Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Αποτυχημένα κατεστημένα θάβουν την Ξάνθη…!


Ποιος αδαής πίστεψε ότι με τις τραγικές εξελίξεις σ’ όλους τους τομείς και ειδικά αυτόν της οικονομίας, στην Ξάνθη που παραπαίει, θα έβαζαν μυαλό οι εκφραστές των αποτυχημένων κατεστημένων, παλαιότερων και πιο … φρέσκων και θα έβαζαν στην άκρη τις προσωπικές ή … οικογενειακές και φιλικές κοντρίτσες και συμφέροντα ώστε να επιτρέψουν στην περιοχή ν’ ανασάνει…; Πρόκειται μάλλον για το τίμημα του ραγιαδισμού που επιδεικνύουν οι νεότεροι στα κατεστημένα της πόλης που καλά κρατούν κι αξίζουν τελικά στην Ξάνθη που τους ανέχεται, όπως διαπιστώνεται…

Πολλά τα λάθη κι οι υπερβολές που γράφονται πρωτίστως και στη συνέχεια ακούγονται απ’ τα μέσα ενημέρωσης της Ξάνθης, επί δεκαετίες τώρα κι έχουν επιφέρει την καχυποψία στους πολίτες κι όχι άδικα αφού κάποιοι «ταγοί της ενημέρωσης» έχουν αναγάγει σε επιστήμη την πρόκληση και την προσπάθεια φυτεύματος Έριδων ώστε να ΄χουν να γράφουν…!
Ωστόσο «όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά» λέει ο σοφός λαός! Έχουμε λοιπόν, παραδοσιακά στην Ξάνθη, κατεστημένα που ελέγχουν ομάδες ξανθιωτών, εργαζόμενων, κατοίκων δήμων και τέλος πάντων υποστηρικτών για κάποιους λόγους, που τους δίνουν δύναμη που φυσικά χρησιμοποιούν με απώτερο στόχο την χειραγώγηση όλης της περιοχής!
Παρακολουθούμε λοιπόν, είτε το θέλουμε, είτε από επαγγελματική διαστροφή…, είτε επειδή απλώς δεν έχουμε άλλη επιλογή, τα ίδια και τα ίδια πρόσωπα, εκφραστές του κάθε κατεστημένου, να «μάχονται» για διάφορα μ’ ένα κοινό μεταξύ τους, ότι διατείνονται πως λειτουργούν για το καλό της Ξάνθης και όλων των κατοίκων της, ασχέτως αν τους στηρίζουν ή όχι!
Θα μπορούσε ενδεχομένως αυτή η «μάχη» επικράτησης να είχε θετικά αποτελέσματα για τον τόπο αν κάθε φορά που επικρατούσε το ένα ή το άλλο κατεστημένο, έκανε και κάτι καλό για τον τόπο. Δυστυχώς όμως συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο! Κάθε φορά που επικρατεί το ένα ή το άλλο, απλώς καρπούνται κάποιοι εκ του περιβάλλοντός τους κι ο τόπος πάει όλο και χειρότερα…
Κι εκεί που πιστεύαμε ότι έπιασε πάτο πλέον η κατάσταση, έρχεται και μια νέα «μάχη» ν’ αποδείξει ότι μπορεί να φτάσει και σε πιο κατάπτυστο σημείο η γελοία διαμάχη με τις απαραίτητες περικοκλάδες και τα, διαφόρων χρωμάτων παπαγαλάκια να διανθίζουν την επικίνδυνη γελοιότητα!
Κλείσατε τα συνεταιριστικά εργοστάσια, αυξήσατε σε τραγικά επίπεδα την ανεργία, αφήσατε να κλείσουν όλες σχεδόν οι δομές στην περιοχή, ελέγχετε δήμους και αιρετούς που απλώς έπαψαν ν’ ακούγονται γιατί έλλειψε η… κινητήριος δύναμη, αποτύχατε και στην εξουσία και στην αντιπολίτευση, όλοι σας!
Γιατί δεν αφήνετε επιτέλους την Ξάνθη ν’ αναπνεύσει και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της με νέους ανθρώπους που δεν ανήκουν σε κανένα απ’ τα αποτυχημένα κατεστημένα σας που καταταλαιπωρούν την περιοχή και τώρα ακόμη που έφτασε στον βρόγχο κι εσείς επιμένετε να συμπεριφέρεστε λες και «παίζετε μόνοι σας»;
Αλλά, όσο σας δίνουν δύναμη κάποιοι ξανθιώτες που συνεχίζουν να σας στηρίζουν με την παρουσία τους δίπλα σας, καλά κάνετε και το εκμεταλλεύεστε! Χαρείτε το όσο υπάρχουν ακόμη ξανθιώτες που έμειναν δίπλα σας… Κι αλίμονο στον τόπο που έχει πεθάνει κι απλώς δεν ανακοινώθηκε επισήμως ακόμη…!
e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου