Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

NAI στην Ευρώπη, ΟΧΙ στη συμφωνία!

Να που μας δίνεται λοιπόν η ευκαιρία ν’ αποδείξουμε ότι δεν είμαστε γίδια αλλά σκεπτόμενοι πολίτες, που δε ‘σέρνονται’ απ’ όσους κομματικοποιούν και ποδοσφαιροποιούν μια τόσο σημαντική απόφαση για το παρόν και το μέλλον μας ως λαού…

Και το ‘ατύχημα’ που κάποτε πανικόβλητοι αποφύγαμε, έγινε τελικά και το προκάλεσε ο λαοφιλής Αλέξης που νίπτει τας χείρας του για μια συμφωνία- θάνατο που απευθυνόταν στην κυβέρνησή του. Και καλούμαστε λοιπόν να επιλέξουμε ‘ναι’ ή ‘όχι’ σε ερωτήματα όμως που δεν επιδέχονται τόσο απόλυτες απαντήσεις…

 Κι άρχισαν φυσικά τη γνωστή κι αγαπημένη τους τακτική, παλιά και νεότερα κόμματα, ποδοσφαιροποιώντας τον λαό που αντέδρασε φυσικά, με τον γνωστό τρόπο… Και βγήκαν τα ΟΧΙ της επανάστασης και της αντίστασης απ’ τη ντουλάπα και βγήκαν οι φωτογραφίες με τις υπογραφές για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση κι άρχισε ο διχασμός.

‘Διαίρει και βασίλευε’… κλασσικά! Κι ο σοφός λαός, αντί να προσπαθήσει να ενημερωθεί, να διαλευκάνει τι συμβαίνει, να διαμορφώσει μια άποψη τι πρέπει να γίνει, τι μπορεί να γίνει, τι αποτελεί πραγματική λύση τελικά και να τη διεκδικήσει, έτρεξε να βγάλει λεφτουδάκια, να γεμίσει βενζίνη λες και θα φύγει απ’ τη χώρα να πάει ποιος ξέρει πού και να πάρει γάλατα και μακαρόνια για έξι μήνες!

Με τέτοια ωριμότητα βέβαια, δεν περιμένει κανείς να καταλάβει κάποιος εξ αυτών που αντέδρασαν έτσι, τι ακριβώς συμβαίνει! Ναι, αλλά θα ψηφίσουν όλοι! ΟΛΟΙ!!! Κι άντε, όταν ψηφίζουμε σε εκλογές και παραδοσιακά εκλέγουμε τους μάθος ανθρώπους, υπάρχει και μια περίοδος ανοχής να διαπιστωθεί το λάθος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση όμως, δεν έχει επιστροφή! Ουδέν λάθος αναγνωρίζεται μετά την απομάκρυνση απ’ την κάλπη! Άραγε το συνειδητοποιήσαμε αυτό;

Τρέξαμε σαν γίδια που είμαστε κι όπως έχουμε επανειλημμένως αποδείξει κι επιλέξαμε ‘ναι’ ή ‘όχι’. Ελάχιστοι από μας έχουμε κρατήσει επιφύλαξη ή μιλάμε για ακύρωση του δημοψηφίσματος κι απαιτούμε άλλη επιλογή! Ελάχιστοι ενώ θα έπρεπε να είμαστε να είμαστε οι συντριπτικά περισσότεροι!

Η υπερψήφιση αυτής της συμφωνίας που κατεβάζει σε δημοψήφισμα η κυβέρνηση, σημαίνει το οριστικό τέλος της ελληνικής οικονομίας αφού περιέχει μέτρα που είναι αδύνατον να ισχύσουν και ν’ αντέξει η αγορά κι ο φορολογούμενος. Πρόκειται όμως για μια συμφωνία που έχει διαμορφωθεί έτσι, λόγω της αποτυχίας της διαπραγμάτευσης της συγκεκριμένης κυβέρνησης και φυσικά λόγω της ανασφάλειας που προκύπτει απ’ τη συμπεριφορά των συγκεκριμένων ανθρώπων.

Τα μεσάνυχτα της Τρίτης που λήγει το πρόγραμμα της χώρας, παύουν να ισχύουν τα πάντα, άρα το δημοψήφισμα είναι άνευ αντικειμένου! Το λένε κάποιοι, το φωνάζουν έξω αλλά ποιος κάθεται ν’ ακούσει; Άσε που δεν έχει και μέσα ενημέρωσης στις ουρές των ΑΤΜ και στα βενζινάδικα που ένας Θεός ξέρει γιατί τρέχουν όλοι να φουλάρουν βενζίνη!

Είναι δεδομένο ότι αν ήμασταν πιο ψύχραιμοι ως λαός και προσπαθούσαμε να ενημερωθούμε περισσότερο για όλα όσα μας αφορούν, θα είχαμε γλιτώσει πάρα πολλά απ’ όσα υποφέραμε και μας πόνεσαν. Σίγουρα θα είχαμε εκλέξει διαχρονικά καλύτερους κυβερνήτες και θα είχαμε καλύτερο παρόν και μέλλον.

Ωστόσο, αυτή την κομβικά ιστορική στιγμή, ύστατη για πολλά πράγματα που αφορούν στη συνέχισή μας ως κράτος και λαός, μια προσεκτικότερη ματιά στην απάντηση και κυρίως στη διεκδίκηση αυτής της απόφασης για ‘ναι’ ή ‘όχι’, αποτελεί μονόδρομο ωριμότητας. Και οι δυο πλευρές έχουν βεβιασμένα θέσει κάποια ζητήματα που είναι απαραίτητη η μελέτη για να επιλεγεί το σωστό!

Η απόφαση αφορά τον καθένα μας που θεωρητικά, διαθέτει όχι μόνο θυμικό αλλά και λογική… Κάτι που λείπει απ’ τα μπλε, κόκκινα πράσινα, πορτοκαλί γίδια…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου