Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

Καθείς εφ ώ ετάχθη!

Μέσα στο μπέρδεμα και τον χαμό που ζούμε, με μόνο ίσως δεδομένο ότι έχουμε μια κυβέρνηση ευρείας συναίνεσης, έχουν μπερδευτεί κι οι ρόλοι και φυσικά μεταξύ των μπερδεμένων κι οι συνδικαλιστές κι εκπρόσωποι επαγγελματικών ομάδων που όταν έχουν εκλογές, πιστεύουν ότι μπορούν να εμπλακούν σε όλα ενώ μετά τις εκλογές απλώς λειτουργούν τα όργανα…

Τι ακούμε, τι ζούμε, τι παρακολουθούμε αυτόν τον καιρό και τι επακολουθεί, δε χρειάζεται να το επαναλαμβάνουμε συνεχώς! Εκτός από κουραστικό είναι ιδιαιτέρως καταθλιπτικό και δεν χρειάζεται κανείς μας περισσότερη κατάθλιψη απ’ αυτή που ήδη μας φόρτωσαν!

Μέσ’ την αντάρα όμως, εκείνο που ίσως περνάει απαρατήρητο τελικά είναι το μπέρδεμα των ρόλων που λίγο πολύ το συνηθίσαμε όλοι και σε πολλούς τομείς! Καλά, ότι όλοι το «παίζουν» πολιτικοί χωρίς καμιά αυτοκριτική κι επίγνωση επιπέδου και γνώσεων αλλά και βαθμίδας εμπλοκής, είναι παλιό δεδομένο! Την υπερεξουσία που κάποιοι ασκούν διότι απλώς δε βρέθηκε κανείς να τους βάλει στη θέση τους όπως πρέπει, τη συνηθίσαμε επίσης εκτός του ότι δεν έμειναν ίσως κι αντοχές για να την παλέψουμε!

Όταν όμως, σε έναν ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός της εκπροσώπησης επαγγελματικών ομάδων που ιδιαιτέρως χειμάζονται, έχουμε εκλογές όπως στα επιμελητήρια σε λίγες μέρες, παρακολουθούμε τους υποψήφιους να καταπιάνονται με όλα, εντός κι εκτός αντικειμένου, εκτός απ’ το πικρό χαμόγελο που αβίαστα βγαίνει, προκύπτει και απαξίωση στα όσα υποστηρίζουν, ειδικά όταν το παρελθόν δεν ακολουθεί τα όσα πρεσβεύουν σήμερα!

Γιατί, επί παραδείγματι, καλή κι επιθυμητή απ’ όλους η ανάπτυξη, ειδικά σε περιοχές όπως η Ξάνθη αλλά δεν αποτελεί αντικείμενο ενός εκλεγμένους Δ.Σ. σε ένα απ’ τα όργανα εκπροσώπησης κλάδων επαγγελματιών! Προς Θεού! Χρειάζονται πολύ περισσότερα από την εκλογή ενός προσώπου, ικανού ή λιγότερο ικανού, δεν έχει και τόση σημασία τελικά… Η ανάπτυξη κι η διεκδίκησή της είναι ένα τεράστιο ζήτημα που αφορά όλους κι επιβάλλεται η εμπλοκή όλων ανά ομάδες και η άσκηση πίεσης στα αρμόδια όργανα, για να προκύψει!

Αυτό φυσικά ισχύει και σε πολλούς αν όχι όλους τους τομείς! Είναι σαφώς καλύτερα να μείνει ο καθένας στον ρόλο και στον τομέα του και να προσπαθήσει ειλικρινά και με τη στήριξη των συναδέλφων του της ίδιας ομάδας και στη συνέχεια ν’ αναζητήσει συνεργασία με τους εκλεγμένους άλλων κλάδων και οργάνων ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι.

Όταν καταπιάνεται κάποιος με όλα και μοιράζει υποσχέσεις ή μορφοποιεί ένας προεκλογικό αγώνα επηρεαζόμενος από πολιτικούς προεκλογικούς αγώνες ή άλλες εμπειρίες που προσωπικά διαθέτει, το μόνο που γίνεται τελικά είναι ένα απίστευτο μπέρδεμα που ίσως οδηγεί σε μια πρόσκαιρη συσπείρωση που ενδεχομένως να οδηγήσει σε επιτυχία της εκλογικής προσπάθειας αλλά στη συνέχεια κι όταν εύλογα αποδειχθεί ότι δε μπορεί να υπάρξει ευτυχές αποτέλεσμα σε όλους τους τομείς, εκτός απ’ την απογοήτευση που λίγο μας ενδιαφέρει τελικά…, προκύπτει κι ένα κενό δράσης κι αποτελέσματος και στα σημαντικά κι ουσιαστικά που επιβάλλεται να υπάρξουν αποτελέσματα απ’ τους εκλεγμένους αφού αυτό ήταν εξ αρχής το αντικείμενό τους!

Ευνόητο το συμπέρασμα απ’ το συμπέρασμα του μπερδέματος των ρόλων… κι επειδή δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου αφού ως κοινωνία είμαστε στο και πέντε πλέον, ας μείνει ο καθένας στον ρόλο και το αντικείμενό του κι ας μην μεγαλοπιάνονται οι υποψήφιοι εκλογών οργάνων εκπροσώπησης επαγγελματιών υποσχόμενοι τα πάντα για τα απάντα γιατί ο τόπος δεν έχει ανάγκη από σωτήρες ή λαοπρόβλητες προσωπικότητες αλλά από ουσιαστική δράση από σοβαρούς και συνειδητοποιημένους εκπροσώπους που θα πιέσουν, θα διεκδικήσουν, θα βοηθήσουν! Αν αισθάνονται τόσο δυνατοί για τα πολλά, ας δώσουν την ενέργειά τους για τα λίγα του αντικειμένου τους ώστε να έχουν και καλύτερα αποτελέσματα…! Επί του πρακτέου όμως κι όχι στα λόγια…!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου