Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Οδηγίες προς υποψήφιους «τρελούς» επενδυτές…

Πόσο ν’ αντέξει και να σταθεί στα πόδια του και να συνεχίσει να προσπαθεί ένας τρελός που αποφασίζει να επενδύσει σε ελεύθερο επάγγελμα στην Ελλάδα του σήμερα όταν όλοι εκείνοι που μπορούν να τον στηρίξουν, τον θεωρούν εν δυνάμει αποτυχημένο περιμένοντας δυο χρόνια να δουν αν θα τα καταφέρει…;

Η λέξη «ανάπτυξη» έχει καταντήσει μια κακής ποιότητας και πικρής γεύσης πλέον, τσίχλα, σε στόματα άχρηστων κι ανίδεων για την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί, στην απίστευτα σκληρή πραγματικότητα της ελληνικής αγοράς όπως αναγκάζεται να τη βιώσει ο κάθε ελεύθερος επαγγελματίας.

Έστω κι έτσι όμως κι όσο κι αν έχουμε βαρεθεί να την ακούμε να διασύρεται μια τόσο πολύτιμη, στην ουσία της, λέξη, γεγονός αναμφισβήτητο παραμένει ότι αυτή είναι η μόνη λύση για τα δεινά που αντιμετωπίζουμε καθημερινά ως κάτοικοι αυτής της πολύπαθης γωνιάς της γης.

Αυτή η πολυπόθητη κι επιδιωκόμενη ανάπτυξη όμως, για να έρθει, χρειάζονται επενδύσεις από πολλούς, οικονομικά, μικρούς και μεγάλους τρελούς, που θα πρέπει ν’ αποφασίσουν να ρισκάρουν πολύ περισσότερα από κάποιο κεφάλαιο, πλέον, σε μια ημιθανή αγορά.

Κατ’ αρχήν, πριν ξεκινήσει ο κάθε τρελός, την προσπάθεια, απαραίτητος είναι ο ενδελεχής έλεγχος της υγείας του βέβαια κι η δοκιμή της αντοχής απανωτών και ξαφνικών αποκλεισμών και αρνητικών απαντήσεων σε εύλογες διεκδικήσεις. Στη συνέχεια θα πρέπει να εφοδιαστεί με κουράγιο ώστε να συνομιλεί χωρίς να έχει τάσεις επίθεσης ή αυτοτραυματισμού, σε κάθε συζήτηση με τον λογιστή ή τον οικονομικό του σύμβουλο.

Την κράση του όσον αφορά την αυξομείωση της πίεσης, θα τη δοκιμάσει σε κάθε επαφή ή αίτημα με την τράπεζα, που μέχρι χθες ακόμη, θεωρούσε ότι τον στηρίζει και τον γνωρίζει. Οι απανωτές αρνήσεις και ειδικότερα οι αιτιολογίες, αποτελούν μια εκ των καλύτερων προσπαθειών για διάλυση κάθε ίχνους αισιοδοξίας και πίστης στον εαυτό και τις δυνατότητές του!

Τέλος, με το βλέμμα στο μέλλον, έρχεται το πρώτο τρίμηνο απόδοσης του ΦΠΑ που μόνο αποτέλεσμα έχει την οδυνηρή διαπίστωση ότι πλέον είσαι ένας εκ των οφειλετών κι αποτελεί την τελική πρόβα για τη μεγάλη οφειλή της εφορίας που αποτελεί και το γενικό τσεκ απ της υγείας σου τρελέ επενδυτή!
Κανείς δεν πιστεύει αρκούντος ότι θα τα καταφέρεις να πας καλά με την επένδυσή σου κι ότι θα καταφέρεις να είσαι συνεπής με τις υποχρεώσεις σου, για δυο τουλάχιστον χρόνια! Μέχρι τότε, ούτε δάνειο, ούτε κάρτα, ούτε εμπιστοσύνη από κάποια εταιρία, ούτε τίποτε! Ακόμη κι αν η περιουσία σου είναι σημαντική, λόγω του κωλύματος να βάλουν χέρι άμεσα σ’ αυτήν αν χρειαστεί και φυσικά λόγω του ότι δεν ξέρουν τι να τα κάνουν τόσα κατασχεμένα αυτοκίνητα κι ακίνητα, δεν τα υπολογίζουν πλέον όπως μέχρι πρότινος.

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω; Να αισθάνεσαι κάθε μέρα ο πιο ηλίθιος άνθρωπος που συνεχίζει να επενδύει και να πληρώνει φόρους σ’ αυτή τη χώρα, με τους πελάτες να είναι εξουθενωμένοι απ’ τους φόρους κι απλώς να τους περιμένεις και τελικά, απλώς να περιμένεις να δεις αν τελικά θ’ αντέξεις αυτά τα δυο χρόνια ώστε να ξαναπροσπαθήσεις να ζητήσεις μια κάποια βοήθεια τέλος πάντων, από κει που σε άλλες χώρες βρίσκουν αμέριστη στήριξη οι επενδυτές.

Κι όλο αυτό που έχει μετουσιωθεί σε χειροπιαστή καθημερινότητα που κάθε ελεύθερος επαγγελματίας αυτής της χώρας καλείται ν’ αντιμετωπίσει, κάποιοι θεωρούν ότι μπορεί ν’ αποτελεί το δέλεαρ για επενδύσεις και μάλιστα απ’ το εξωτερικό! Ποιος λογικός άνθρωπος που μπορεί ν’ αποφύγει όλον αυτόν τον παραλογισμό, θα ρισκάρει έστω και για λίγο να επενδύσει σε τέτοιο τρελοκομείο; Μόνο οι εγκλωβισμένοι που την πάτησαν πλέον… καινούργιος, ούτε για δείγμα!

Καληνύχτα μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου