Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Χρυσή ευκαιρία εκδίκησης…!

Προς τι τα παράπονα για όσα μας συμβαίνουν; Προς τι το βρίσιμο κι η αγανάκτηση έναντι του πολιτικού προσωπικού της χώρας; Όπως αναδείξαμε εμείς αυτά τα… λουλούδια, έτσι μπορούμε τώρα, σε μια χρυσή ευκαιρία που μας δίνεται, να εκδικηθούμε όλους τους άλλους που φταίνε για την κατάντια μας…

Βράζει ο τόπος λίγες μέρες πριν την ολική ανατροπή που θ’ ακολουθήσει τη μετωπική σύγκρουση που ζούμε. Ο λαϊκισμός γιορτάζει όσο λίγες φορές στην ιστορία της χώρας ενώ η βλακεία πολύ περισσότερων απ’ όσους περιμέναμε, απ’ όλους εκείνους που μετέχουν στον δημόσιο διάλογο, ξεπερνάει κάθε προσδοκία!

Το μπέρδεμα, η ασχετοσύνη κι η περιττή πρόκληση από αδιάβαστα στελέχη κομμάτων που διεκδικούν την εξουσία αλλά κι οι ανούσιες κορώνες από, υποτίθεται, παλιά κι έμπειρα στελέχη, έχουν την τιμητική τους σε καθημερινή βάση.

Οι συνομωσιολόγοι πρέπει να βιώνουν την πιο παραγωγική εποχή τους γιατί αν δεν αποδοθεί αυτό το μπάχαλο σε κάποιους άγνωστους που θέλουν να μας διαλύσουν, εξήγηση δεν υπάρχει! Η λογική έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά εδώ και χρόνια στη χώρα…

Κι όμως, μέσα σ’ αυτή την αντάρα, με κόμματα που κατεβαίνουν υποψήφιοι που βρίσκονται στη φυλακή ενώ άλλα έκαναν υποψήφιους όποιον βρήκαν μπροστά τους επειδή ξέρουν ότι τα πρόβατα θα τα ψηφίσουν και πρέπει να χουν βουλευτές… με κόμματα που τώρα ξύπνησαν και τάζουν διάφορα που απέτυχαν να κάνουν όσο κυβερνούσαν κι άλλα κόμματα να συμπεριφέρονται λες και δεν τους ενημέρωσε κανείς ότι έμειναν χωρίς ψηφοφόρους.

Με προσωποκεντρικά κόμματα που προσπαθούν να στηθούν με υποψήφιους που έκαναν αίτηση στο διαδίκτυο και μοναδικό στόχο ν’ ακουστούν οι απίστευτες δικαιολογίες του πιο αποτυχημένου πρωθυπουργού της χώρας κι άλλα κόμματα με αρχές που έχουν αποκηρυχθεί σε όλο τον υπόλοιπο πλανήτη αλλά εδώ το κρατάει το επιχειρηματικό κομμάτι του…

Σ’ αυτή την αντάρα λοιπόν, με τις δηλώσεις άσχετων κι επικίνδυνων που απλώς επαναλαμβάνουν όσα έλεγαν στον καθρέφτη τους χωρίς να έχουν κατανοήσει ότι η κακή μας η μοίρα τους έδωσε το δικαίωμα της δημόσιας τοποθέτησης, με κάποια στελέχη ν’ αφήνουν ελεύθερους τους εαυτούς τους  και να δηλώνουν τις ακραίες θέσεις τους χωρίς ντροπή, με αρχηγούς που εκπαιδεύτηκαν απλώς, από γλώσσα μέχρι ντύσιμο ώστε να συμπληρώσουν μια εικόνα ενώ στην πραγματικότητα  είναι άλλοι άνθρωποι.  
Αυτό το κλίμα έχει διαμορφωθεί για τις εκλογές που σε λίγες μέρες θ’ αναδείξει ποιους επιθυμούμε, εμείς ο σοφός, κυρίαρχος λαός, να μας οδηγήσει στο μαύρο μας το μέλλον όπως φρόντισαν να μας το επιφυλάξουν οι προηγούμενοι που ψηφίζαμε εμείς οι σοφοί και τρέχαμε πίσω τους όπως τρέχουμε πίσω απ’ τους σημερινούς σωτήρες.

Μόνο που τώρα, έτσι όπως μεταλλαχθήκαμε ως λαός, με το φιλότιμο να έχει εξαφανισθεί κι απ’ τα λεξικά, τη σοβαρότητα να έχει μείνει σε μια σκοτεινή γωνία, τη μπέσα που κάποτε ήταν χαρακτηριστικό μας, να έχει ξεχαστεί, την αλήθεια και την ειλικρίνεια μεταξύ μας να θεωρείται βλακεία, το φυσιολογικό να έχει ταυτισθεί με τον συντηρητισμό ενώ το αφύσικο να θεωρείται μοντέρνο και προοδευτικό, την τεμπελιά να είναι το πρώτο προτέρημα ενώ η μίρλα για τα οικονομικά μας θεωρείται υποχρέωση, και κυρίως λόγω του ότι όλοι οι άλλοι φταίνε ενώ εμείς ποτέ, δίνεται μια μοναδική ευκαιρία σε όλους μας να εκδικηθούμε!

Ψήφο με χιούμορ ρίξαμε,  ψήφο αγανάκτησης ρίξαμε, ψήφο από φόβο ρίξαμε, ψήφο από λαϊκισμό ρίχνουμε συνέχεια, μια ψήφο όμως δεν έχουμε ρίξει, την ψήφο για εκδίκηση! Εκδίκηση σε όλους τους άλλους για την πορεία που θα πάρει η χώρα, εκδίκηση για τους δανειστές που περιμένουν να πάρουν τα λεφτά τους, εκδίκηση για κείνους που κυβέρνησαν και μας κορόιδεψαν, εκδίκηση σε κείνους που κρύβουν ακραίες θέσεις χρησιμοποιώντας το προφανές και τέλος εκδίκηση σε όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να κυβερνήσουν ενώ δε μπορούν ούτε καν μεταξύ τους να τα βρουν… Οι αριστεροί ξέρουμε πού… δαγκωτό για αυτοδυναμία! Κι οι δεξιοί, επίσης γνωρίζουμε πού… δυνατά για την τρίτη θέση του ρυθμιστή!  


Πρόκειται για χρυσή ευκαιρία που σε καμιά περίπτωση δε μπορεί να μείνει ανεκμετάλλευτη! Άντε και καλή ψήφο! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου