Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Οι… αντιστασιακοί του facebook και του twitter …!


Αντικαταστάθηκε τελικά ο… χώρος που εκφράζει την… αντίστασή του ο Έλληνας κι απ’ τον καναπέ του σπιτιού του μπροστά στο χαζοκούτι, τώρα κάνει αντίσταση στα λεγόμενα ελληνιστί, social media… Μπροστά στην οθόνη με το… ποντίκι ανά χείρας και το πληκτρολόγιο έτοιμο…, αναπαράγει ό,τι ευφάνταστο ξέθαψε ή ακόμη χειρότερα, σκέφτηκε κάποιος… εναντίον των γνωστών «υπόπτων» κι αισθάνεται αντιστασιακός! Κι αφού κλείσει τον υπολογιστή, παίρνει σειρά σε μια ουρά να πληρώσει κάποια απ’ τις νέες υποχρεώσεις του…

Παγιοποιήθηκε πλέον η κατάθλιψη κι η κατήφεια στη χώρα, συνηθίσαμε τα κατεβασμένα κεφάλια και την έλλειψη χαμόγελου, πήραμε απόφαση την πλήρη ανασφάλεια για την ακριβώς επόμενη μέρα και φυσικά εντάξαμε στην καθημερινότητά μας την αναμονή σε διάφορες ουρές πληρωμής νέων υποχρεώσεων…
Για να εκτονώσουμε το θυμό μας δε, μαζευόμασταν μέχρι πρότινος σε καμιά πλατεία και φωνάζαμε, μουντζώναμε, χειρονομούσαμε, δίναμε συνεντεύξεις… κάτι κάναμε τέλος πάντων! Κυρίως όμως κι η συντριπτική πλειοψηφία, καταθέταμε τις αντιρρήσεις μας και φωνάζαμε εναντίον εκείνων που θεωρούμε υπαίτιους, απ’ τον καναπέ μας μπροστά στο δελτίο των 8 και τν εκπομπών λόγου του χαζοκουτιού που δεσπόζει στο σαλόνι μας!
Αυτά, last year, που έλεγε κι η συμπαθής Νατάσσα… Φέτος άλλαξαν τα πράγματα! Πήραμε μεγάλες αποφάσεις! Αλλάξαμε τακτική! Σηκωθήκαμε απ’ τον καναπέ! Μάλλον επειδή παράγινε το δούλεμα στο χαζοκούτι…
Πήραμε τα νεύρα μας και την αγανάκτησή μας, πήραμε το χιούμορ, όχι πάντα καλό δυστυχώς… και την οργή μας και μετακινηθήκαμε τουλάχιστον ένα… δωμάτιο πιο πέρα! Εκεί που έχουμε τον υπολογιστή!
Και καθόμαστε κι αρχίζουμε τους λεονταρισμούς και τις παλληκαριές! Και βρίζουμε ημιανωνύμως… και κατηγορούμε! Κι απειλούμε! Και προειδοποιούμε! Και βγάζουμε τα ‘σώψυχά μας θεωρώντας ότι έχουμε πει το πιο έξυπνο του διαδικτύου! Θεωρώντας ότι όλοι όσοι συμφωνούμε ή συμφωνούν με όσα γράφουμε, είναι φίλοι κολλητοί που μαζί κάνουμε αντίσταση και θα φέρουμε τ’ αποτελέσματα!
Κι όταν κουραστούμε να… μαχόμαστε, πάμε ψόφιοι για ύπνο! Μ ένα χαμόγελο τεράστιο! Αυτό της επιτυχίας και της μάχης! Της ικανοποίησης ότι κάτι κάναμε! Και κοιμόμαστε για τις επόμενες πολλές ώρες μέχρι να ξαναμπούμε στο διαδίκτυο να ξαναδώσουμε τη μάχη!
Οι μόνοι κερδισμένοι βέβαια είναι όσοι έχουν μετοχές στο fb και στο twitter … κι ανάμεσα στους μεγάλους χαμένους είναι οι ψυχίατροι… Πιο χαμένοι απ’ όλους όμως είμαστε εμείς που έχουμε διπλό χάσιμο! Και δεν παλεύουμε όπως πρέπει για να γλιτώσουμε ό,τι μπορούμε τέλος πάντων, έστω και τώρα και δεν εκτονώνουμε πραγματικά κι ελληνικά όλα τα συναισθήματα οργής κι αγανάκτησης που μας κατακλύζουν δικαίως!
Τέτοιες επαναστάσεις στήνονται στο λεπτό σήμερα και τα αποτελέσματά τους είναι έμπρακτα μόνο όταν υπάρχουν κι εκείνοι που κλείνουν τον υπολογιστή κι αποφασίζουν να υλοποιήσουν έστω και κάποια, λίγα απ’ όσα χιλιάδες ξεσηκωτικά γράφονται στο διαδίκτυο! Τότε μόνο στέλνεται το μήνυμα και μπορεί να φτάσει σε κείνους που πρέπει που πλέον επειδή έμαθαν ότι μέσω πληκτρολογίου, στην Ελλάδα κίνδυνος δεν υπάρχει, μας αντιμετωπίζουν κι αναλόγως… τους επαναστάτες…
Άντε τώρα, έξυπνοι, χιουμορίστες, διαδικτυακοί επαναστάτες χωρίς αιτία, ας επιστρέψουμε όλοι στο fb και στο twitter να συνεχίζουμε την επανάσταση του γελοίου…!

e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου