Τρίτη 23 Ιουνίου 2015

‘Ακριβή’ μου Ευρώπη…!

Ταρακουνηθήκαμε περισσότερο από ποτέ και μας τράβηξαν πολύ δυνατά το ‘αυτί’ οι φίλοι, εταίροι, δανειστές και…’αδελφοί’ μας ευρωπαίοι ενώ βρισκόμαστε σε ελεύθερη πτώση ως κράτος, διαπιστώνοντας οριστικά ότι η Ευρώπη για μας είναι πολύ ακριβή πλέον…

Πόσο μακρινές μοιάζουν πλέον οι εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 και πόσο φαιδροί οι πανηγυρισμοί και τα γλέντια εκείνων που ονειρεύτηκαν μαζί της! Πόσο αστεία φαντάζει η άποψη ότι θα μπορούσε να υπάρξει και κάτι άλλο εκτός του εφιάλτη που ζούμε τα τελευταία χρόνια! Πόσο ανώμαλη ήταν η προσγείωση τελικά όλων εκείνων των ‘τσαμπουκάδων’ που πουλούσαν ‘τζάμπα μαγκιά’ πιστεύοντας ότι υπάρχει τρόπος να μην πληρώσει το κράτος τις υποχρεώσεις του στους δανειστές οπότε θα περίμεναν και ελάφρυνση στο εσωτερικό!

Κίνα, Ρωσία κι άλλοι διάφοροι όπως Ιράν, που είχε ακουστεί (!!!), Βενεζουέλα κι άλλα τινά κράτη που θα περίμεναν στην ουρά να μας δανείσουν, απεδείχθη ότι μόνο ως μέρος της Ε.Ε. μας αντιμετωπίζουν κι εκτός, ουδεμία αξία έχουμε γι’ αυτούς… Γιατί, καλή η γεωστρατηγική θέση- κλειδί αλλά και χωρίς ομπρέλα προστασίας, καίει πολύ η όποια συνεργασία…

Αποφασίσαμε λοιπόν, ότι ακόμη και με αριστερή ή έστω αριστεροφανή κυβέρνηση, η πορεία που επιθυμούμε και ορθώς όπως διαπιστώνεται, είναι η ευρωπαϊκή. Μόνο που αυτή η πορεία, για όλους προσφέρει μια υποστήριξη και ευκαιρίες αλλά εμείς καταφέραμε ν’ αποτελεί ένα βάρος που θα κουβαλάμε επί δεκαετίες.

‘Ακριβή’ η Ευρώπη για μας πλέον, πολύ ακριβή! Μας στήριξε όταν το χρειαζόμαστε και συνεχίζει να μας στηρίζει αλλά τα δανεικά είναι δανεικά και πρέπει να πληρωθούν! Εδώ λοιπόν, εργασία για να πληρώνουμε φόρους κι υπομονή για να μην πετάξουν εκτός και μας φάνε οι λύκοι.

Καταφέραμε να μετατρέψουμε την ευλογία σε κατάρα και την ομπρέλα προστασίας, σε ασήκωτα βαριά σιδερένια μπάρα στα χέρια πολλών γενεών Ελλήνων. Διότι είναι ξεκάθαρα δικό μας ‘επίτευγμα’ και πλέον το συνειδητοποιεί κι ο πιο αδαής κι ο τελευταίος ονειροπόλος!

Πολλά λόγια και μηδέν έργα! Πολύ σχέδιο και μηδέν πράξη! Πολλή επικοινωνία και μηδέν ουσία! Κι όλα αυτά, νομιμοποιημένα απ’ την ψήφο του λαού που αντί να βροντοφωνάξει ότι υποφέρει, φωνάζει όσο πιο δυνατά γίνεται ότι είναι μια αγέλη ευκολόπιστων τετράποδων που απλώς φέρεται και άγεται από εύκολα, κούφια και χωρίς ίχνος ουσίας, λόγια!

Οι πλειοψηφίες που εκλέγουν κυβερνήσεις, αυτές που παραδοσιακά δε σκέφτονται κι αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, καταδικάζουν εδώ και δεκαετίες έναν ολόκληρο λαό σε καταστροφή και χρέος! Δημαγωγοί λαοπλάνοι, ανίκανοι, κοινοί ψεύτες, αυτοί είναι που κερδίζουν άνετα εκλογές και παίρνουν εν μέσω πανηγυρισμών, την εξουσία σ’ αυτό τον τόπο!

Κι όλο πιστεύουμε ότι τελευταία στιγμή κάποιος θα μας σώσει! Κι απ’ την πολλή ‘σωτηρία’ φτάσαμε στο σημερινό κατάντημα να θεωρούμε νίκη την λιγότερο επώδυνη λύση που έτσι κι αλλιώς μας καταδικάζει σε αργό ‘θάνατο’.

‘Ακριβή’ η Ευρώπη για μας πλέον! Πολλή ‘ακριβή’! Αλλά, όσο ‘ακριβή’ κι αν είναι, πολλαπλάσια πολύτιμη είναι τελικά αφού αποτελεί μονόδρομο όπως πρέπει να κατανοήσουν κι οι τελευταίοι αιθεροβάμονες, μετά την τελευταία πολύμηνη περιπέτεια που μας κόστισε κάποια δις παραπάνω που φυσικά θα μοιραστούμε όλοι κι όχι μόνο εκείνοι που επέμεναν ότι μπορεί να υπάρξει άλλος δρόμος.


Και τώρα, τα κεφάλια μέσα, με το χαμόγελο της επιτυχίας που παραμείναμε ευρωπαίοι, ευτυχώς κι ευχαριστίες συχνά, που δεν πεινάσαμε ξαφνικά αλλά θα πεινάσουμε σιγά σιγά προσπαθώντας ν’ αποπληρώσουμε τη θέση που κρατάμε στην Ευρωπαϊκή οικογένεια που μας ταΐζει…  Συγχαρητήρια βρε! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου