Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Εθισμένοι στη μιζέρια…

Όταν δε μπορεί κάποιος, πλέον, να δει έστω και λίγο θετικά, μια ούτως ή άλλως θετική εξέλιξη για τη χώρα και να περιμένει ότι κάτι θ’ αλλάξει προς το καλύτερο κι απλώς συνεχίζει να μιζεριάζει και ν’ απαισιοδοξεί, μόνο εθισμένος στη μιζέρια μπορεί να είναι…

Προεκλογικό ή όχι, υπερεκτιμημένο από κάποιους ή όχι, αναπάντεχο τη συγκεκριμένη προεκλογική στιγμή ή όχι, το γεγονός ότι επιστρέψαμε στις αγορές και δανειζόμαστε όπως όλοι, πλέον, παραμένει πραγματικό κι ολοκληρώθηκε σε πρώτη φάση.

Τι ακριβώς σημαίνει αυτό, γνωρίζουν καλύτερα φυσικά οι ειδικοί ενώ οι απλοί πολίτες, απλώς περιμένουν τ’ αποτελέσματα. Ωστόσο, με τον συνεχή ‘βομβαρδισμό’ των ειδικών, με αναλύσεις και θεωρίες, με παραδείγματα αλλά και τρομοκρατικά σενάρια, μας έχει εξοικειώσει με όρους και μπορεί ο καθένας να διαμορφώσει μια άποψη.

Αδιαμφισβήτητα λοιπόν, πρόκειται για μια θετική εξέλιξη αφού επανέρχεται η χώρα σε μια κατάσταση απ την οποία βιαίως βγήκε λίγο πριν καταρρεύσει και με την γνωστή πορεία που οδήγησε στην αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας. Βγαίνει λοιπόν ο κάθε άσχετος, ο κάθε πικραμένος κι ο κάθε εκνευρισμένος για τις όποιες θετικές εξελίξεις που του ανακόπτουν την πορεία προς την εξουσία, τα εκλογικά ποσοστά ή τον εθισμό στην τρομολαγνεία και λέει ό,τι του κατέβει στο κεφάλι.

Τι για στημένο παιχνίδι με τη Γερμανία ακούσαμε, τι για ψεύτικες ειδήσεις ακούσαμε, τι για βιαστικές κινήσεις ενόψει των εκλογών ακούσαμε… Το θέμα είναι, απ’ όλη αυτή την ιστορία και την απουσία της χώρας απ’ τα ειωθότα, να μάθουμε όλοι και κάτι.

Όλη αυτή η αναπαραγωγή της απαισιοδοξίας κι η περιττή ευφάνταστη σεναριολογία που τροφοδοτείται από συγκεκριμένους κύκλους φυσικά προς όφελος ψήφων κι επίπλαστης εκλογικής δύναμης., μόνο τροφή στη μιζέρια είναι κι αποκάλυψη εκείνων που κάθε άλλο παρά το καλό της χώρας στοχεύουν, παρά τα μεγάλα λόγια που βροντοφωνάζουν!

Ο καθημερινός αγώνας του μικρομεσαίου που έχει χάσει τον ύπνο του απ τις υποχρεώσεις και την ανασφάλεια, αυτό που χρειάζεται για ν’ αμβλυνθεί, είναι καλές ειδήσεις, λίγη αισιοδοξία και σύντομα θετικά αποτελέσματα, έστω και σε μικρό βαθμό στην αρχή, με προοπτική για το μέλλον. Μόνο έτσι θα συνεχίσει να παλεύει και να προσπαθεί να δώσει λύσεις και να τροφοδοτεί το σύστημα κρατώντας λαδωμένο του γρανάζι που του αντιστοιχεί.

Μόνο εκείνοι που στοχεύουν και στοιχηματίζουν στην αποδόμηση της χώρας και την πλήρη διάλυσή της, μπορούν να χρησιμοποιούν με τέτοιο τρόπο μια θετική είδηση που θα μπορούσε ακόμη και ψυχολογικά μόνο, ν’ αντιστρέψει το κλίμα και να επιφέρει θετικά αποτελέσματα, λίγα στην αρχή αλλά με καλή προοπτική στη συνέχεια.

Χωρίς περιττές φανφάρες και υπεραισιοδοξία αλλά και χωρίς μιζέρια κι αναπαραγωγή της καταστροφικής απαισιοδοξίας, να μάθουμε να φιλτράρουμε τις ειδήσεις και τα γεγονότα ελπίζοντας ότι έχουμε μάθει κάτι απ’ όλη αυτή την καταστροφή και την αντάρα που βιώσαμε τα τελευταία χρόνια.  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου