Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Δεν είναι κακό τελικά κι ένα ξεπλυματάκι…

Και βγήκε λοιπόν κι η απόφαση για τον Άκη και την παρέα του ή συμμορία, καλύτερα…, που όπως φαίνεται, αν και διαχειρίστηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια, ο νόμος προέβλεπε απλώς κάποια χρόνια φυλακή που φυσικά θα είναι λιγότερα στην πραγματικότητα… Το μήνυμα που εστάλη είναι ότι οι δήμαρχοι που καλύπτουν υπεξαιρέσεις πάνε ισόβια ενώ οι υπουργοί που ξεπλένουν, μόνο μερικά χρόνια…
 
Και φυσικά δεν είναι δουλειά κανενός να κρίνει δικαστικές αποφάσεις! Και φυσικά δε μπορεί ο απλός πολίτης να ξέρει τι ακριβώς προβλέπει το νομικό σύστημα για κάθε αδίκημα. Και φυσικά δεν επιτρέπεται να γίνονται προσπάθειες επηρεασμού των δικαστών, έστω και δια της περιρρέουσας ατμόσφαιρας που διαμορφώνεται λόγω της αγανάκτησης των πολιτών.

Ωστόσο, σε μια περίπτωση όπως αυτή του Άκη, που κόντεψε να γίνει και πρωθυπουργός κι απεδείχθη ότι ξέπλυνε με τη συμμορία του εκατοντάδες εκατομμύρια αφού πρώτα προκάλεσε ασύστολα με την προσωπική του ζωή και τις ατέλειωτες και πανάκριβες επενδύσεις του, οι πολίτες περίμεναν τουλάχιστον ισόβια να παραμείνει στη φυλακή!

Αντ’ αυτού, προσπαθούν να μας πείσουν όλοι τώρα, ότι τα 20 χρόνια που τελικά θα είναι λιγότερα κι έχει ήδη μείνει μέσα 1, 5 χρόνο, είναι καλά για τιμωρία για τέτοια αδικήματα! Ποιος μπορεί να πει ότι είναι ευχαριστημένος; Ίσως μόνο οι επόμενοι πολιτικοί που περιμένουν δικαστήρια για παρόμοιες περιπτώσεις που βλέπουν ότι δεν θα φάνε κι όλη τη ζωή τους πίσω απ’ τα κάγκελα.

Αποδεικνύεται δε, ότι όταν ένας δήμαρχος έχει συμμετοχή σε υπεξαίρεση κάποιων εκατομμυρίων, πάει ισόβια έστω κι αν δε βρέθηκαν χρήματα κι ακίνητα που ν’ αποδεικνύουν ότι τα πήρε, εν αντιθέσει με τον τέως υπουργό που απεδείχθη ότι έκανε ξέπλυμα κι η περιουσία του δεν δικαιολογείται διαφορετικά, που πέφτει στα μαλακά!

Κάτι δεν πάει καλά εδώ κι είναι εμφανέστατο! Ενδεχομένως να είναι η φροντίδα των τέως συντρόφων του πρώην υπουργού που μ’ έναν νόμο φρόντισαν να παραγραφούν πολλά αδικήματα, από φόβο ίσως, μήπως ανοίξει το στόμα του… Ίσως να ήταν πολύ καλό το deal τελικά! Ποιος ξέρει;
Εκείνο που μαθαίνει ο απλός πολίτης όμως είναι ότι, αν του πέσει ευκαιρία για ξέπλυμα, είναι καλύτερα απ’ την ευκαιρία για υπεξαίρεση… Και το μήνυμα φυσικά είναι ότι οι πολιτικοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής φροντίζουν τους δικούς τους ενώ εκείνους της τοπικής αυτοδιοίκησης, μπορούν αν τους ρίξουν άνετα και χωρίς δεύτερη σκέψη, «στα ψάρια»…

Ο απλός κόσμος τώρα, που τρέχει καθημερινά να τα βγάλει πέρα με τρεις κι εξήντα, είναι τελικά αυτός που καλείται να ξεπληρώσει όλη την αλητεία και την απληστία εκείνων στους οποίους κάποτε πίστεψε και ψήφισε να διαχειριστούν τα κοινά του συμφέροντα… τοπικά ή εθνικά!

Καληνύχτα μας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου