Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Οι υποψήφιοι πίσω απ’ την... ομίχλη

Εκλογές έχουμε, αυτοδιοικητικές, που εκλέγονται οι πιο κοντινοί ψηφισμένοι, στην καθημερινότητα του πολίτη. Απ’ αυτές που μας θυμίζουν όλα εκείνα που επιβάλλεται ν’ αλλάξουν στη ζωή μας, μόλις ανοίγουμε την πόρτα του σπιτιού μας, κάθε πρωί… Και πώς μπορεί ένας νέος υποψήφιος να φέρει το φρέσκο, το νέο και να κάνει τη διαφορά…;

Γέμισε λοιπόν ο κόσμος, υποψήφιους! Για τους δήμους, για τα διαμερίσματα, για τις περιφέρειες, χιλιάδες εκείνοι που φωνάζουν με διάφορους τρόπους, άλλοι λιγότερο, άλλοι περισσότερο, ότι αξίζουν και γνωρίζουν, να διαχειριστούν τα κοινά μας συμφέροντα.

Άστους να φωνάζουν, σου λένε κάποιοι, ποιος τους ακούει; Ο δικός μας είναι ο καλύτερος, λένε κάποιοι άλλοι. Να ψηφίσετε αυτόν για να μην βγει εκείνος, λένε κάποιοι τρίτοι. Κι άντε να βρεθεί άκρη μέσα στο γενικό μπάχαλο! Είναι όμως τελικά έτσι;

Αλίμονο αν είναι έτσι! Και φυσικά δεν πρέπει να είναι έτσι! Αν αφήσουμε τα πράγματα να διασυρθούν έτσι, το μόνο που μας περιμένει είναι διάλυση. Και φυσικά υπάρχουν υποψήφιοι και μάλιστα πολλοί, που δεν θεωρούν ότι μπαίνουν στην πολιτική με μια υποψηφιότητα για το δήμο που ζουν. Είναι εκείνοι οι υποψήφιοι που πιστεύουν ότι κάτι μπορεί ν’ αλλάξει και θέλουν να το προσπαθήσουν. Είναι εκείνοι που πιστεύουν ότι άρχισε να «ξεσκαρταδιάζει» το σύστημα της τοπικής αυτοδιοίκησης κι ο φόβος της τιμωρίας που επιτέλους ισχύει, για όλους εκείνους που τόλμησαν να βουτήξουν ολόκληροι στην ¨τσανάκα με το μέλι», κρατάει μακριά όσους έχουν μπερδέψει κάποια βασικά πράγματα όπως η προσφορά μα τον προσωπικό πλουτισμό.

Κι εκεί είναι η διαφορά υποψηφίων από υποψηφίους. Κι εκεί είναι που κάποιοι υποψήφιοι λάμπουν όταν επιχειρηματολογούν για την πόλη τους και παραθέτουν το σχέδιο και το όραμά τους. Είναι αυτοί που δε λένε μεγάλα λόγια ούτε κάνουν πολύ και περιττό θόρυβο, απλώς γνωστοποιούν την παρουσία τους κι απαντούν κι ενημερώνουν για το σχέδιο που έχουν στο μυαλό τους, προσπαθώντας να πείσουν χωρίς τις γλοιώδεις κινήσεις που επανειλημμένως παρακολουθούσαμε όλοι στο παρελθόν.
Είναι αυτοί οι υποψήφιοι που θα κάνουν συνολικά τη διαφορά σ’ αυτές τις εκλογές. Είναι συνήθως νέοι στα αυτοδιοικητικά, σε παραγωγική ηλικία, εργαζόμενοι ή αυτοαπασχολούμενοι που γνωρίζουν πολύ καλά πώς βγαίνει το ψωμί και φυσικά έχουν να επιδείξουν τόσο προσωπική όσο κι επαγγελματική πορεία αφού πάντα ήταν  μέσα στη ζωή και την καθημερινότητα.

Υπάρχουν τέτοιοι υποψήφιοι, ευτυχώς! Είναι αυτοί που πρέπει να ψάξουμε να βρούμε ώστε να διασφαλίσουμε ότι αξίζει τον κόπο να πάμε στην κάλπη κι ότι η ψήφος μας δεν θα πάει χαμένη.
Ψάξτε λοιπόν προσεκτικά, πίσω απ’ τα γνωστά και μεγάλα ονόματα, πίσω απ’ τη φασαρία και τον θόρυβο, πίσω απ’ την περιττή κομματική σκόνη και την κομματική ομίχλη. Εκεί θα βρείτε αυτούς τους υποψήφιους που αξίζει να στηρίξετε ώστε να έχετε μια ελπίδα ότι κάτι θα πάει επιτέλους καλύτερα στον τόπο που ζείτε και παλεύετε με τα κύματα καθημερινά…  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου