Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Πιο ειλικρινής η… «λεύτερη»…

Οποία έκπληξις λοιπόν, που έφερε και κοκκινίσματα παρειών, κοινώς κοκκίνισαν μάγουλα ενώ κάποιοι αγχώθηκαν ακούγοντας φράσεις όπως «σκάσε μωρή» και «στα δικά μας οι ΄λεύθερες». Οποία υποκρισία όμως… ότι δεν το περιμέναμε ας πούμε…;

Σε εθνικό σπορ εξελίσσεται η υποκρισία σ’ αυτή τη χώρα τελικά! Εκεί που είχαμε το φιλότιμο, τώρα θα έχουμε την υποκρισία. Επιχειρήματα κι αποδείξεις για το αληθές του λόγου; Πάρα πολλά και συνεχόμενα, ενίοτε δε και επαναλαμβανόμενα…

Στο επίκεντρο της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, τα λεχθέντα του νεοεκλεγέντος δημάρχου που διετέλεσε εθνικός μας μάνατζερ, τηλεπερσόνα και γνωστού για το χιούμορ πέρα απ’ τα όρια του συντηρητισμού αλλά και της πρόθεσης να θηλυκοποιεί τους πάντες!

Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ως τηλεθεατές, τον είχαμε αναδείξει ως πρώτο σε θεαματικότητα επί σειρά ετών, για τις ατάκες και τις προκλήσεις του σε τηλεοπτικές εκπομπές. Για εκείνον που είχε εμπλακεί και στην πολιτική της πρωτεύουσας και γενικώς απασχολεί πολύ συχνά με πράξεις, ατάκες, κινήσεις.

Οι συντοπίτες του λοιπόν, στην πόλη που διαμένει, αποφάσισαν ν’ αδράξουν την ευκαιρία που τους έδωσε με την υποψηφιότητά του για δήμαρχος και να τον εκλέξουν. Και φυσικά, ο τρόπος που κινείται και λειτουργεί ως άτομο, είναι ο γνωστός που όλοι γνωρίζουν λόγω δημοσιότητας του προσώπου.

Πού είναι λοιπόν η έκπληξη τώρα κι η σεμνότης που προκαλείται απ’ τις ατάκες του δημάρχου πλέον και το χιούμορ του; Ξαφνικά άρχισαν να ενοχλούν οι φράσεις όπως «μωρή» και τα υπονοούμενα μέσω της θηλυκοποίησης ανδρών; Οποία υποκρισία!
Ένα απ’ τα επιχειρήματα ότι πρέπει να ψηφισθεί, που κατέθετε προεκλογικά ο τότες υποψήφιος δήμαρχος, είναι ότι θα έφερνε στην περιοχή τουρισμό και διασημότητες. Οι ψηφοφόροι λοιπόν έδειξαν με την ψήφο τους ότι το επιθυμούν και μάλιστα διακαώς αφού το ποσοστό που έλαβε ήταν υψηλότατο! Τι ενοχλεί τώρα λοιπόν που αναπαράγεται κάθε φράση ή ατάκα ή πράξη του;

Ο συγκεκριμένος κύριος λοιπόν, είναι πολύ περισσότερο ειλικρινής κι αξίζει συγχαρητηρίων, σε σχέση με πάρα πολλούς υποψήφιους στην επικράτεια που εξελέγησαν ή όχι, άσχετο, χρησιμοποιώντας ψέματα και κρύβοντας σημαντικότατα που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαφορά.
Υπ’ αυτή την έννοια, είναι προτιμότερο να εκλέγονται εκείνοι που η ζωή τους είναι γνωστή κι επί σειρά ετών, ώστε να προσλαμβάνει και πραγματική αξία η επιλογή των ψηφοφόρων παρά εκείνοι που έχουν το ψέμα ψωμοτύρι κι εύκολο προεκλογικά.

Όσο για τα κριτήρια των ψηφοφόρων, έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η οικονομική κατάσταση σε όλη τη χώρα, είναι πάρα πολύ δύσκολο ν’ αντισταθεί ένας τόπος σε πρόσωπα που υπάρχουν δυνατές ενδείξεις ότι μπορούν να φέρουν έσοδα που άλλοι αδυνατούσαν. Το τίμημα; Θα φανεί και μάλλον είναι κάτι που δεν απασχολεί σε κάποιες περιοχές.


Τα πράγματα είναι απλούστερα απ’ όσο κάποιοι προσπαθούν να μας τα παρουσιάσουν, ειδικά στις δημοκρατίες. Πριν κρίνουμε ή γελάσουμε λοιπόν, μια βόλτα απ’ τον καθρέφτη και μια ανασκόπηση μνήμης, κρίνονται απολύτως απαραίτητα! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου