Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Να χαιρόμαστε τις «χαριτωμένες» και τους «υπέροχους»…

Είναι αναγκαίο πλέον αν όχι επιτακτικό, να δημιουργηθεί ένα ταμείο για βαρέα κι ανθυγιεινά ένσημα, για όλους εκείνους που παρακολουθούν ομιλίες και συνεδριάσεις της Βουλής αλλά κι άλλων οργάνων αφού η κατάσταση έχει προ καιρού, ξεφύγει και τελευταία απόγινε χάριν κάποιων χαριτωμένων κυριών που είναι ν’ απορεί κανείς ποιος τους έστειλε εκεί…

Ψηφίζεις, Έλληνα ψηφοφόρε αφού είσαι ευλογημένος να ζεις σε δημοκρατία. Έχεις δικαιώματα, που κάποιοι τα ποδοπάτησαν, εντάξει, αλλά συνεχίζεις να έχεις κι άλλα, πολλά! Έχεις όμως και υποχρεώσεις, σωστά;

Μια απ’ τις κορυφαίες υποχρεώσεις σου, είναι η ψήφος που καλείσαι συχνά πυκνά κι όχι ανά τετραετία όπως σε άλλα αναπτυγμένα κράτη γίνεται, να δώσεις. Ψηφίζεις λοιπόν και για βουλευτές αλλά και για τοπική αυτοδιοίκηση.

Αναφαίρετο δικαίωμα κάθε γυναίκας λοιπόν, να διεκδικήσει την ψήφο των συμπολιτών της. Με τα κριτήρια όμως, επιλογής, της μιας απ’ τους άλλους υποψήφιους, τι γίνεται; Γιατί, το κακό ξεκινάει απ’ την ώρα της υποψηφιότητας των υποψηφίων για τις θέσεις…

Δε βρίσκουν λοιπόν τα κόμματα σοβαρούς και προσγειωμένους πολίτες, με ένσημα στην ελεύθερη αγορά και να γνωρίζουν από ζόρια και καταλήγουν πολύ συχνά στην επιλογή ατόμων επειδή απλώς εμφανίζονται διατεθειμένοι να θέσουν υποψηφιότητα. Κι εκεί ξεκινάει η απίστευτη πορεία κάποιων που μετά από καραμπόλες, καταλήγουν ακόμη και στα έδρανα της βουλής, ν’ αγορεύουν και να περιφέρουν την ασχετοσύνη και την προκλητική ανυπαρξία τους!  

Κι όταν πρόκειται για εκπροσώπους του γυναικείου φύλου, τα πράγματα είναι ακόμη πιο δραματικά αφού οι γυναίκες δυστυχώς, έχουμε το χάρισμα να μπορούμε να γίνουμε περίγελος ευκολότερα και σαφώς πιο θεαματικά! Να κάτι περίεργες φούστες και μπλούζες, να και κάτι περίεργες γόβες, έρχεται το πρώτο μειδίαμα. Ακολουθεί  κάποιο περίεργο κούρεμα, καμιά άνευ προηγουμένου εμφάνιση και καταλήγει ν’ ανοίξει το στόμα για να βγουν τα διάφορα!

Κι εκεί, η λαϊκή όσο και υποτιμητική λέξη «σούργελο», παίρνει άλλη έννοια! Και δυστυχώς, κάθε φορά, φροντίζουν κάποιες «χαριτωμένες» να την εξελίσσουν αρνητικά!

Κι αναρωτιέται κανείς, πώς βρέθηκαν εκεί μέσα τόσα «σούργελα» μαζεμένα και σ όλες τις πτέρυγες των εδράνων; Σε λίγο θα κάνουν δική τους ομάδα, υπεράνω κομμάτων κι απόψεων, με κριτήριο το χειρότερο χτένισμα, το πιο υπερβολικό ντύσιμο και την ατάκα που αποδεικνύει το μεγαλύτερο ψώνιο!
Το κακό είναι ότι εκείνους που έστειλαν αυτές τις κυρίες, να μας ζαλίζουν με τις απίστευτες συμπεριφορές τους, πρέπει να τους αναζητήσουμε ανάμεσά μας! 

Εμείς στέλνουμε κάθε πικραμένο στη Βουλή και σε όλα τα υπόλοιπα όργανα που στελεχώνουν εκλεγμένοι κι όπως φαίνεται, πασχίζουμε ν’ αποδείξουμε ότι όχι απλώς δε μάθαμε τίποτα απ’ τα όσα τραβάμε τα τελευταία χρόνια αλλά επιτείνουμε την κατάσταση λόγω αγανάκτησης και κακώς εννοούμενου χιούμορ…


Να τους / τις χαιρόμαστε λοιπόν… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου