Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Κι επισήμως το τέλος της μεταπολίτευσης...


Η είδηση δικαιώνει όσους από μας πιστεύαμε ότι η δεξίωση για την γιορτή της δημοκρατίας περιττεύει πλέον: "Με απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί φέτος η λεγόμενη «Γιορτή της Δημοκρατίας», στις 24 Ιουλίου, για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας από την επτάχρονη δικτατορία των συνταγματαρχών...
Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Προεδρίας: «Το επιβάλλει η δοκιμασία που περνά ο ελληνικός λαός» και προστίθεται: «Η τιμή που ανήκει στους αντιδικτατορικούς αγωνιστές θα περιβληθεί με περισυλλογή, που μπορεί να φέρει και την αναζήτηση μιας άλλης νοηματοδότησης για τον εορτασμό της επετείου».
Παλαιότερα, η Γιορτή της Δημοκρατίας στο Προεδρικό Μέγαρο γινόταν με όλες τις τιμές, ωστόσο τα τελευταία χρόνια επί Καρόλου Παπούλια η «Γιορτή» είχε τροποποιηθεί και γινόταν το πρωί (μόνον με αναψυκτικά), με περιορισμένο αριθμό προσκεκλημένων και χωρίς την παρουσία των συζύγων τους.
Ωστόσο, φέτος αποφασίστηκε -για λόγους οικονομίας- να ματαιωθεί η Γιορτή της Δημοκρατίας, σηματοδοτώντας έτσι και το τέλος της μεταπολίτευσης". Κι επισήμως λοιπόν, μπήκαμε στην επόμενη φάση της ιστορικής πορείας της χώρας και φυσικά στην εξέλιξη της δημοκρατίας... Σταθερή και σίγουρη, μόνη επιλογή μ' όλα τα υπέρ και τα κατά της όσον αφορά την εφαρμογή της από έναν λαό όπως εμείς..., δε χρειάζεται γιορτές και πανηγύρια η δημοκρατία! Φευ το κατανόησαν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου