Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Όταν το πεζοδρόμιο έρχεται απ’ την πόρτα, η αστική ευγένεια φεύγει απ΄ το παράθυρο

Και να λοιπόν που ήρθε η στιγμή ν αποδειχθεί ότι ένα ακόμη σημείο διαφοράς μεταξύ αριστερών και όλων των υπολοίπων, είναι η παντελής έλλειψη όποιας έννοιας της αστικής ευγένειας….

Άσχημο το ‘δήθεν’ στην πολιτική ζωή. Υποκριτικό το κουκούλωμα κακών συνηθειών κι απόκρυψη απ’ τους πολίτες έστω κι αν αφορά την προσωπική ζωή του δημόσιου προσώπου. ‘Ο πολιτικός πρέπει να ζει σε γυάλινο σπίτι’ αναφέρεται σε βιβλίο που διδάσκεται στις πολιτικές επιστήμες.

Όλα αυτά όμως, προϋποθέτουν κάτι που δε μαθαίνεται ακριβώς. Πρέπει να το διαθέτει ο κάθε άνθρωπος, ασχέτως αν αποφασίζει ν’ ακολουθήσει πολιτική καριέρα ή όχι. Κι αυτό λέγεται, αστική ευγένεια.
Πρόκειται για εκείνη την ευγένεια που αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο ένας σέβεται τον άλλον. Πρόκειται για την παντελή έλλειψη ανάγκης να επαναφέρει κανείς, οποιονδήποτε, στο δρόμο της αξιοπρεπούς δημόσιας παρουσίας, μετά από ολίσθημα που αφορά στην έλλειψη ευγένειας και σεβασμού.

Κοινωνία που στον δημόσιο βίο της αποδέχεται ύβρεις και χυδαία υπονοούμενα από δημόσια πρόσωπα, απλώς αποδέχεται δημοσίως την ηθική της κατάπτωση και την καταρράκωση της αστικής της αξιοπρέπειας. Κι όταν πρόκειται για εκκεντρικούς καλλιτέχνες που η πρόκληση απλώς αποτελεί ένα κομμάτι της διαφήμισής της δουλειάς και του ονόματός τους, προφανώς μπορούμε όλοι να είμαστε πιο ανεκτικοί.

Όταν όμως, αφορά σε πολιτικές ‘προσωπικότητες’ που κυβερνούν έναν τόπο και τον εκπροσωπούν αφού η πλειοψηφία, τους έχει αναγάγει σε ό,τι καλύτερο, υποτίθεται, έχει να επιδείξει, τότε η συμπεριφορά επιβάλλεται να είναι ακόμη πιο μετρημένη και προσεκτική.

Αυτό που βιώνουμε τις τελευταίες μέρες στη χώρα μας, ξεπερνάει κατά πολύ τα όρια της ξεφτίλας και της κατάπτωσης, ηθικής πλέον με πλήρη καταρράκωση της αξιοπρέπειάς μας ως λαού.

Όταν ο κυβερνητικός εταίρος κι ένας εκ των σημαντικότερων, λόγω αντικειμένου και μόνο, υπουργός της κυβέρνησης, εκφράζεται σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, μέσω γραβάτας με πέη, ο κολλητός του Πρωθυπουργού και υπουργός επίσης της αξιοθρήνητης κυβέρνησης, επίσης σε μέσω κοινωνικής δικτύωσης μας δηλώνει ότι γράφει στους γεννετήσιους αδένες του την παραίτηση του Διευθυντή του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού φορέα κι όταν ένας αναπληρωτής υπουργός σημαντικού επίσης υπουργείου, που υποτίθεται ότι έχει περάσει απ’ την πιο απαιτητική επιστημονική εξειδίκευση όπως αυτή του γιατρού, επίσης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης εκφράζεται πεζοδρομιακά απευθυνόμενος στους δανειστές της χώρας, κι όλα αυτά ενώ απλώς μας δάνεισαν επιπλέον ποσό, μόνο ντροπή και οργή μπορούμε να νιώθουμε!

Διότι, όταν ανερυθρίαστα εκφράζονται δημοσίως τόσο χυδαία και κατάπτυστα, εκείνοι που τελικά έχει δηλώσει το μεγαλύτερο κομμάτι των επωνύμων ψηφοφόρων τους ότι έχει μετανιώσει που τους εξέλεξε στον πολιτικό θώκο της χώρας, εύκολα είναι τα συμπεράσματα για την ποιότητα του χαρακτήρα τους και φυσικά τα αίσχη που ανταλλάσσουν μεταξύ τους πίσω απ’ τα φώτα της δημοσιότητας.

Μόνο που αυτή η απαράδεκτη κι απαξιωτική συμπεριφορά για το κοινωνικό σύνολο που τους παρακολουθεί αφού έχει αναθέσει τις τύχες του στα χέρια τους, ξεκλειδώνει αυτόματα και τους χυδαίους τρόπους άλλων παρατρεχάμενων, όπως διορισμένων κρατικοδίαιτων δημοσιογράφων, που επίσης σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταρρίπτουν κάθε έννοια αστικής ευγένειας έναντι πολιτικών αντιπάλων των εντολέων τους.  

Όλο αυτό το ντροπιαστικό, χυδαίο, αηδιαστικό, αναξιοπρεπές σκηνικό που δυστυχούμε να βιώνουμε, με την εξαφάνιση κάθε ίχνους αστικούς σεβασμού κι ευγένειας, εξηγεί φυσικά και την χαλαρή κι απαράδεκτα απαξιωτική συμπεριφορά του πρωθυπουργού, που τον έχουμε ‘απολαύσει’ σε επίσημες επισκέψεις να στέκεται ασεβώς, με ανοιχτά τα πόδια στην ανάκρουση εθνικών ύμνων των φιλοξενούμενων ομολόγων του ή να κάθεται με καφενειακό τρόπο, απαξιώνοντας κάθε διεθνές πρωτόκολλο συμπεριφοράς, έναντι προέδρων υπερδυνάμεων ή να χασκογελάει σε επίσημες εκδηλώσεις και δείπνα που ένας θεός ξέρει γιατί τον επέλεξαν κάποιοι συμπολίτες μας να μας εκπροσωπεί!

Όσο κι αν έχει διαλυθεί αυτή η χώρα, όσο κι αν η κατάπτωσή μας είναι παροιμιώδης, όσο κι αν έχουμε γίνει ο περίγελος του πλανήτη λόγω των λανθασμένων μας επιλογών επί δεκαετίες, ως ψηφοφόροι, όσον αφορά τους κυβερνήτες αυτής της δύσμοιρης χώρας, η ξεφτίλα που βιώνουμε με τα αγενή, χυδαία, αριστερά παιδαρέλια με τους ψεκασμένους κακομαθημένους καραγκιοζάκους συγκυβερνήτες τους, έχει ξεπεράσει κάθε όριο πλέον!

Η δημόσια ανάρτηση διαφόρων εικόνων πέους από έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας κι η χυδαία παρότρυνση ενός Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας προς τους δανειστές, ακριβώς μετά την απόφαση για δανεισμό της χώρας, απλώς εξαφανίζει κάθε αμφιβολία για όσους ενδεχομένως τελευταίους ελάχιστους είχαν απομείνει, να αμφισβητούν ότι μας κυβερνά το χειρότερο κομμάτι του ελειενότερου πεζοδρομίου που θα μπορούσαμε να φανταστούμε.

Το τραγικό συμπέρασμα λοιπόν, ότι αριστερά κι αστική ευγένεια είναι δυο εντελώς αντίθετες έννοιες, καλούμαστε να το διαπιστώσουμε με τον χειρότερο τρόπο αφού απαξιωνόμαστε ως πολίτες που δυστυχούν να κυβερνώνται από τέτοιους τύπους αλλά ταυτόχρονα και με τον διασυρμό της χώρας που πλέον είναι καθημερινός και συνεχώς επιδεινούμενος.

Κι όσο απομακρυνόμαστε απ’ το κοινά αποδεκτό και δεδομένο για τους πολιτισμένους λαούς, τόσο αποξενωνόμαστε κι αυξάνει η διαδρομή που έχουμε να καλύψουμε ώστε να επανέλθουμε όταν επιτέλους φτάσει εκείνη η ευλογημένη ώρα της απαλλαγής απ’ το πεζοδρόμιο και της επιστροφής στο σεβασμό και την αστική ευγένεια που μάλλον πρέπει να αποδείξουμε ότι αξίζουμε, με την εξαφάνιση των αριστερών αγενών και χυδαίων, απ’ την πολιτική ζωή της χώρας.


Θλίψη… ντροπή…. Οργή….!!!!!! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου