Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Να «βάλουμε πλάτη»… αλλά… !!!!


Κατάντησε κουραστική επανάληψη η διαπίστωση ότι λόγω αδυναμίας να πατάξουν το τέρας της απίστευτης φοροδιαφυγής, συνεχίζουν να θεωρούν λύση την περικοπή μισθών, συντάξεων και φυσικά επιδομάτων και παροχών που μπορεί να ήταν πολλά και περιττά σε κάποιες περιπτώσεις αλλά η οριζόντια περικοπή τους, φέρνει πολλές αδικίες… Κι η απλή ερώτηση είναι «γιατί να βάλουμε πλάτη» αν δε δούμε αποτελέσματα στους υπόλοιπους τομείς…;

Το κλωθογύριζαν εδώ και πόσες μέρες, ακούσαμε διάφορα πάλι, εμφανίστηκαν και κάποιοι που διαφωνούσαν, λέμε τώρα…, πήγε και στους κραταιούς επίσκεψη ο πρωθυπουργός και τελικά μας το «έσκασαν» το μυστικό χωρίς φυσικά καμιά έκπληξη!
Η παλιά, καλή, γνωστή συνταγή: περικοπές σε συντάξεις, μισθούς, εφάπαξ και επιδόματα για να εξασφαλιστούν τα 11 και κάτι δις που έψαχναν. Με τη φοροδιαφυγή τι γίνεται; Μια χαρά! Καλά κρατεί! Οι σπατάλες του δημοσίου; Κάτι ψιλοπερικοπές έγιναν αλλά όχι αρκετές για να γλιτώσουν οι συντάξεις… Έσοδα; Εκεί κι αν πέφτουν έξω οι προβλέψεις συνεχώς!
Και γιατί να μην πέσουν έξω αφού υπολογίζουν τα έσοδα με λανθασμένα δεδομένα! Υπολογίζουν ότι δεν έχει αλλάξει η φοροδοτική ικανότητα των Ελλήνων κι ότι υπάρχει διάθεση για κάλυψη των υποχρεώσεων προς το κράτος. Και στα δυο κάνουν μέγα λάθος βέβαια!
Η φοροδοτική ικανότητα έχει μειωθεί δραματικά και σε πολλά στρώματα της κοινωνίας έχει εκλείψει τελείως ενώ διάθεση στήριξης του κράτους που εμφανίζεται όλο και πιο ανάλγητο, όλο και πιο σκληρό απέναντι στα μέλη του, όχι μόνο δεν υπάρχει αλλά προκύπτει κι ένας ρεβανσισμός που δεν είχε παρατηρηθεί άλλοτε στη χώρα.
Ζητούν να «βάλουμε πλάτη» χωρίς να μας λένε γιατί να το κάνουμε όμως! Όταν ο ένας έχει σκυμμένο το κεφάλι και προσπαθεί, ο άλλος δε μπορεί να προκαλεί με σπατάλες, προσλήψεις συγγενών και συγκαλύψεις παρελθόντων λαθών ολέθριων για το κράτος!
Όντως γίνεται μια προσπάθεια απ’ τη νέα κυβέρνηση και σε πολλούς τομείς ήδη φαίνονται αποτελέσματα αλλά κι η δουλειά που ξεκίνησε να γίνεται, αποφέρει καρπούς ή τέλος πάντων, παρατηρείται μια θετική κινητικότητα που φέρνει κι ελπίδα… κάτι είναι κι αυτό! Δυστυχώς όμως δεν είναι αρκετό για να πεισθούν εκείνοι που συνεχώς περικόπτονται κόποι μιας ζωής ή καθημερινής δουλειάς, να «βάλουν πλάτη» για να καλύψουν την ανικανότητα κάποιων…
Μπορούν εύκολα να κάνουν περικοπές σ’ αυτά που ανταποδοτικά για εργασία πληρώνει το δημόσιο αλλά αν θέλουν να στηρίξουμε την προσπάθεια, πρέπει να δώσουν περισσότερα και πιο πειστικά δείγματα της προσπάθειας που υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ενώ η τιμωρία κάποιων υπαίτιων και του πρόσφατου παρελθόντος, θα βοηθήσει πολύ…!
e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου