Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Τελειώσαμε με τη … Ρόδο. Έτοιμοι γι’ αυτό που έπεται…;

Πέντε μήνες τώρα, είχαμε τις ευκαιρίες μας να μάθουμε, να εμπεδώσουμε μάλλον, τι σημαίνει ‘πρώτη φορά αριστερά’ στην Ελλάδα, τι πρεσβεύει αυτό το μόρφωμα τέλος πάντων, να συνηθίσουμε τα πρόσωπα, αστέρες ή όχι, να μάθουμε ότι οι κωλοτούμπες δεν έχουν χρώμα. Έτοιμοι τώρα για το επόμενο βήμα όπως ο ίδιος ο Αλέξης έχει πει δημοσίως…

Αν δεν είστε καθαρίστρια του υπουργείου Οικονομικών ή υπάλληλος της δημόσιας τηλεόρασης, πονάτε όπως όλοι οι υπόλοιποι, ειδικά αν είστε άνεργος του ιδιωτικού τομέα ή αν είστε απ’ τους αδαείς που περίμεναν αλλαγή φορολόγησης κι ειδικά μείωση, ως ελεύθερος επαγγελματίας ή συνταξιούχος για τη διασφάλιση της σύνταξης που φοβηθήκατε ότι οι προηγούμενοι θα την ελάττωναν πάλι.

Μάθαμε όλοι λοιπόν, ότι, όταν έλεγε ο μακρινός πλέον, αντιπολιτευόμενος Αλέξης, εκείνο το περίφημο «ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα», δεν εννοούσε κάτι άλλο παρά μια μεταφορά γραμματική, όσο ν’ αφορά τη Ρόδο. Τη γνωρίσαμε λοιπόν, μέσα απ’ τις διαφωνίες, την ασυνεννοησία, της ηλιθιότητα, την ασχετοσύνη, την έλλειψη προετοιμασίας, τη δίψα για δημοσιότητα, των στελεχών του κόμματος των συνιστωσών…

Πέντε μήνες τώρα, χάσαμε τα αυγά και τα πασχάλια από λόγια, έννοιες, απόψεις, θέσεις, πρωτοβουλίες, κωλοτούμπες, συνεντεύξεις, φράσεις που πήραν πίσω, αποδοχή ανικανότητας κι άγνοιας του αντικειμένου που καλούνται να υπηρετήσουν ως υπουργοί. Τους γνωρίσαμε λοιπόν πολύ καλά!

Τους έμαθαν κι οι εκτός χώρας, εκείνοι που μας κρατούν στη ζωή ως κράτος, όπως περίτρανα έχει αποδειχθεί με την ‘πρώτη φορά αριστερά’ αφού περιμένοντας να καταθέσουν κάτι αξιόλογο ώστε να διαπραγματευτούν, έχει στεγνώσει και το τελευταίο συρτάρι δημοσίου χρήματος.

Κι έτσι, με γνώση πλέον για όλα αυτά που κάποιοι εξ ημών, οι λιγότεροι δυστυχώς αφού η πλειοψηφία εξέλεξε πρώτο κόμμα και… συνοδοιπόρο τέλος πάντων, απλώς τα περιμέναμε κι έπρεπε να περιμένουμε να τ΄ανακαλύψουν κι οι υπόλοιποι, οδηγούμαστε απ’ τον κάποτε, χαρισματικό Αλέξη με τον, κάποτε, απλώς γνωστό οικονομολόγο Γιάνης, στο επόμενο μέρος της περίφημης φράσης, που αφορά στο ‘πήδημα’.

Το καλύτερο που μπορούμε να περιμένουμε ως εξήγηση, είναι ένα πήδημα στο κενό, με τα μέτρα που έρχονται και κανείς δεν ξέρει από πού υπολογίζουν ότι θα εισπράξουν όλα όσα συμφωνούν τώρα… Το καλό μ’ αυτή την εξήγηση είναι ότι πλέον δεν πηδάμε από πολύ ψηλά αλλά μάλλον από πολύ χαμηλά πλέον, ο0πότε δεν είναι μεγάλο το ύψος!

Γιατί, αλλιώς είναι να μη χρωστάς τίποτα στην εφορία, ας πούμε και ξαφνικά να βρεθείς να χρωστάς δεκάδες χιλιάδες ευρώ κι αλλιώς είναι να χρωστά κάποιες χιλιάδες ευρώ κι απλώς ν’ αυξάνονται σε δεκάδες χιλιάδες… έχει «σπάσει η χολή σου» που λέει κι ο λαός…  

Η άλλη εκδοχή της λέξης «πήδημα» είναι σαφώς πιο επώδυνη όπως όλοι μπορούμε να φανταστούμε κι όσο αργεί να μπει η ριμάδα η υπογραφή, τόσο πιο επώδυνη γίνεται… Κι εκεί είναι που όλοι φοβόμαστε ότι γι’ αυτή την εκδοχή μιλάνε γιατί απλούστατα δε διαρρέει κάτι μόνο για εφορία αλλά και για καθημερινά αγαθά και για αυξήσεις σε κείνα που ήδη πολλοί χρωστάνε, όπως ρεύμα π.χ. Τώρα, προφανώς στοχεύουν να χρωστάμε όλοι πλέον!


Ετοιμαστείτε λοιπόν, ν’ απολαύσετε την επόμενη φάσης της τρυφερής σχέσης που μας διασφάλισε η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, με τους «χαρισματικούς», «μορφωμένους», «πρωτοπόρους», «θεωρητικούς», «νέους», «μάγκες», «αριστερούς» «αστέρες» που υποτίθεται ότι διαπραγματεύονται όσο εμείς λιώνουμε μέρα τη μέρα… και φυσικά λέγοντας εμείς εννοείται ότι εξαιρούνται καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών και υπάλληλοι της ΕΡΤ… Αυτοί απλώς θα παρακολουθούν εκ του ασφαλούς, όπως πιστεύουν, αυτό που θα πάθουμε οι υπόλοιποι… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου