Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Επικίνδυνο το πολύ χιούμορ στη δημοκρατία…!

Περιμένουμε ότι θα σωθούμε τελικά, μέσα μας βαθιά όλοι αυτό πιστεύουμε. Ότι κάτι θα γίνει και θα σωθούμε τελευταία στιγμή όπως γίνεται πάντα με την Ελλάδα. Πώς και γιατί όμως, κάποιοι συνεχίζουν τον χαβά τους πιστεύοντας ότι μπορούν να κυβερνήσουν και να δώσουν λύσεις ενώ ούτε το κόμμα τους δε μπορούν να συμμαζέψουν, κανείς δεν ξέρει!

Η σοβαρότητα έχει χαθεί από μεγάλο κομμάτι του πολιτικού κόσμου της χώρας, όλων των βαθμίδων και κομμάτων. Αυτό φυσικά δεν αποτελεί είδηση! Όταν όμως οι «σοβαροί» ‘Έλληνες, απογοητευμένοι απ’ τα όσο έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την κακοδιαχείριση των κοινών συμφερόντων απ’ τους προηγούμενους, ψηφίζουν με χιούμορ, εκδικητικότητα κι αγανάκτηση, αυτά συμβαίνουν!

Κι έχουμε τώρα τα εξής δεδομένα: τη χώρα να προσπαθεί να πείσει ότι δεν αποτελείται από άχρηστους, ανίκανους, βολεψάκηδες πολιτικάντες, προσωπικές επιλογές ενός άσχετου κληρονόμου, το πολιτικό προσωπικό που διαθέτει σοβαρότητα να είναι η συντριπτική μειοψηφία, τους πολίτες σε παράκρουση απ όσα τους βρήκαν και συνεχίζουν να τους ταλαιπωρούν και το μέλλον αβέβαιο… με τους δανειστές να παραδέχονται τραγικά λάθη με την φράση «ουπς, γράψε λάθος»…

Όλο αυτό όμως, για κάποιους, είναι απλώς μια ευκαιρία να εναγκαλισθούν την εξουσία που τόσο ονειρεύονται! Διότι είναι ηλίου φαεινότερο ότι δεν είναι δυνατόν να συνταχθούν ως σύνολο, έτσι ώστε να πείσουν πως μπορούν να κυβερνήσουν, πόσο μάλλον να τα καταφέρουν κιόλας! Κι όμως, η αλαζονεία τους έχει ξεκινήσει πριν ακόμη προκηρυχθούν οι όποιες καταστροφικές εκλογές που όλοι προσπαθούν ν’αποφύγουν! Και μόνο αυτή η «εκλογική ετοιμότητα» που παρουσιάζονται ότι βρίσκονται, είναι παραπάνω από προκλητική!

Έχουμε τώρα ένα τεράστιο μέτωπο 2,5 χιλιάδων απολυμένων και το κατέβασμα ενός διακόπτη ενημέρωσης που διχάζει τη χώρα κι εκείνοι απλώς ψάχνουν ευκαιρίες για εκλογές! Πόσο χιούμορ πια να διαθέτουμε οι Έλληνες ώστε να μην τους πιάσουμε με τις πέτρες!

Ποια σοβαρότητα; Ποια υπευθυνότητα; Ποια τακτική εξόδου απ’ την κρίση; Ποια σοβαρή πορεία; Τι να περιμένει κανείς απ’ το κόμμα που επικρατεί το «πλίνθοι και κέραμοι ατάκτως εριμμένοι»; Η ψήφος αγανάκτησης απ’ τους άλλους άχρηστους που κατακρήμνισαν τη χώρα, έφερε τόσο ψηλά το συνονθύλευμα που τώρα διεκδικεί και την εξουσία!

Καλή, κάλλιστη η δημοκρατία! Η καλύτερη των πολιτευμάτων! Όταν όμως ένας λαός διαθέτει τόσο χιούμορ, φτάνει να γίνει άκρως επικίνδυνη! Ο κυριότεροος λόγος είναι επειδή έτσι παίρνουν «αέρα» τα μυαλά κάποιων που θα καούν τελικά με την προθέρμανση για τις εκλογές που το τελευταίο που τους ενδιαφέρει είναι ότι θα είναι η καταστροφή της χώρας…       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου