Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Βολεύει η παραπομπή σε… σεναριολογία!

Όταν η μια φωτιά μετά την άλλη ξέσπαγαν σε χρόνο μηδέν στα νησιά του Αιγαίου κι όλη η υφήλιος παρακολουθούσε εμβρόντητη τα’ αποτελέσματα του… «καύσωνα» που «χτυπούσε» παραδόξως συγκεκριμένες περιοχές και με διαφορά δευτερολέπτων σε δύσβατα ή επικίνδυνα σημεία, όσοι φώναζαν ότι πρόκειται για σχέδιο, αποκαλούνταν γραφικοί και λάτρεις της σεναριολογίας…

¨ότι απ’ έξω θα μαθαίνουμε οι Έλληνες πόσοι και ποιοι πήραν μίζες κατασπαταλώντας το δημόσιο χρήμα ή ότι άχρηστοι διοικούσαν σημαντικές υπηρεσίες που δουλειά τους είναι η προστασία καθετί δημόσιου, τα τελευταία χρόνια τα εμπεδώσαμε πλήρως! Σε κάθε υπόθεση που ψάχνει η δικαιοσύνη χωρών που παράγουν στρατιωτικό εξοπλισμό, όλο και κάποιο ελληνικό όνομα εμπλέκεται ενώ είναι πολλά αυτά που εκκρεμούν ακόμη…
Τώρα έχουμε και μια άλλη επιβεβαίωση που έρχεται απ’ τις πολιτικές διαφορές της γείτονος, «φίλης», «κουμπάρας», Τουρκίας με τον πρώην Πρωθυπουργό να καταθέτει δημόσια ότι χρηματοδοτήθηκαν από κυβερνήσεις, δόλιες κινήσεις έναντι της χώρας μας όπως πυρκαγιές.
Εκείνη την περίοδο, όσοι ζουν ή βρέθηκαν στα νησιά που υπέφεραν, άκουγαν σε καθημερινή βάση ότι πρόκειται για «δάκτυλο» γειτόνων και μάλιστα κάποιοι είχαν καταθέσει κιόλας ότι είχαν δει περίεργες κινήσεις γύρω από στρατόπεδα κι άλλες περιοχές μέγιστης στρατιωτικής σημασίας. Ποιος τους άκουσε όμως; Ποιος σταμάτησε για λίγο να τους ακούσει; Κανείς!
Και το εύκολο επιχείρημα, όλοι εκείνοι οι απλοί πολίτες που είχαν κάτι να πουν για πράκτορες και περίεργες συμπτώσεις, κατατάχθηκαν γρήγορα στους γραφικούς που βλέπουν παντού εχθρούς της Ελλάδος και πίσω από κάθε κακό συγκεκριμένους γείτονες… Περιπαίχθηκαν απ’ τους τοπικούς πολιτικούς που γελούσαν όταν άκουγαν τέτοιες ιστορίες και φυσικά η αστυνομία δεν είχε χρόνο ν’ ασχοληθεί με το θέμα!
Τα ευρήματα της πυροσβεστικής, μετά την τιθάσευση των απίστευτων πυρκαγιών που κατέτρωγαν τα πάντα στα νησιά και τρομοκρατούσαν κατοίκους και τουρίστες που εγκατέλειπαν τον τόπο με κάθε μέσο, ποτέ δεν ελήφθησαν σοβαρά υπόψη κι οι υποθέσεις έμπαιναν στο αρχείο χωρίς δεύτερη σκέψη.
Τώρα που αποδεικνύεται ότι ούτε γραφικοί ήταν όσοι υποστήριζαν μια πραγματικότητα που κάποιοι αρνούνται ή φοβούνται ν’ αντιμετωπίσουν αποδεικνύεται περίτρανα ότι βολεύει απίστευτα και πολλούς η παραπομπή κάθε λογικού συμπεράσματος που οδηγεί στο γεγονός ότι εποφθαλμιούν πολλοί την Ελλάδα και υπάρχουν εν εξελίξει πολλά σχέδια καταστροφής της, σε σεναριολογία και… ταινίες κατασκόπων και πρακτόρων!
Βολεύει κυρίως εκείνους που δε θέλουν, φοβούνται ή απλώς είναι ανίκανοι να διαχειριστούν τόσο δύσκολες καταστάσεις αν κι έχουν αναλάβει την ευθύνη απ’ τον ελληνικό λαό που πείθουν με άλλα, για υποδεέστερα θέματα, ότι είναι οι πλέον ικανοί των υπολοίπων! Βολεύει εκείνους που μόνο σεναριολογία δεν αποτελεί το γεγονός ότι αγαπούν τον εαυτό, την φήμη και την… τσέπη τους, απείρως περισσότερο απ’ τη χώρα τους! Βολεύει εκείνους που μας δουλεύουν κανονικά επί δεκαετίες κι εμείς τους παρακολουθούμε να μας καταστρέφουν ως σύνολο!
Το τραγικό κι εκείνο που πρέπει να μας προβληματίσει περισσότερο είναι ότι και σήμερα και ειδικά για τη Θράκη, εκείνοι που φωνάζουν για σχέδιο που υλοποιείται με την ανοχή ή την ανικανότητα διαχείρισης της ελληνικής πολιτείας, θεωρούνται σήμερα γραφικοί κι ας εμφανίζονται ξεκάθαρα τα σημάδια συνεχώς! Όσοι εθελοτυφλούν ή φοβούνται να το αντιμετωπίσουν γυρνούν την πλάτη και με την ανοχή και την αδιαφορία τους απλώς διευκολύνουν κι εκείνους που δρουν βάσει σχεδίου κι εκείνους που δεν διαχειρίζονται σωστά το παρόν και το μέλλον του τόπου.
Οι Έλληνες σήμερα, στην απαισιοδοξία και την κατάθλιψη που τους έχει κατακυριεύσει, στο μόνο που ελπίζουν πλέον είναι ο από μηχανής θεός που θα δώσει μια λύση στο αδιέξοδο που έχουν περιέλθει.
Ωστόσο γνωρίζουν πολύ καλά κι όχι μόνο από ένστικτο αφού αν βάλει κάποιος στη σειρά πράξεις, κινήσεις, αποφάσεις και τη σημειολογία τους, θ’ αποδειχθούν αληθινά πολλά απ’ αυτά που προσπαθούν οι «έξυπνοι» να μας πείσουν ότι ανήκουν σε σενάρια για σεναριολάγνους….! Δυστυχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου