Δευτέρα 2 Ιουλίου 2012

Όταν μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια…


Εδώ, στο νότο της Ευρώπης, με την πολλή τη ζέστη που προσπαθούμε ν’ αντιμετωπίσουμε με βουτιές στη θάλασσα και ξεχνώντας έστω και λίγο, πώς μας επέβαλλαν να ζούμε, καλό είναι να θυμόμαστε ότι είμαστε τα… βατράχια που την «πατάμε» κάθε φορά που δεν τα βρίσκουν τα «βουβάλια» των βορείων περιοχών που δε ζεσταίνονται και τόσο ώστε να χρειάζονται απαραιτήτως τη δροσιά του νότου…

Καλοκαιράκι, οι θερμοκρασίες υψηλές και το… αεράκι της δροσιάς που περιμέναμε όλοι μετά τις εκλογές, δε φαίνεται να έρχεται ή κι αν φτάσει, δεν θα είναι αρκετό να μας δροσίσει αφού όλα τα υπόλοιπα είναι καυτά και μας ζεσταίνουν πολύ…!
Ήλιος, θάλασσα και τα λοιπά προσόντα της χώρας λοιπόν, συνοδευόμενα με τη φιλοξενία και την καλοσύνη των Ελλήνων που αποτελούσαν παραδοσιακά τα «όπλα» μας, φαίνεται δεν πιάνουν πια! Ούτε για τις διακοπές τους δεν μας προτιμούν πια οι βόρειοι που καίγονται κι αυτοί αλλά όχι τόσο πολύ ώστε να ξεπεράσουν τα νεύρα που μας έχουν… Κι όχι μόνο σε μας, σ’ όλους τους νότιους ευρωπαίους που τα «έκαναν μούσκεμα» κοινώς με τα οικονομικά τους και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν…!
Κι άντε, οι μεγάλοι του νότου, έχουν και πολλά «βέλη στη φαρέτρα» για να διαπραγματευθούν και να πιέσουν! Εμείς οι μικροί και νότιοι, μόνο να προσπαθούμε να πείσουμε μπορούμε και να σπρώχνουμε εξελίξεις και να ψάχνουμε δυνατές συμμαχίες!
Ο σοφός λαός όμως έχει αποτυπώσει ξεκάθαρα τη δυσκολία των  μικρών που βρίσκονται σε χώρους με διαφωνούντες μεγάλους με τη ρήση: «όταν μαλώνουν τα βουβάλια στη λίμνη, την πληρώνουν τα βατράχια»…! Κι εμείς είμαστε μικρά βατραχάκια στην ευρωπαϊκή… λίμνη και τα απόνερα κι η φασαρία των βουβαλιών, νότιων και βόρειων που «τρώγονται» μεταξύ τους, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να μας πνίξει… Και ποιος θα το καταλάβει εδώ που τα λέμε; Γιατί, όταν διακυβεύονται συμφέροντα τόσο μεγάλων οικονομιών, πόσο θα συνεχίσουν ν’ ασχολούνται με ασυνεπείς, φωνακλάδες, πονηρούς μικρούς που δεν έχουν αποδείξει τίποτα παρά ασυνέπεια και πολλές υποσχέσεις με δουλικό ύφος;
Μάθαμε να παρακολουθούμε τις ευρωπαϊκές εξελίξεις με ενδιαφέρον κι επειδή οι περισσότεροι δεν πολυκαταλαβαίνουμε ακριβώς τι γίνεται κάθε φορά που συνεδριάζουν, απλώς πανηγυρίζουμε αν μας πουν ότι όλα πάνε καλά για την Ε.Ε…. Πόσο όμως αυτό μπορεί να είναι θετικό για μας, κανείς δεν το γνωρίζει φυσικά! Μένουμε στη συμπάθεια που μας έχει ο Ιταλός κι ο Γάλλος και στη συμπαράσταση του Ισπανού αλλά όταν έρθει η ώρα να διαπραγματευθούν για τα δικά τους, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν θα ματώσουν για τα δικά μας!
Ήρεμα με τους πανηγυρισμούς και τις αισιόδοξες κορώνες λοιπόν γιατί, ως βατραχάκια, καλά θα κάνουμε να είμαστε πολύ προσεκτικά αφού κινδυνεύουμε ακόμη κι απ’ την απόφαση απλώς να παραβγούν σε δυνατότητες οι μεγάλοι, βόρειοι και νότιοι, πόσο μάλλον όταν μαλώνουν μεταξύ τους…!
e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου