Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Τους ξεχάσαμε τους «υψηλούς φιλοξενούμενους» ξαφνικά…;


Για κάποιον λόγο που κανείς μας δε γνωρίζει τελικά, το όλο θέμα με τη λαθρομετανάστευση και την φιλοξενία και τις συνθήκες κράτησης και την αδυναμία απελάσεων, ξαφνικά εξαφανίστηκε απ’ τις ειδήσεις και τα ενδιαφέροντά μας. Eίναι που εμφανίζεται απασχολημένη κι η αξιωματική αντιπολίτευση με άλλα θέματα πλέον, πιο σημαντικά για τον δρόμο προς την εξουσία… Όλα καλά λοιπόν με τους «υψηλούς φιλοξενούμενους»…;

Δείχνουμε να μπαίνουμε σε μια σειρά ως κράτος και τέλος πάντων φαίνεται ότι η κυβέρνηση εργάζεται, διαπραγματεύεται, ενεργεί τέλος πάντων, προς την κατεύθυνση που αποτελεί μονόδρομο πλέον! Καλό θα ήταν βέβαια, να ήταν συλλογική η προσπάθεια και να εμφανιζόμασταν πιο ενωμένοι και συμπαγείς ώστε να βοηθήσουμε και στην δυναμική που επηρεάζεται απ’ την μαζικότητα ενός λαού!
Ωστόσο, η ανάπτυξη που όλοι περιμένουμε, δείχνει πλέον να μπορεί να θεωρηθεί ότι σχεδιάζεται τουλάχιστον και δεν είναι άπιαστο όνειρο και μακρινή προοπτική! Μέσα στο γενικό αυτό κλίμα λοιπόν, υπάρχουν κάποια ζητήματα που κάποτε ανέβαζαν κάποιους «στα κάγκελα» και σήμερα παρατηρούμε ότι δεν κουνιέται φύλλο!
Ένα απ’ αυτά που είναι εξόχως σημαντικό και καθοριστικό και για το μέλλον της χώρας και της ανθρωπογεωγραφίας της, ήταν, είναι και φυσικά παραμένει, το θέμα των λαθρομεταναστών! Μπορεί να ελαττώθηκε η εισροή, έστω κ αι λίγο, μπορεί να απελαύνονται με αργούς ρυθμούς αλλά όντως συμβαίνει, μπορεί να ξεκαθαρίζει αρκετά η κατάσταση σε μεγάλα αστικά κέντρα που υπέφεραν μέχρι πρότινος, αλλά το θέμα παραμένει! Όσο κι αν έπαψε να γίνεται θόρυβος γύρω του!
Είναι κι η αξιωματική αντιπολίτευση που έχει πάρει γραμμή και τις υπερατλαντικές ευλογίες για να κυβερνήσει, έστω και για λίγο, όσο χρειάζεται να περάσουν κάποια ζητήματα φαίνεται και μετά ας διαλυθεί…, οπότε τώρα δεν πολυασχολείται με τόσο καυτά θέματα! Άσε που κι οι λαλίστατοι εκπρόσωποί της σίγησαν μήπως και τους ξεφύγει καμιά… σοφία πάλι!
Το πρόβλημα όμως παραμένει κι ας μην το ακούμε. Οι λαθρομετανάστες φιλοξενούνται σε μια χώρα που χρωστάει σ’ όποιον κινείται και κοστίζουν καθημερινά πολλά ευρώ απ’ αυτά που δεν έχουμε! Καλές οι κινήσεις για επενδύσεις κι ακόμη καλύτερες οι προσπάθειες για ανάπτυξη και διασφάλιση της ΑΟΖ και των μελλοντικών σχεδίων για την ανάκαμψη της χώρας! Καλή όμως κι η φροντίδα για τη λήξη αυτού του τεράστιου ζητήματος που δεν πρέπει να μένει στις καλένδες αλλά να δοθούν άμεσα λύσεις!
Το γεγονός ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έπαψε ν’ ασχολείται πλέον με τους λαθρομετανάστες ενώ ήταν το καθημερινό της σχεδόν, μέλημα, θα πρέπει να μας βάζει σε υποψίες για την εξέλιξη, ειδικά λόγω της αλλαγής σε πολλές απ’ τις θέσεις του κόμματος, τον τελευταίο καιρό…
Όλα τα προβλήματα όπως οι κίνδυνοι για τη δημόσια υγεία αλλά και το τεράστιο κόστος νοσηλείας και πρόληψης, υπάρχουν κι εξελίσσονται όσο κι αν θέλουν να μας κάνουν να τους ξεχάσουμε. Οι σχολές αστυνομίας είναι γεμάτες ακόμη χωρίς σχέδιο ν’ αδειάσουν σύντομα  και γενικώς, όλα τα ζητήματα γύρω απ’ το θέμα, είναι ανοιχτά!
Τα προς λύση του θέματος, ευρώ που διαθέτει η Ε.Ε. περιμένουν να τα εκμεταλλευθεί η κυβέρνηση κι η στήριξη της χώρας σε πολλούς τομείς πλέον, από ευρωπαίους εταίρους  βοηθάει πολύ ώστε να φτάσει η εποχή να ληφθεί η απόφαση να πιέσει η Ελλάδα για διμερείς συμφωνίες ώστε να γίνονται γρηγορότερα και μαζικότερα οι απελάσεις στις χώρες απ’ τις οποίες έρχονται οι λαθρομετανάστες στην χώρα μας.  
Γιατί, όσο λιγότερο ακούγεται ένα θέμα στην χώρα μας, τόσο πιο επικίνδυνο γίνεται… Το ξέρουμε καλά πλέον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου