Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Τελικά, απλώς δεν θέλουν…!


Κι επειδή όσο κι αν προσπαθούν, εμείς αντιστεκόμαστε ως λαός και προσπαθούμε ν’ αποδείξουμε ότι δε μπορούν να μας τρελάνουν…, κάποια στιγμή επιβάλλεται να τους δώσουμε να καταλάβουν ότι τουλάχιστον αντιλαμβανόμαστε πως κάποια πράγματα δε λύνονται ενώ είναι εμφανείς οι τρόποι που θα μπορούσαν να τελειώνουν, επειδή απλούστατα δεν θέλουν να τα λύσουν, όπως η φοροδιαφυγή π.χ. που μάλλον βολεύει το ίδιο το σύστημα πρώτα και τους ταγούς του στη συνέχεια…

Λίγο λίγο και με ιδιαίτερη προσοχή κι επικοινωνιακή τακτική άριστη, κάποια απ’ αυτά που ευχάριστα ακούστηκαν προεκλογικά, γύρισαν προσεκτικά… Ενδεχομένως για λόγους που δεν εξαρτώνται απ’ τους κυβερνώντες εντός συνόρων αλλά τους διαχειριστές εκτός συνόρων… Το γεγονός παραμένει όμως, δυστυχώς!
Όπως όμως παραμένει κι ένα άλλο γεγονός που μας κοστίζει κάτι παραπάνω! Ότι εμφανίζονται να μην μπορούν να πατάξουν φαινόμενα που επιτείνουν την ήδη απελπιστική κατάσταση της χώρας, όπως η φοροδιαφυγή κι οι τεράστιες δαπάνες του δημοσίου!
Κι αναρωτιέται κανείς, πόσο δύσκολο είναι τελικά να πάρουν ένα σύστημα απ’ τις χώρες που επιτυχημένα λειτουργούν σ’ αυτούς τους τομείς, να το δώσουν σε ειδικούς επιστήμονες που υπάρχουν πλέον σ όλους τους τομείς και να το προσαρμόσουν στα ελληνικά δεδομένα ώστε να λειτουργήσει και να ελαφρύνει τους πολίτες απ’ τους φόρους που πλέον είναι δυσβάσταχτοι;
Πόσο δύσκολο είναι να περιορίσουν το σπάταλο κι αχανές όπως το κατάντησαν, κράτος ώστε να μην πετιούνται στην κυριολεξία, ευρώ που μας λείπουν ως κράτος και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εποικοδομητικά σε άλλους τομείς;
Κι εντελώς άσχετος με την επιστήμη των οικονομικών να είναι κάποιος, εύκολα μπορεί να κατανοήσει ότι απλούστατα δεν υπάρχει θέληση για όλα αυτά! Είτε λόγω του περίφημου πολιτικού κόστους, είτε λόγω του ότι εκείνοι που αποφασίζουν τελικά, είναι κι εκείνοι που έχουν καρπωθεί ή εκμεταλλευθεί παρόμοιες δυσλειτουργίες στο παρελθόν, όποιος κι αν είναι ο λόγος, αποφάσεις προς την σωστή κατεύθυνση, δεν έχουν ληφθεί ακόμη!
Και συνεχίζουμε και πληρώνουμε και σε ευρώ και σε κατάθλιψη και σε αυτοκτονίες και σε λουκέτα και σε ανεργία κι όπως φαίνεται, δεν καίγεται και κανείς ιδιαίτερα για όλα αυτά! Μόνοι μας το αντιμετωπίζουμε και καλούμαστε να τα βγάλουμε πέρα και μάλιστα με χαμόγελο κι αισιοδοξία κιόλας!
Η απλή λαϊκή ρήση «δεν υπάρχει ‘δε μπορώ’, υπάρχει ‘δεν θέλω’» φαίνεται να παίρνει τις πραγματικές της διαστάσεις και να υλοποιείται με τον καλύτερο τρόπο στα παραπάνω παραδείγματα, μόνο που το «μάρμαρο» δεν το πληρώνουν εκείνοι που δεν θέλουν και προσπαθούν να μας πείσουν ότι απλώς δε μπορούν αλλά όλοι οι υπόλοιποι που φυσικά δε μπορούν από θέσεως να κάνουν κάτι ώστε να βρεθεί η σωστή λύση!
Πέρα και πάνω από κόμματα και γελοίες τελικά, διαφορές που ανάγονται στο παρελθόν και στις διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις άλλων εποχών, εκείνων που υπήρχε η πολυτέλεια αυτής της λειτουργίας, τα τεράστια και πρωτόγνωρα προβλήματα που σήμερα καλείται να διαχειριστεί ο πολιτικός κόσμος της χώρας, απαιτούν αποφασιστικότητα, απομάκρυνση φοβιών κι εξαρτήσεων και φυσικά διάθεση για προσφορά στον κοινό στόχο κι όχι στην επίτευξη ματαιόδοξων, βραχυπρόθεσμων στόχων ατόμων αλλά μακροπρόθεσμων στόχων προς όφελος του συνόλου!
Κι η φοροδιαφυγή υπάρχουν τρόποι να παταχθεί κι η σπατάλη του δημοσίου υπάρχουν τρόποι να περισταλεί κι όλα τα κακώς κείμενα μπορούν να διορθωθούν τελικά με καλή διάθεση και αποφασιστικότητα! Αρκεί να κατανοήσουν ότι ο λαός θ’ ανταμείψει πλουσιοπάροχα εκείνους που θα μπουν μπροστά με θάρρος ν’ αντιμετωπίσουν «τα θηρία» και θα κυνηγήσει όσους φροντίζουν απλώς να συνεχίσουν όλα εκείνα που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση…
e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου