Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Την «τραβάει το αίμα μας» την εξαπάτηση…

Συμπαθέστατος σε όλους τους Έλληνες ο απόστρατος ναυτικός που έκανε μήνυση στον ΓΑΠ για εξαπάτηση εκλογέων με κείνο το «λεφτά υπάρχουν» αλλά αν δεν ήταν φίλος ή συγγενής του ο δικηγόρος που την στοιχειοθέτησε και του πήρε λεφτά, μάλλον άλλος εξαπατήθηκε τελικά… σίγουρα!

Γιατί, εδώ που τα λέμε, είτε μας εξαπάτησε ως λαό, είτε όχι, ο ΓΑΠ, μπορεί να φανταστεί κανείς τι γέλιο έκανε με την οικογένειά του όταν τον ενημέρωσαν ότι εκκρεμεί εις βάρος του τέτοια μήνυση!

Κι η συνέχεια τον δικαιώνει αφού όπως μαθαίνουμε, ο Πρόεδρος του ανώτατου δικαστηρίου της χώρας, απεφάνθη ότι δεν στοιχειοθετείται κατηγορητήριο. Ούτε καν στη βουλή δηλαδή, δεν θα φτάσει το αίτημα ώστε να ζητηθεί, έστω και για μια φορά, έστω και για λίγη ώρα, η άρση της ασυλίας του μέγα κληρονόμου! Έτσι, για να ικανοποιηθούν λίγο και για λίγο, οι Έλληνες που τον «απόλαυσαν» εκείνη την πρώτη φορά στο Καστελόριζο να δηλώνει την αποτυχία και την έναρξη της ιδιότυπης μοντέρνας κατοχής που επί δεκαετίες θα βρίσκεται η χώρα.

Γιατί όμως είμαστε τόσο σίγουροι ότι τζάμπα έγινε η φασαρία; Διότι απλούστατα, αν ξεκινήσει ένας τέτοιος κύκλος δικαστικών αγώνων έναντι όλων εκείνων που εξαπάτησαν τον ελληνικό λαό, απ’ όλους εκείνους που αισθάνονται ότι εξαπατήθηκαν, δεν θα πρέπει να γίνεται τίποτε άλλο επί σειρά ετών αλλά ν’ ασχολούμαστε μόνο μ’ αυτό!
Σίγουρα το «λεφτά υπάρχουν» είναι σε μια απ’ τις ερμηνείες του, αυτή που εξέλαβε ως σωστή ο ελληνικός λαός εκείνη την προεκλογική περίοδο, μια απ’ τις μεγαλύτερες προσπάθειες εξαπάτησης ολόκληρου εκλογικού σώματος. Ωστόσο, δυστυχώς, δεν είναι η μόνη και φυσικά όχι η τελευταία!

Μια αναφορά σε όλα εκείνα τα ψέματα που έχουν ακουστεί από προεκλογικά μπαλκόνια από πολιτικούς διαφόρων εποχών, κομμάτων, αντιλήψεων, θα ήθελε όντως αρκετές σελίδες. Το κοινό μεταξύ τους είναι ότι τα περισσότερα και μεγαλύτερα ψέματα λέγονται εν όψει ανάληψης της εξουσίας, για ευνόητους λόγους φυσικά.


Το χειρότερο απ’ όλα όμως, δεν είναι το γέλιο του μηνυθέντα που τελικά είχε βάση,  το χειρότερο είναι ότι και σημερινοί επίδοξοι πρωθυπουργοί προχωρούν στην ίδια τακτική ενόψει των επόμενων εκλογών, προφανώς γνωρίζοντας ότι η εξαπάτηση τέτοιου τύπου πιάνει τόπο στη χώρα και φέρνει αποτελέσματα ενώ δεν τίθεται θέμα τιμωρίας… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου