Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

Προσέξτε από τι ασφαλίζεστε…..

Κι επειδή πλέον η ιδιωτική ασφάλιση είναι η μόνη λύση για προστασία, πολλές οι διαφημίσεις για επιλογές…. Το θέμα όμως είναι ΤΙ αγοράζει καθένας μ’ αυτά που δίνει…

Πολλά τα θετικά της ελεύθερης αγοράς, σε όλα τα αντικείμενα με κορυφαίο αυτό του όλο και μεγαλύτερου κέρδους για τον καταναλωτή, που φυσικά προκύπτει απ’ τον ανταγωνισμό.

Στην παροχή υπηρεσιών, αυτό το μεγάλο πλεονέκτημα, αποκτά πράγματι πολύ μεγαλύτερες διαστάσεις ειδικά σε μια αγορά όπως αυτή της χώρας μας, σ’ αυτή την κακή συγκυρία. Ο, ολοένα και αυξανόμενος ανταγωνισμός, επιφέρει συνεχώς διαφοροποιήσεις κι ως γνωστόν, η τιμολόγηση της παροχής υπηρεσίας, είναι πολύ πιο ευέλικτη απ’ αυτή της κοστολόγησης ενός παραγόμενου προϊόντος, όπου είναι πιο εμφανή τα δεδομένα κατά τη διάρκεια της παραγωγής του.

Στην ασφαλιστική αγορά και ειδικά σε μια χώρα με την τραγική κατάσταση των υπηρεσιών του κράτους να έχει ξεπεράσει τα ανεκτά όρια, επιτέλους οι πολίτες αν κι αναγκαστικά, έχουν ξεκινήσει να κατανοούν αυτό που άλλοι λαοί έχουν πλέον εντάξει στα αυτονόητα, τη δυνατότητα να ‘πουλήσουν τον κίνδυνο’ στους ειδικούς ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα να ασχολούνται και να προβληματίζονται για τα υπόλοιπα, που στις μέρες μας είναι πολλά και σημαντικά.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες, εγχώριες και ξένες, γνωρίζοντας πολύ καλά βέβαια την αβεβαιότητα που βουλιάζουμε, επενδύουν πολλά στη χώρα μας, σχεδιάζοντας νέα προϊόντα κι επεκτείνοντας τις συνεργασίες τους.

Αυτό, καθιστά όμως επιτακτική την ανάγκη, η προσοχή του ενδιαφερόμενου να ασφαλίσει οτιδήποτε, απ τη ζωή και την οικογένειά του, μέχρι και το μικρού κυβισμού μηχανάκι του, με την ανάλογη ασφάλεια που φυσικά θα κοστίζει λογικά και θα του δίνει τη δυνατότητα να καρπωθεί με όσο το δυνατόν ανταγωνιστικότερη και πιο συμφέρουσα τιμή, τις περισσότερες παροχές.

Αυτό φυσικά απαιτεί χρόνο κι έρευνα που κρίνεται απαραίτητη όσο αυξάνονται τα, προς διάθεση προϊόντα αλλά φυσικά απαιτεί και την εμπιστοσύνη που επιβάλλεται να έχει, στον επαγγελματία ασφαλιστή του. Στον πιστοποιημένο πλέον, με όλα τα απαραίτητα και προβλεπόμενα προσόντα, ασφαλιστή, που αποδεδειγμένα επιδεικνύει τον πρέποντα επαγγελματισμό χωρίς τις φανφάρες και τις παχιές κουβέντες του παρελθόντος.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά των διατιθέμενων προγραμμάτων καθώς κι η λεπτομερής σύγκριση μεταξύ των εταιριών, αποτελούν το αποκλειστικό κριτήριο μετά τη φερεγγυότητα των εταιριών που επιλέγουμε να πάρουμε πρόταση.

Ο επαγγελματισμός του σύγχρονου ασφαλιστή, εκεί ακριβώς επιδεικνύεται κι αποδεικνύεται, στη δυνατότητά του να μπορεί να διαβλέψει τις ανάγκες του ενδιαφερόμενου προς ασφάλιση και να προχωρήσει σε συγκρίσεις ώστε να δώσει την καλύτερη προσφορά στην πιο συμφέρουσα τιμή για τις οικονομικές δυνατότητες του ενδιαφερόμενου. Άλλωστε, πρόκειται και για μια πρόβλεψη απ’ την κείμενη νομοθεσία που αναφέρει ότι ο ασφαλιστής πρέπει να δίνει δυνατότητα επιλογής στον υποψήφιο ασφαλιζόμενο και όχι να προωθεί για ίδιον επαγγελματικό όφελος μόνο, μια πρόταση συγκεκριμένης εταιρίας με την οποία συνεργάζεται.

Καλές οι τηλεοπτικές και άλλες διαφημίσεις, καλές κι οι βαρύγδουπες ανακοινώσεις γραφείων που εκπροσωπούν μερικές ασφαλιστικές εταιρίες, καλές κι οι επιδιώξεις των, παλαιάς κοπής ενδεχομένως, ασφαλιστών με τα πολλά λόγια και καθόλου προσοχή στα ψιλά γράμματα αλλά η σύγχρονη ασφαλιστική αγορά απαιτεί επαγγελματισμό που προκύπτει απ’ τη γνώση του αντικειμένου, των προϊόντων και κυρίως την αφιέρωση παραγωγικού χρόνου για τη σύσταση της πρότασης που θα προσφέρει ασφαλιστική προστασία εξατομικευμένα και λαμβάνοντας υπόψην την κείμενη νομοθεσία.

Προσοχή λοιπόν, τόσο στον ασφαλιστή που απευθύνεστε κι εμπιστεύεστε τα προσωπικά σας δεδομένα όσο και στις εταιρίες που σας προτείνει αλλά κυρίως στα ασφαλιστικά προϊόντα που σας προτείνονται και κατά πόσο αντιστοιχούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στην πιο συμφέρουσα τιμή της αγοράς!


Γιατί, την επόμενη μέρα στην ασφάλεια όλων μας, τη χτίζουμε μαζί, με τα νέα δεδομένα και την ορθή αντίληψη επιτέλους για την έννοια της ασφάλισης και του επαγγελματισμού που απαιτεί η εποχή μας απ’ όσους ασχολούνται μ’ αυτήν. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου