Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ποτέ λύση από εμφύλιο αίμα…

Αυτό που φοβόμασταν αλλά σκεφτόμασταν, έγινε! Δυο νέοι άνθρωποι, έχασαν τη ζωή τους προσθέτοντας τα ονόματά τους σε κείνους που άδικα άφησαν την τελευταία τους πνοή χωρίς λόγο και για κανέναν λόγο! Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι όπως όλα δείχνουν, το νήμα της ζωής τους κόπηκε από Έλληνες αν κι η ιστορία ‘κραυγάζει’ ότι το ‘εμφύλιο αίμα’ ποτέ δεν έδωσε λύση…

Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούν όλοι όσοι ξέρουν ή μπορούν αν φανταστούν τι σημαίνει η ψυχρή δολοφονία των δυο νέων το βράδυ της Παρασκευής έξω απ’ τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Οι λόγοι της παγωμάρας, παραπάνω από εμφανείς και δε χρειάζεται να είναι κανείς ειδήμων για να τους κατανοήσει.

Μετράμε λοιπόν νεκρούς… νέους ανθρώπους με όλη τη ζωή μπροστά τους, μια εποχή που ούτως ή άλλως δεν περισσεύει κανείς απ’ τους ελάχιστους Έλληνες που μείναμε πλέον. Κι αν ρωτήσει κάποιος ‘γιατί, περίσσευε ποτέ Έλληνας;’, η ερώτηση θα είναι φυσικά ρητορική.

Φυσικά δεν περίσσεψε ποτέ, ακόμη και σε κείνες τις περιπτώσεις που εμφύλιες συρράξεις έφερναν απέναντι συμπατριώτες και χάθηκαν χωρίς λόγο τελικά, τόσοι και τόσοι! Αν δεν μάθεις απ’ την ιστορία, απλώς επαναλαμβάνεται.

Κι η ιστορία, σε εθνικό ή και τοπικό επίπεδο με τις περίφημες βεντέτες σε κάποιες περιοχές της χώρας, έχει διδάξει ότι οι ατέρμονοι κύκλοι αίματος, δεν οδηγούν πουθενά! Καμιά λύση και στα πιο απλά, δεν έχει δοθεί μ’ αυτή την τακτική.

Πόσο μάλλον σε μια ταραγμένη εποχή όπως αυτή που διάγουμε σε μια χώρα σε παράκρουση μάλλον παρά σε κρίση, με τους κατοίκους της παραζαλισμένους απ’ τα όσα σχεδιάζουν γι’ αυτούς χωρίς αυτούς, έχοντας όλο τον πλανήτη να τους παρακολουθεί ως προς τις αντιδράσεις.

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε όλοι σήμερα, παραπάνω από εμφανές και μακράν της συνομοσιολογίας είναι το συμπέρασμα ότι μόνο κάποιοι που επιθυμούν αποσταθεροποίηση του εύθραυστου ούτως ή άλλως, ήρεμου κλίματος που επικρατεί, θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν τέτοια βόμβα που είναι ικανή να φέρει τέτοια αντάρα στη χώρα.


Ένας πιθανός εμφύλιος μεταξύ ομάδων, εύκολα θα μπορούσε να εξαπλωθεί μέχρι να φτάσουμε να μην θυμόμαστε γιατί ξεκίνησε…  Προσπάθησαν πολλοί και με διάφορους τρόπους αλλά δεν τα κατάφεραν. Αν θυμηθούμε όλοι μας ότι το ‘εμφύλιο αίμα’ δεν έδωσε ποτέ λύσεις, ούτε αυτή τη φορά θα καταφέρουν το χειρότερο εκείνοι που εμφανώς το προσπάθησαν με την ψυχρή δολοφονία δυο αθώων νέων… 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου