Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Ακόμη υπεροψία…;


Μάθαμε να προκαλούμαστε και να μην αντιδρούμε αλλά αν συνεχίζουμε και τώρα να δεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές από εκλεγμένους όλων των βαθμίδων, είμαστε εμείς αποκλειστικά υπεύθυνοι κι όχι εκείνοι που απλώς εκμεταλλεύονται την «κοντή μνήμη» μας και την απίστευτη ανοχή μας!

Καλοκαιράκι, ένα βήμα πριν την άδεια, πάμε δεν πάμε πουθενά άλλο θέμα…, έχουμε μάθει οι Έλληνες να είμαστε πιο χαλαροί τους καλοκαιρινούς μήνες… χρόνια τώρα! Μέχρι και δεύτερο μνημόνιο υπογράψαμε επειδή οι υπουργοί μας πέρυσι τέτοιον καιρό ακολούθησαν το παράδειγμα του αρχηγού τους και πήγαν διακοπές ενώ είχαν δεσμευθεί για δουλειά και τους δικαιολογήσαμε γενικώς…
Είναι όμως και κάποια πράγματα που δεν μπορούμε να τα ξεπεράσουμε έτσι ή τέλος πάντων δεν πρέπει να τα ξεπερνάμε γιατί θα τα βρούμε τεράστια μπροστά μας στη συνέχεια! Όπως η πρόκληση της υπεροψίας κάποιων εκλεγμένων που πραγματικά προκαλεί πολύ περισσότερο απ’ τις αντοχές και του πιο αδιάφορου!
Στην κεντρική πολιτική σκηνή, φαίνεται ότι κάποια μηνύματα τα πήραν κι έχουν μαζευτεί κάπως, τουλάχιστον δεν κάνουν προκλητικές δηλώσεις… λείπουν και κάποιοι που παραδοσιακά είχαν εξελίξει σ’ «επιστήμη» την πρόκληση, έστειλε κι ο κόσμος στο σπίτι τους κάποιους άλλους που έχουν γράψει ιστορία στο «σπορ», είναι και πολλοί οι νέοι που ακόμη δεν τολμούν, έχει κάπως ηρεμήσει η κατάσταση.
Έχουμε όμως και τους αυτοδιοικητικούς που όπως φαίνεται, δεν έχουν κατανοήσει όλοι τι ακριβώς συμβαίνει και πώς πρέπει να φέρονται… ή ακόμη χειρότερα, είχαν μαζευτεί νωρίτερα και μετά τις εκλογές εμφανίζονται πιο άνετοι, ενθυμούμενοι άλλες εποχές φαίνεται! Και τους «απολαμβάνουμε» με κείνο το γνωστό ύφος των «40 καρδιναλίων», το «εγώ λύνω και δένω» στον δήμο ας πούμε…, του «εγώ θα διορθώσω όλα τα κακώς κείμενα ετών»…
Μήπως να τους θυμίσει κάποιος ότι έρχονται κι οι δικές τους εκλογές πολύ συντομότερα απ’ ό,τι πιστεύουν; Μήπως να τους ξεκαθαρίσει κάποιος ότι μέσα στο γενικό μπάχαλο, και την αναμπουμπούλα, δεν θα μπορούν για πολύ ακόμη να χαίρονται ως λύκοι αφού ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το τοπίο και ποιοι έχουν τις ευθύνες για κάθε τομέα ενώ ξεκίνησαν κι οι διορθωτικές κινήσεις απ’ την κεντρική διοίκηση; Μήπως επίσης να τους θυμίσει κάποιος ότι τα κόμματα στα οποία κάποτε βασιζόταν σχεδόν εξ ολοκλήρου για την εκλογή τους, έχουν χάσει και την τελευταία αχτίνα που θα μπορούσε να τους «φωτίσει» κι αυτούς κι έχουν μείνει μόνοι τους τελικά να διεκδικούν την ψήφο των συνδημοτών τους;
Έχουμε που έχουμε ο καθένας τα προβλήματά του που καθημερινά γιγαντώνονται και μας πνίγουν, έχουμε την τρομοκρατία που μας βομβαρδίζει με απαισιοδοξία κι αρνητικές ειδήσεις, το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι κάτι «μάγκες» αυτοδιοικητικούς που θυμίζουν άλλε εποχές και κάθε άλλο παρά εμπνέουν τελικά όπως ίσως ελπίζουν με το υφάκι και την υπεροψία τους!
Ηρεμήστε και συγκεντρωθείτε, κατεβείτε απ’ τα καλάμια και πετάξτε τα γιατί άρχισε ο λαός να δείχνει ότι πετάει ό,τι τον χαλάει πια… κι αυτό δεν ισχύει μόνο για την κεντρική εξουσία! Γίνεται κάθε φορά που έχουμε εκλογές…!
e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου