Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

«Ακριβή» μου ιδεολογία…!

«Όλα έχουν την τιμή τους», κάτι που μάθαμε απ’ τους υπερατλαντικούς μας φίλους κι έχει επικρατήσει πλέον και στη Γηραιά Ήπειρο όσο κι αν μας πληγώνει.  Όσο για τη σύγχρονη Ελλάδα, «ακρίβυνε» πολύ η διατήρηση της ιδεολογίας, ειδικά όταν αναλάβεις την εξουσία και χρωστάς…

Αναλύσεις για τις λέξεις «ιδεολογία», «δεξιά», «αριστερά», «καπιταλισμός». «σοσιαλισμός» κι άλλου τύπου παρόμοιας προσπάθειας έκφρασης ή αποτύπωσης κοινωνικοπολιτικών συστημάτων, στη χώρα μας, τα τελευταία χρόνια έχουν τόσο πολύ διασυρθεί που απλώς έπαψαν πλέον να εμφανίζονται.

Και πώς να μην διασυρθούν αφού η Ελλάδα είναι απ’ τους τόπους που όλες αυτές οι περίφημες ιδεολογίες, μεταλλάχθηκαν, διασύρθηκαν και τελικά απλώς εξαφανίστηκαν, ξεχάστηκαν, έλειψαν. Τη θέση τους πήραν συγκεκριμένα υποκατάσταση όπως «διαπλοκή», «προμήθειες», «μίζες», «ιερές ανταλλαγές» κι άλλα ευφυολογήματα που τώρα πληρώνουμε πανάκριβα όλοι μας και μάλιστα χωρίς κανένας να έχει τιμωρηθεί αφού κάποιοι εκ των "εκπαιδευτών" της αντικατάστασης, έχουν αποδημήσει εις Κύριον, κιόλας…

Καταλήξαμε ή μάλλον, καταντήσαμε λοιπόν στη σημερινή κατάσταση όπου ένα συνονθύλευμα αστο- αριστερο- αναρχο-κεντρώο, άσχετων συνιστωσών, να θεωρείται αρκούντως κόμμα ώστε να πείσει τους Έλληνες και να φτάσει να κυβερνήσει. Φυσικά, αν δεν είχε επιτευχθεί η πλήρης διάλυση του κέντρου με τον κύριο εκφραστή του να έχει αποδειχθεί η φωλιά της διαπλοκής αν και πρέσβευε τον σοσιαλισμό στη χώρα, δεν θα υπήρχε το μόρφωμα που προαναφέρθηκε.  

Κι αυτό το μόρφωμα ήταν που έπεισε ότι ξαφνικά όλοι οι χειμαζόμενοι Έλληνες θα μπορούσαν να γίνουν εν μία νυκτί αριστεροί, αν ρίξουν μια ψήφο, επιτρέποντας την «πρώτη φορά αριστερά» και φέρνοντας την επανάσταση! Τρομάρα μας!

Και φτάσαμε τώρα να διαπιστώνουμε ότι είχε και χειρότερα τελικά απ’ αυτά που προσπαθούσαμε ν’αποφύγουμε, είχε κι άλλο πάτο το βαρέλι και τελικά ήταν όντως «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως ειρημένοι» αυτό που εμφανιζόταν ως το πρώτο αριστερό κόμμα που θα έπαιρνε την εξουσία στην Ελλάδα!  

Κι εκείνοι που διακαώς επιθυμούσαν να κυβερνήσουν, βίαια και πολύ γρήγορα διαπίστωσαν ότι η πραγματικότητα είναι πολύ περισσότερο σκληρή απ’ ό,τι πίστευαν όταν καθόταν στις καρέκλες της αντιπολίτευσης. Τώρα που ξεκίνησαν να καίνε στον βωμό που είχαν καεί νωρίτερα ιδεολογίες κεντρώες, δεξιές κι άλλες…,  τη δική τους αριστερόστροφη τέλος πάντων, ξεκίνησαν να διαπιστώνουν πόσο ακριβή είναι η ιδεολογία τελικά σ’ αυτή τη χώρα!

Όσο για κάτι αριστερίστικες, και καλά, ψευτομαγκιές και απειλές που τελικά καμιά σχέση δεν έχουν με τη σοβαρή αριστερά και την ιστορία της, απεδείχθη ότι έχουν ακόμη μεγαλύτερο κόστος αφού διαφαίνεται απαίτηση αποκόλλησης του ακροαριστερού κομματιού της κυβέρνησης για να συνεχίσει ο δανεισμός της χώρας.

Κι έτσι, φτάσαμε στο σημείο όπου όλοι πλέον συνειδητοποιούμε πως όταν φτάνεις να χρωστάς τόσα πολλά σε δανειστές με διάφορες αλλά συγκεκριμένες ιδεολογικές κατευθύνσεις, έχοντας αποτύχει να τηρήσεις όλες τις αποδεκτές ιδεολογίες που κόμματα εξουσίας διατείνονταν ότι πρεσβεύουν, επιτρέποντας να επικρατήσει ένα σπάταλο, πελατειακό κράτος κι η διαπλοκή κι αδιαφορία του πολιτικού προσωπικού της χώρας, για τα κοινά που αφελώς παρασύρθηκε και ανέθεσε ο λαός, χάνεις το δικαίωμα να θεωρείς ότι έχεις ιδεολογία…

Κι είναι απ’ τα τελευταία που πιστεύαμε ότι έχουμε κρατήσει… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου