τις καθημερινές υποχρεώσεις που μας πνίγουν επειδή δε μας φτάνουν και δεν είδαμε το τεράστιο περίσσευμα…

Λοιπόν, έχουμε και λέμε, πιθανότητες:  
Πρώτη, να ζούμε σε παράλληλο σύμπαν
Δεύτερη, να έχει γίνει ένα τεράστιο λάθος
Τρίτη, να έχει συνωμοτήσει κάθε οικονομολόγος που ενεπλάκη
Τέταρτη, να μας δουλεύουν ψιλό γαζί
Πέμπτη, να έχουμε παραφρονήσει ομαδικά όσοι ζοριζόμαστε να τα βγάλουμε πέρα
Έκτη, να μη χρωστάμε όλοι, όπως πιστεύουμε στις εφορίες και στις τράπεζες

Προφανώς θα υπάρχουν κι άλλες πιθανότητες που διαφεύγουν αυτή τη στιγμή. Όσες και να ‘ναι όμως, ένα είναι το σίγουρο, με τα όσα περνάει καθημερινά και το ζόρι που ζει η πλειοψηφία των Ελλήνων, που αποτυπώνεται πεντακάθαρα γύρω μας, δεν δικαιολογείται σε καμιά περίπτωση το τεράστιο περίσσευμα που μας παρουσίασαν βάσει στοιχείων για το 2016.   

Στεγνά ταμεία παντού, γνωστό. Καμιά πληρωμή από πλευράς κράτους προς ιδιώτες, γνωστό κι αυτό. 2 στους 3 Έλληνες δηλώνει αδυναμία κάλυψης των φορολογικών του υποχρεώσεων, πικρή αλήθεια. Εκτίναξη των ληξιπρόθεσμων βάσει επίσημων στοιχείων τους τελευταίους μήνες, δημοσιευμένο παντού.

Από πού προέκυψε αυτό το πλεόνασμα;:;;!!!!! Μπορεί οι οικονομολόγοι να έχουν μια απάντηση στα χαρτιά τους αλλά η πραγματική οικονομία αποτυπώνει το ακριβώς αντίθετο! Μπορεί να υπάρχει εξήγηση μέσω ανάλυσης των δεικτών αλλά η βόλτα στην αγορά φτάνει για να διαπιστωθεί η συνέχιση του κλεισίματος των επιχειρήσεων, η ελάττωση της καταναλωτικής κίνησης και φυσικά η ραγδαία αύξηση των νεόπτωχων που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο!

Παλιό και γνωστό το περίφημο ‘όπου ευημερούν οι αριθμοί, υποφέρουν οι άνθρωποι’ αλλά εδώ μιλάμε για τεράστιες διαφορές! Εδώ μιλάμε ότι προσπαθούσαν οι κυβερνώντες να στριμώξουν τους καναλάρχες για εξοικονόμηση λίγων εκατομμυρίων που θα έδινα, λέμε τώρα, σε κοινωνική στήριξη κι αντί αυτού, αναγκάστηκαν να επιστρέψουν και τις προκαταβολές που έλαβαν.

Προφανώς υπήρξε κέρδος απ’ τις περικοπές των συντάξεων, του επιδόματος θέρμανσης και άλλων παροχών που έχουν μηδενισθεί πλέον. Αλλά, να περιμένουν κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια πλεόνασμα και να φτάνει σε πολλαπλάσιο αριθμό δισεκατομμυρίων, μιλάμε για μάγους!

Δηλαδή, με τόσο πλεόνασμα, μάλλον πρέπει να περιμένουμε ότι θα μοιραστεί πολύ χρήμα στην αγορά πλέον, ειδικά στη στήριξη των αδυνάτων οικονομικά. Θα γίνουν οι επιστροφές στους ιδιώτες απ’ το κράτος, θα επιστραφούν τα αποθεματικά στα ταμεία που άδειασαν όταν χρειάστηκε να στηριχτεί ο ‘τζάμπα μάγκας’ τότε υπουργός Οικονομικών και τέλος πάντων, θα επιστρέψει σε μια κανονικότητα λειτουργίας ο κρατικός μηχανισμός.

Δεν είναι τόσο απλά μάλλον, ναι; Μα είναι πολλά τα λεφτά που περισσεύουν! Πρώτη φορά πέφτουν τόσο έξω οι υπολογισμοί, προς τα πάνω! Δε πρέπει αυτό να φανεί κάπως στην κοινωνία;
Ποια κοινωνία; Μα αυτή που δεν έχει νοσοκομεία της προκοπής με τα μέλη της να πεθαίνουν στην αναμονή για ασθενοφόρο, που πηγαίνουν με τα σεντόνια τους στα νοσοκομεία, που καίει ό,τι βρει στο τζάκι και στη σόμπα επειδή δεν έχει λεφτά ούτε για ξύλα, αυτή που ταϊζουν οι παππούδες με τη σύνταξη τα άνεργα τέκνα, αυτή που δεν έχει τράπεζες παρά μόνο για να πληρώνονται λογαριασμοί, αυτή που ζει με έναντι και με έναντι πληρώνει τις βασικές της υποχρεώσεις.

Αυτή η κοινωνία που ψυχορραγεί καθημερινά και κατάντησε η πιο καταθλιπτική της Ευρώπης, που έχασε το κίνητρο και το δικαίωμα στον προγραμματισμό ζωής και τους στόχους, αυτή που χάνει τα παιδιά της που ξενιτεύονται, αυτή που με το ζόρι σηκώνεται απ’ το κρεββάτι κάθε πρωί ώστε να συνεχίσει ν’ ανακυκλώσει τη μιζέρια της και να ξεγελαστεί ότι ζει.

Δε μας είπαν πού πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια για τα απίστευτα πλεονάσματα που εμφανίστηκαν και καταγράφηκαν επισήμως κι ούτε είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε τι θα τα κάνουν, επί χάρτου φυσικά αφού εκεί αποτυπώνονται μόνο όπως όλα δείχνουν!

Εμείς θα συνεχίσουμε να ματώνουμε και να χάνουμε τον ύπνο μας γιατί διόλου ευτυχέστεροι και πλουσιότεροι δε νιώσαμε με τις ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών και τις απίστευτες καταγραφές που μόνο απορία και καχυποψία μας προκαλούν….


Απλώς θα ήταν σκόπιμο κάποιος να μας ενημερώσει κι εμάς τους αδαείς, πώς, από τόσο πραγματικό έλλειμα που ζούμε, βγήκε το τεράστιο περίσσευμα που μας παρουσίασαν!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου