Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Απογοήτευση απ’ το «φρέσκο τουρλουμπούκι» έναντι υποκρισίας του παλιού και γνωστού…, σημειώσατε 1!


Ποιοι είναι αυτή τη στιγμή οι πιο απογοητευμένοι Έλληνες; Φυσικά εκείνοι που πίστεψαν το φρέσκο και το νέο ακούγοντας μεγάλα λόγια απ’ τους αριστερίζοντες κεντρώους με την δεξιά νοοτροπία με μια μυρωδιά από επανάσταση… Αυτό το «τουρλουμπούκι» που αναδείχθηκε στις πρώτες πολιτικές δυνάμεις της χώρας λόγω της διάλυσης που επέφερε ένα άλλο «φρέσκο» που όμως απεδείχθη παλιό κι επικίνδυνο… Κι ενώ η υποκρισία, απλώς παραμένει… σταθερά!

Πώς μπορεί όμως κάποιος να προσφέρει υπηρεσίες στο σύνολο χωρίς να το θέλει; Ζούμε ένα τρανό παράδειγμα στις μέρες μας! Μέσα στη γενική αντάρα και το μπέρδεμα που φυσικά φέρνει την διακαή επιθυμία να γίνει ξεκαθάρισμα, υπάρχει μια καινούργια, πολυπληθής που γίνεται όλο και μεγαλύτερη ομάδα πολιτών. Πρόκειται για την ομάδα που αποτελείται από όλους εκείνους που πίστεψαν ότι το «φρέσκο» και το νέο στη χώρα μπορεί να το φέρει ένα αριστερίζων αστικό κόμμα, με κεντροδεξιά αστική νοοτροπία και μια μυρωδιά από νεοσοσιαλισμό. Τουτέστιν, «τουρλουμπούκι» όπως απ’ την πρώτη στιγμή έδειξε κι η σύνθεση του απ’ τις περίφημες συνιστώσες που όλοι προσπαθούν να ξεχάσουμε!
Αυτή η ομάδα που εμφανίζεται ως κόμμα μετά τις προσπάθειες του φιλόδοξου αρχηγού της, προσπαθεί να συγκρατήσει τα στελέχη και μέλη της που είχαν συνηθίσει να εκφράζουν απόψεις και να στηρίζουν ομάδες που ευθέως ερχόταν σε σύγκρουση με βασικά θεμελιώδη της υπόλοιπης κοινωνίας. Ωστόσο, κάθε μέρα σχεδόν αποδεικνύεται ότι είναι αδύνατο να συμβεί κάτι τέτοιο κι όλοι αναμένουν να ξεχυθεί κάποια στιγμή ο χείμαρρος που κρατούν με νύχια και δόντια!
Ωστόσο, προσφέρουν και μια υπηρεσία όσο ασύνδετη ομάδα κι αν είναι τελικά! Με την παρουσία τους στον χώρο της πολιτικής και την αργή αλλά σταθερή μετάλλαξη της ηγεσίας τους που στοχεύει στην εξουσία, έστω και για ένα μήνα…, ματαιοδοξία γαρ…, αποκαλύπτουν την υποκρισία όλου του πολιτικού συστήματος της χώρας! Αυτού του συστήματος που τους έθρεψε, τους ανέχτηκε κι ενώ τους απαξίωνε, αφού τους τροφοδότησε με την διάλυση ενός αγαπημένου του «παιδιού», τώρα τους αντιμετωπίζει ως ίσους, ώστε να μπορέσει να τους εξαφανίσει… Έστω κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τους παραδώσει ακόμη και την εξουσία για κάποιους μήνες ώστε να τους διαλύσει όπως καλά γνωρίζει ότι θα συμβεί…
Με τους πολίτες τι γίνεται όμως; Οι πιο απογοητευμένοι στις μέρες μας είναι εκείνοι που ψήφισαν αυτό το «τουρλουμπούκι» πιστεύοντας ότι όντως μπορεί να κάνει όλα εκείνα που σήμερα φυσικά έχουν αποσυρθεί μέχρι τελευταίας λέξης! Κι οι περισσότεροι ήταν ήδη απογοητευμένοι από άλλο υπέροχο ελπιδοφόρο σχήμα του μέγα κληρονόμου!
Το ζητούμενο είναι αν μπορούν οι πολίτες, αν έχουν την ωριμότητα και την καθαρότητα νου, να διακρίνουν τι γίνεται και να πάνε κόντρα στο σύστημα απομονώνοντας τους επικίνδυνους και χωρίς σχέδιο και πολιτική θέση και γραμμή, τελικά που τους ενώνει απλώς η ματαιοδοξία της ηγεσίας του κόμματος που με γουρουνότριχες κρατάνε δεμένο!
Οι περιπέτειες που υπόσχεται ένα «τουρλουμπούκι» αυτού του είδους και «χρώματος», αγνώστων λοιπών στοιχείων, είναι το μόνο που δεν χρειάζεται η χώρα που προσπαθεί να βρει τον νέο βηματισμό της προς το μέλλον!
Παιδάκια, κομπλεξικοί περιθωριακοί, αποπροσανατολισμένοι αριστερίζοντες, φανατικοί αντιχριστιανοί ψευτοεπαναστάτες κι άλλου τύπου μπερδεμένα άτομα που απλώς συνυπάρχουν σε ομάδες που βαφτίστηκαν κόμμα εν μια νυκτί, σίγουρα δεν αποτελούν την απάντηση για την επόμενη μέρα του πολιτικού συστήματος της χώρας που φυσικά πρέπει να είναι όντως φρέσκο και νέο!  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου