Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

Αναζητείται χριστουγεννιάτικη διάθεση….

Στολίστηκαν οι πλατείες, τα δέντρα, τα μπαλκόνια, ξεκίνησε και το εορταστικό πρόγραμμα στην αγορά, ο καιρός βοηθάει για βόλτες αλλά τα κέφια είναι ανάλογα των ημερών…;

Για πολλούς, διανύουμε την καλύτερη εποχή του χρόνου. Όλο αυτό ο κλίμα της χαράς, της ανεμελιάς, των δώρων, που έχει συνδυαστεί με τις παραμονές των γιορτών κι ενισχύεται απ’ τον στολισμό που παραδοσιακά απολαμβάνουμε για τη συγκεκριμένη εορταστική περίοδο, σίγουρα ομορφαίνει την καθημερινότητά μας.

Ποια καθημερινότητα όμως; Εκείνη μάλλον που άντεχε σε τέτοια διαλείμματα… Γιατί η καθημερινότητα των τελευταίων ετών, για μας τους Έλληνες, έχει καταστεί τόσο καταθλιπτική και δύσκολη που είναι λες και δεν αντέχει σε τέτοιες χαρές και τόση αναμελιά.

Είναι πράγματι αξιοσημείωτο, πόσο περισσότεροι καταθέτουν κάθε χρόνο, ανόρεκτοι να εναρμονισθούν με το εορταστικό κλίμα των ημερών και να στολίσουν το σπίτι ή την επιχείρηση, ώστε ν’ αλλάξει η διάθεση,
Μόνο τα σπίτια με μικρά παιδιά, φαίνεται να προσπαθούν να κρατήσουν κάποια έθιμα και να δείχνουν γιορτινά και χαρούμενα αφού οι υπόλοιποι μάλλον την κακοκεφιά του Σκρουτζ διαθέτουμε και μάλιστα χωρίς και τ΄απαραίτητα ευρώπουλα στο θησαυροφυλάκιο.

Αναζητείται η χριστουγεννιάτικη διάθεση λοιπόν, στους δρόμους, στις βόλτες με το άδειο πορτοφόλι στην τσέπη, στις σκέψεις για το κόστος του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού, στην αδυναμία να μοιραστούμε με όσους πραγματικά δεν έχουν τίποτα και περιμένουν από μας, στις μοναχικές πορείες όσων προσπαθούν αν κλείσουν ταμειακά τη χρονιά και δε βγαίνει, στις ατελείωτες ώρες δουλειάς εκείνων που αντέχουν ακόμη να εργάζονται χωρίς να περιμένουν την ανάλογη ανταμοιβή…

Αναζητείται η χριστουγεννιάτικη διάθεση μέσα μας, μεταξύ της αγανάκτησης για όσα ζούμε και της απογοήτευσης για όσα περιμένουμε και δεν έρχονται, ανάμεσα στις προσπάθειες να συνεχίζουμε να ελπίζουμε και τις διαπιστώσεις ότι μόνο ένα θαύμα μπορεί να φέρει θετικές εξελίξεις.

Αναζητείται η χριστουγεννιάτικη διάθεση στα πολύχρωμα λαμπάκια που τραβάνε το ρεύμα της ρύθμισης στη ΔΕΗ και τα παλιά στολίδια που βαφτίσαμε vintage αφού δεν περισσεύουν να τα’ ανανεώσουμε με καινούργια.
Γενικώς, αναζητείται η χριστουγεννιάτικη διάθεση, ειδικά σε όσους περνούν μοναχικά τις γιορτές και γνωρίζουν ότι είναι τόσο προβληματισμένοι όλοι που τελικά κανείς δε θα σκύψει να τους ρωτήσει γιατί έχουν κατεβασμένο το κεφάλι…

Μάθαμε να διαχειριζόμαστε μιζέρια και θλίψη, μάθαμε να μην περιμένουμε πλέον από κανέναν υποστήριξη αφού όλοι χρειαζόμαστε αποθέματα για τη σκληρή πραγματικότητα. Κι έτσι, συνηθίζουμε να υποβαθμίζουμε όλο και περισσότερο, γιορτές κι οτιδήποτε μπορεί να μας θυμίζει ότι έχουμε δικαίωμα να σταματήσουμε για λίγο και να νιώσουμε καλά….

Κι όμως, έχουμε δικαίωμα και στη χαρά και στην ξεγνοιασιά και στη χριστουγεννιάτικη διάθεση! Ο καλύτερος τρόπος για να ακυρώσουμε όλους αυτούς που κατάφεραν να μας στερήσουν τη χαρά και το γέλιο, είναι ν’ αντισταθούμε στην κακή διάθεση και τον αρνητισμό και να επιτρέψουμε στον εαυτό μας να ταξιδέψει σε μνήμες και όνειρα, σχετικά με τη συγκεκριμένη εποχή του χρόνου.

Έστω κι αν δεν είναι η χριστουγεννιάτικη διάθεση όπως παλιά, έστω κι αν απλώς μοιάζει με κείνη, χρωστάμε στον εαυτό μας χαμόγελο, αισιοδοξία και θετική ενέργεια.

Πηγές μπορούμε να βρούμε μέσα μας, στο οικογενειακό μας περιβάλλον και στους φίλους μας.
Έτσι κι αλλιώς τα προβλήματα υπάρχουν και θα είναι εκεί, φροντίζουν κάποιοι γι αυτό. Ας προσπαθήσουμε να τα παραμερίσουμε έστω, για λίγες μέρες και να χαρούμε την καλύτερη εποχή του χρόνου!

Καλές Γιορτές σε όλους!!!!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου