Παρασκευή 17 Απριλίου 2015

Ρεβανσισμός και αριστερή οπισθοδρόμηση κατά την απομυθοποίηση…

Έχει μεγάλη διαφορά η προσπάθεια ειλικρινούς μεταρρύθμισης κακώς κειμένων, που περισσεύουν στη χώρα μας απ’ την ρεβανσιστική διάθεση ‘στερημένων’ από εξουσία ‘αριστερών’ που απλώς επαναφέρουν παλιές κι οπισθοδρομικές διατάξεις που είδαμε και πάθαμε να διορθώσουμε!

Πλούσια η ελληνική γλώσσα, έδωσε μια εξαιρετική λέξη ώστε να σηματοδοτηθεί η διάθεση της χώρας, έστω και κάτω από πίεση των δανειστών, να διορθωθούν κακώς κείμενα περασμένων δεκαετιών, που νομοθετούνταν απαράδεκτες ρυθμίσεις νόμων, ώστε να ξεγλιστρούν άτομα, συντεχνίες και ομάδες πολιτών.

Μάθαμε λοιπόν, αυτή τη διόρθωση, βάσει των όσων ισχύουν στα κράτη των εταίρων μας ευρωπαίων που υγιώς λειτουργούν, να την ονομάζουμε μεταρρύθμιση. Κάτω απ’ τη νουθεσία και συχνά πίεση των εταίρων και πλέον δανειστών μετά την αποτυχημένη λειτουργία του κράτους με παρόμοια τερτίπια, τα τελευταία χρόνια, διορθώθηκαν πολλά στραβά κι ανάποδα, βγάζοντας συχνά στο δρόμο ομάδες πολιτών που θεωρούσαν ότι θιγόταν κάποιο απ τα συμφέροντά τους. Τελικά βέβαια, απεδείχθη ότι θιγόταν ο… εγωισμός τους αφού καταργούνταν κάτι απαράδεκτο να ισχύει, σε πολιτισμένη κι ανεπτυγμένη χώρα.

Κι αφού τραβήξαμε των παθών μας τον τάραχο κι έκλεισαν κέντρα μεγαλουπόλεων επί μέρες κι είχαμε συγκρούσεις με την αστυνομία κι άλλα διάφορα, έρχεται τώρα αυτό που τέλος πάντων λέγεται ακόμη από κάποιους 'πρώτη φορά αριστερά’ κι αντί ν’ αναγνωρίσει τα όσα έγιναν, απλώς επιστρέφει στα παλιά- στρεβλά, οδηγώντας μας και πάλι στην κατάσταση που ευθύνεται εν πολλοίς, για το σημερινό μας κατάντημα!

Προφανώς και πρόκειται για ρεβανσιστική διάθεση που απλώς υλοποιείται με στόχο τις συντεχνίες ή τις ομάδες πολιτών που χρησιμοποίησαν τα κόμματα της συγκυβέρνησης για να εκλεγούν και τώρα ήρθε η ώρα να ξεπληρώσουν τις επιταγές.  

Το γελοίο της υπόθεσης είναι , ότι ενώ εξόφθαλμα μας επιστρέφουν σε μια εποχή που θέλουμε να ξεχάσουμε ή να γυρίσουμε το χρόνο πίσω και να τη διορθώσουμε, γνωρίζοντας πλέον πού μας οδήγησε, συνεχίζουν να πρεσβεύουν την άποψη ότι πρόκειται για προοδευτικούς! Πρόκειται για το ξεπερασμένο και τέλος πάντων γελοίο, πλέον επιχείρημα, ότι η αριστερά είναι προοδευτική κι όλοι οι υπόλοιποι συντηρητικοί κι οπισθοδρομικοί!

Δυστυχώς για όλους μας αλλά κυρίως για όλους εκείνους που ξεγελάστηκαν και πίστεψαν ότι πρόκειται για κάτι ειλικρινές και καθαρό κι έριξαν την ψήφο τους στο ‘πρώτη φορά αριστερά’ αποδεικνύεται περίτρανα ότι ενώ όλος ο κόσμος έχει ελευθερωθεί από παρωπίδες και ρεβανσισμούς στην πολιτική, η ελληνική αστοαριστερά που εκφράζεται μέσω του συνονθυλεύματος των πλίνθων και κεράμων ατάκτως ειρημένων που πλειοψήφησε στις τελευταίες εκλογές, μόνο οπισθοδρόμηση υπόσχεται και υλοποιεί πλέον!

Οι διορθώσεις που έγιναν ώστε να οδηγηθούμε σε μια υγιέστερη λειτουργία του κράτους και τώρα απλώς καταργούνται από εμπαθείς πανεπιστημιακούς κι άσχετους θεωρητικούς με καθαρά ρεβανσιστικά και φυσικά κομπλεξικά αισθήματα, μόνο γκρίζο και συντηρητισμό εκπέμπουν! Εκτός βέβαια απ την ξεκάθαρη προστασία και προσωπικών συμφερόντων αλλά και την εκπλήρωση επιταγών που επί χρόνια χρησιμοποιούσαν ώστε να ‘υπνωτίζουν’ το ακροατήριό τους!

Αν δεν ήταν τόσο καταστροφικά τ’ αποτελέσματα για την πολύπαθη χώρα, θα ήταν η πιο ικανοποιητική στιγμή για όλους εκείνους που πάντα έλεγαν ότι μόνο όταν έρθει η αριστερά στην εξουσία θα διαλυθεί. Ωστόσο, η πλήρης απομυθοποίηση του μορφώματος που κυβερνά, μόνο μειδιάματα ικανοποίησης και χαράς μοιράζει, ακόμη και στην εσωτερική του αντιπολίτευση που δείχνει να είναι τελικά ισχυρότερη και πολυπληθέστερη της εξωτερικής…

Βοήθειά μας!  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου