Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Μήπως να δουλέψουν πριν κυβερνήσουν...;

Όχι που θα μέναμε από εκλογές! Όχι που θα μέναμε ήρεμοι να περάσει ολόκληρος χρόνος χωρίς να τους ακούμε να τσιροβολάνε στα μπαλκόνια και να προσπαθούν να μας γεμίσουν το κεφάλι με ό,τι βλακεία τους κατέβει... Μήπως όμως ήρθε η ώρα επιτέλους να επιβάλλουμε ως τουλάχιστον ένα κριτήριο επιλογής υποψηφίων, να είναι η προϋπηρεσία στην εφιαλτική εργασιακή πραγματικότητα όπως διαμορφώθηκε για όλους τους κοινούς θνητούς...;

 Κι αρχίσαμε λοιπόν να μαθαίνουμε τις επιλογές για τους υποψήφιους για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.  Γρήγορα διαπιστώνει κι ο πιο αντικειμενικός παρατηρητής ότι τα κριτήρια συνεχίζουν να είναι διάφορα άσχετα, ειδικά για την εποχή που βιώνουμε και πάντως σε καμιά περίπτωση αυτά που θα έπρεπε να είναι. Εξωτερική εμφάνιση  για γυναίκες κι άντρες υποψήφιους, επικοινωνιακή ικανότητα, στενές γνωριμίες με την ηγεσία του κόμματος και φυσικά γνωριμίες με συμπολίτες. Δηλαδή όλα εκείνα που έφεραν την τοπική αυτοδιοίκηση σ'αυτή την κατάσταση που μας έκανε γνωστούς σ' όλη την υφήλιο, που οδήγησε τους πρώτους στη φυλακή κι έκανε τους ελεγκτές να φρίξουν απ' αυτά που ανακαλύπτουν σιγά σιγά...
Κόμματα που έφτασαν απρόσμενα να διεκδικούν ακόμη και την διακυβέρνηση της χώρας κρίνοντας τους πάντες και τα πάντα, εμφανίζονται τώρα πλέον να κάνουν αυτά ακριβώς που στηλίτευαν.

Είπαμε να δοθούν ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους αλλά μην το παρακάνουμε κιόλας...  Είναι δυνατόν μια μεγαλούπολη με χιλιάδες προβλήματα, να διοικηθεί από έναν νέο άνθρωπο που δεν έχει κολλήσει ούτε ένα ένσημο; Και παιδί θαύμα να ήταν, στις μέρες μας δεν θα κατάφερνε, αυτό είναι το μόνο σίγουρο....Και δεν το γνωρίζουν οι ηγεσίες που προτείνουν τέτοιες υποψηφιότητες; Και φυσικά το γνωρίζουν! Απλώς,  μ' αυτό τον τρόπο αποδεικνύουν την αλαζονεία τους πριν ακόμη αναδειχθούν κι επισήμως πρώτοι απ' τις κάλπες, αλλά επίσης απαξιώνουν με τον χειρότερο τρόπο τις εκλογικές διαδικασίες ή απλώς πρόκειται για μια ευθεία παράδοση κάποιων περιοχών εις αντάλλαγμα κάτι άλλου...

Σε κάθε περίπτωση όμως, εκείνος που γίνεται προσπάθεια να περιπαιχθεί και να ξεγελαστεί, είναι φυσικά ο λαός, ο απλός ψηφοφόρος που θα πάει και πάλι στην κάλπη να τους στηρίξει και να εκλέξει κάποιον απ' αυτούς που τον κοροϊδεύουν. Μόνο που τώρα πλέον δεν υπάρχει άλλοθι για κανέναν αφού ούτε το πολίτικό προσωπικό της χώρας αλλά ούτε κι οι ψηφοφόροι μπορούν να επικαλεστούν άγνοια των συνεπειών συνέχισης αυτής της νοοτροπίας που κατέστρεψε τη χώρα.

Κι αν τα κόμματα κι οι ηγεσίες τους επιμένουν στην ίδια τακτική, επαφίεται στους ψηφοφόρους να δείξουν τις αντιστάσεις τους και να δώσουν απαντήσεις με την ψήφο τους και την απαξίωση όλων εκείνων των πρακτικών που τους υποτιμούν.

Στις δημοσκοπήσεις που κραυγάζουν ανάλογα με…διάφορα που συνυπολογίζουν ώστε να βγάζουν τα συμπεράσματα που βολεύουν κατά περίπτωση, δεν μένει κανείς στο ποσοστό των αναποφάσιστων που αν μεταφραστεί σε αποχή θα μπορούσε να δώσει την απάντηση που χρειάζεται το πολιτικό σύστημα ώστε να ξυπνήσει απ’ τον λήθαργο των λανθασμένων πρακτικών.
Ας βάλουν εκείνοι τους υποψήφιους που επιλέγουν κι ας τους δώσουμε εμείς την απάντηση που πρέπει αλλά δεν περιμένουν και σίγουρα φοβούνται….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου