Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ουάου…!!!!!!!

Αναμφίβολα περάσαμε στον αστερισμό του νέου επιφωνήματος αφού πλέον και με τον πιο επίσημο τρόπο, εκφράστηκε απ’ το πιο πολύτιμο βήμα της χώρας, σε επανάληψη. Για να δούμε λοιπόν σε πόσα μπορούμε να πούμε «ουάου…»!!!

Το ακούμε καθημερινά, ειδικά από μικρότερους σε ηλικία που έφτασαν να εκφράζονται με 100 λέξεις το πολύ κι αποτελεί το επιφώνημα θαυμασμού κι έκπληξης. Πώς το λέγαμε παλαιότερα; Κανείς δε θυμάται… ίσως επειδή δεν υπήρχε κάτι αντίστοιχο; Μπορεί!

Ωστόσο, πολλές απ’ τις περιπτώσεις που χρησιμοποιείται, τις έχουμε ξαναζήσει με λιγότερο ή περισσότερο σασπένς… Κι έτσι, φτάσαμε να το έχουμε εντάξει στην καθημερινότητά μας, μικροί και μεγάλοι και μεγαλύτεροι και υψηλότερα ιστάμενοι κι έφτασε και στο βήμα της βουλής πλέον. Όχι ότι δεν έχει ακούσει και πολύ χειρότερα και πιο κενά εκείνο το βήμα αλλά σήμερα αναλύουμε το ουάου…

Ουάου λοιπόν, για τη νέα κυβέρνηση! Πραγματικά ουάου όμως! Ίσως πρώτη φορά μια κυβέρνηση έχει τόσες πολλές αντίθετες τάσεις κι εκφράζει τόσο εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Χαμηλό μέσο όρο ηλικίας, πολλούς καθηγητές πανεπιστημίου, λογικό βέβαια αφού είναι γνωστό ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα ανέκαθεν στήριζε το σημερινό κυβερνών κόμμα… Ουάου για την απότομη σοβαρότητα που παρουσιάζουν τα μέλη της μετά τις εκλογές και την ανάληψη των καθηκόντων τους. Ουάου για την λαοφιλία συγκεκριμένων μελών της αλλά και για τη στήριξη απ’ τους απλούς πολίτες, ασχέτως αν την ψήφισαν ή όχι!

Ουάου όμως και για τα μέλη που εξέλεξε το κυβερνών κόμμα κι άρχισαν να φαίνονται απ’ τις πρώτες συνεδριάσεις, κάποιοι μάλιστα αξίζουν διπλό και τρίδιπλο επιφώνημα αφού ένα δε φτάνει… κι όχι για τις σπουδές και το αξιόλογο παρελθόν τους αλλά έτσι… απλώς για την παρουσία τους! Ουάου όμως αξίζουν και πολλοί άλλοι εκλεγμένοι άλλων κομμάτων και ιδιαίτερα επιφωνήματα για κείνους που τους ψήφισαν!

Όμως, ουάου σηκώνει άνετα κι η διαπίστωση που ακολουθείται με ερωτήματα όπως «γιατί δεν το έκαναν οι προηγούμενοι;» κι άλλα παρόμοια. Το συγκεκριμένο επιφώνημα όπως διαφαίνεται, θα το λέμε συχνά όσο περνάει ο καιρός για όσα θα βγαίνουν στο φως κι αφορούν την διακυβέρνηση και τους χειρισμούς των πολιτικών που τα προηγούμενα χρόνια διαχειρίστηκαν τα κοινά μας.

Για να δούμε όμως, ποια ουάου περιμένουμε να πούμε… Ελπίζουμε ν’ αναφωνήσουμε λοιπόν ένα μεγάλο και ειλικρινές ουάου, για την επιτυχία της διαπραγμάτευσης, για την ελάφρυνση της βαριάς καθημερινότητάς μας, για την τήρηση των προεκλογικών υποσχέσεων, για την διάψευση όσων πιστεύουν ότι απλώς ξεθύμασμα είναι κι όχι πολιτική επιλογή ώριμη και σοβαρή η σημερινή κατάσταση.

Περιμένουμε να φωνάξουμε ουάου με τις αλλαγές που θα προκύψουν στο πολιτικό σκηνικό της χώρας αποδεικνύοντας ότι συνειδητοποίησαν όλοι ότι αλλάζουμε εποχή και πρέπει να πάμε παρακάτω! Ελπίζουμε να διπλοφωνάξουμε διαπιστώνοντας ότι έμαθαν επιτέλους τι θέλουμε ώστε να γίνουμε κι εμείς συνεπείς και νομοταγείς…


Και τελικά, για να μείνει το περίφημο επιφώνημα στην ιστορία της χώρας, επιβάλλεται όσοι το χρησιμοποιούν και το επαναλαμβάνουν να του δώσουν την πραγματική, ειλικρινή και σοβαρή διάσταση των ελληνικών λέξεων που θα μπορούσαν να το αντικαταστήσουν όπως «μπράβο», «συγχαρητήρια» κι άλλες παρόμοιες! Γιατί αν το ταυτίσουν με άλλες λέξεις όπως «αμάν», «Χριστέ και Παναγιά» κι άλλες παρόμοιες, θα μας μείνουν τα γελάκια κι οι χαρίτσες ενώ οι εκφραστές του, σε λίγα χρόνια απλώς θ’ αναπολούν, υπερατλαντικά, κάποιες στιγμές του ατυχούς πολιτικού παρελθόντος τους… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου