Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016

Λίγη τσίπα, δε βλάπτει….

Και σα να μη φτάνει η ανικανότητα κι η πλήρης αποτυχία, έρχεται η ξετσιπωσιά να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με την πρόκληση των αχόρταγων για εξουσία, αριστερών, να ξεπερνά κάθε όριο!!!

Ανίκανοι ν’ αντιδράσουμε πλέον, έστω κι όσοι το επιθυμούμε και με τα νεύρα μας να έχουν γίνει κρόσσια απ’ τις συνεχιζόμενες παλινωδίες σε όλους τους τομείς, των αριστερών κυβερνώντων, απλώς έχουμε αφεθεί στη δίνη των εξελίξεων.

Παρακολουθούμε εμβρόντητοι τα όσα συμβαίνουν και μόνη ανάπαυλα γέλιου, απ’ την απαισιοδοξία, την απογοήτευση και την απελπισία για το παρόν και το μέλλον της χώρας, η αναμονή των απίστευτων επιχειρημάτων των αριστερών αστών που προσπαθούν να δικαιολογήσουν τ’ αδικαιολόγητα κρίνοντας το επίπεδο των πολιτών, απ’ το μέσο επίπεδο των ψηφοφόρων τους.

Αδυναμία ν’ ανταπεξέλθουν στα δύσκολα που έχουν ν’ αντιμετωπίσουν, κακή αντιγραφή λαοφιλών λαϊκιστών του παρελθόντος που όμως η ιστορία έχει ήδη ξεκινήσει να μην είναι τόσο ανεκτική μαζί τους, ανικανότητα αποτελεσματικότητας και στα πιο απλά καθήκοντα, αστοχία δηλώσεων και πράξεων στελεχών της κυβέρνησης αλλά κι απλών εκλεγμένων, καθημερινά φαινόμενα πλέον.

Μόνο που τα παρακολουθούμε λες και συμβαίνουν σε κάποια άλλη χώρα κι όχι στη δική μας. Μάλλον τελικά, απλώς δε μπορούμε να πιστέψουμε ότι καταντήσαμε να μας κυβερνούν οι πιο ανίκανοι, απαίδευτοι, αμόρφωτοι, τυχαίοι, αποτυχημένοι της διπλανής πόρτας.  

Γιατί, κι οι προηγούμενοι έκαναν λάθη, εκτός απ’ τα όσα ανακαλύπτουμε σε επίπεδο διαπλοκής και λαμογιάς από πολλά λαοπρόβλητα στελέχη. Αλλά τούτοι εδώ, υποτίθεται ότι αποτελούσαν την τιμωρία για τους προηγούμενους, το διαφορετικό, το φρέσκο, το ικανό, το προοδευτικό, το σωστό, με τι ηθικό πλεονέκτημα.
Κι αυτό είναι που κάνει ακόμη περισσότερη και μεγαλύτερη την αποτυχία τους, εκτός φυσικά απ’ την σημαντικότητά της για τη χώρα τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή.  

Ωστόσο, δεν παύουν αυτοί εδώ, οι συγκεκριμένοι, να είναι μοναδικοί κι ως τέτοιοι θα περάσουν και στην ιστορία! Κι όχι μόνο γιατί τα νεύρα, όλο και περισσότερων πλέον Ελλήνων γίνονται κρόσσια, σε κάθε παρουσία κυβερνητικών στελεχών και ειδικά του αρχιμάστορα, όχι μόνο γιατί προσπαθούν να κάνουν το άσπρο μαύρο μπροστά στα μάτια μας, όχι μόνο λόγω του ότι επιδεικτικά πλέον, απαξιώνουν τη δυστυχία που επιτείνουν σε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι πολιτών, αλλά κυρίως λόγω της απίστευτης προκλητικότητας που επιδεικνύουν σε κάθε περίσταση, ειδικά ο αρχηγός καταληψίας λυκείων κι η παρέα του απ’ το σχολείο.

Κανένας άλλος εκλεγμένος να κυβερνήσει, δεν προκάλεσε τόσο πολύ με το περιττό χαμόγελό του και την ανάρμοστη στάση του σώματός του, στις πιο άσχετες στιγμές, όσο αυτός ο συγκεκριμένος. Ούτε ο Γιωργάκης τέτοια πρόκληση!

Τις κρίσιμες στιγμές που κατάντησε και εξαιτίας τους, να διάγει η χώρα, αυτό που απαιτεί κι ο πιο ταπεινός Έλληνας, είναι σοβαρότητα και φυσικά, έστω να δείξουν κι ας μην το εννοούν, συνειδητοποίηση της κατάστασης κι απόδειξη συμπαράστασης και ειλικρινούς προσπάθειας επίλυσης των τεράστιων ζητημάτων της χώρας.

Αυτό που εισπράττουμε είναι μια επιμονή τήρησης όσων μεταξύ τους είναι εμφανές ότι, προσπαθώντας να καλύψουν τα ‘αριστερά’ απωθημένα τους, είχαν αποφασίσει να υλοποιήσουν, αν τους δινόταν η εξουσία και μια συνεχιζόμενη πρόκληση με ταυτόχρονη απαξία του μεγαλύτερου μέρους του πληθυσμού, πλην εκείνων των λίγων που απλώς βρίσκονται στο ίδιο μήκος κύματος μαζί τους.

Κι όσο παραμένουν στο τιμόνι της χώρας, μόνο χειρότερα γίνονται τα πράγματα και παίρνονται αποφάσεις χωρίς καμιά τεχνοκρατική ανάλυση και λογική, όχι ακολουθώντας τις εξελίξεις σε επιτυχημένες χώρες, αλλά απλώς με την εμμονική ιδεοληψία αγράμματων κι απαίδευτων υπουργών που απλώς δήλωναν αριστεροί, χωρίς ούτε καν αριστερούς αγώνες στο ενεργητικό τους.

Το δυστύχημα είναι ότι όλο αυτό, έφτασε να χαρακτηρίζει ολόκληρο λαό που τους ανέχεται αφού τους ανέδειξε στην πλειοψηφία του, άσχετα αν έγινε η επιλογή με μένος έναντι των προηγούμενων ή λόγω θεωρητικού πολιτικού αδιεξόδου, λόγω της λαικίστικης παροχολογίας και των απίστευτων ψεμάτων που ακούστηκαν, με αποκλειστικό στόχο την ανάληψη της εξουσίας.  

Τσίπα απ’ αυτούς, είναι σαφές, δε μπορούμε να περιμένουμε αφού όλο και περισσότερο προκαλούν, υποτιμώντας σαφώς τη νοημοσύνη μας, πλέον, ακόμη και σε εθνικό επίπεδο συνεντεύξεων με απροκάλυπτες παραδοχές παρέμβασης, βγάζοντας ξεκάθαρα πλέον, το απολυταρχικό που κρύβουν καλά μέσα τους.   

 Η αλήθεια είναι ότι ο απλός λαός, δε μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα, ειδικά έχοντας αποδείξει ότι ούτε καν συμμετοχή σε μαζικές κινήσεις, πολιτισμένης διαμαρτυρίας δεν υπάρχει διάθεση να επιδείξει…Οι πολιτικές ηγεσίες της αντιπολίτευσης έχουν πλέον την ευθύνη, να καταρτίσουν υγιείς προτάσεις και με ειλικρίνεια να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη των σοβαρών πολιτών, ‘ώστε να ψηφιστούν και ν’ απαλλαγεί η χώρα απ’ τις επικίνδυνες μετριότητες και τους αχαρακτήριστους, πλέον, υποστηρικτές τους…


Πρόκειται για εθνικό καθήκον πλέον κι όχι για απλή πολιτική διεκδίκηση…  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου