Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Και τις θρησκείες, καταστρέφουν οι μεσάζοντες…


Σαν να μην έφταναν όλα τα υπόλοιπα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, ήρθε κι η αναστάτωση σε ακραίο βαθμό σε πολλές περιπτώσεις, λόγω της διαφορετικής αντίληψης κάποιων για την τέχνη, με πρωταγωνιστές ιερά πρόσωπα για κάποιους άλλους. Κάτι που συνέβη σε μικρότερο βαθμό και στη χώρα μας από χιουμορίστα νεαρό που πρόσβαλε ένα πρόσωπο προς αγιοποίηση… Μεμονωμένες ανεξήγητες ενέργειες που όμως καθίστανται άκρως επικίνδυνες λόγω δράσης των επικίνδυνων μεσαζόντων που φυσικά υπάρχουν και στη θρησκεία…

Είχαμε μια μόδα που ξεκινούσε απ’ τους γιαλαντζί αριστερίζοντες αντιφρονούντες που απλώς ήθελαν να το «παίξουν» κάπως στους γονείς τους κι επικράτησε για λίγα χρόνια ο αποκλεισμός της θρησκείας στη νεολαία και οτιδήποτε είχε σχέση με παράδοση κι ελληνικότητα. Όποιος έκανε το σταυρό του δημόσια κι ήταν κάτω από 40 χρόνων, απλώς χλευαζόταν ενώ ήταν προχωρημένος εκείνος που κορόιδευε, αμφισβητούσε ευθέως και τα ιστορικά δεδομένα περί θρησκειών κι άλλα τέτοια …υπέροχα! Όσο για την παράδοση και την ελληνικότητα, όσο πιο αντίθετος και πιο περιπαικτικός, τόσο πιο μοντέρνος και προχωρημένος!
Ευτυχώς, εκείνη η ακραία συμπεριφορά ξεπεράστηκε, ίσως επειδή ζοριστήκαμε ως κοινωνία κι απεδείχθη τελικά πόσο γιαλαντζί είναι σε όλα τους οι, τέτοιου τύπου αριστερίζοντες κι αφού φυσικά δεν έχουν και κανένα επιχείρημα που να ευσταθεί καν, όχι να πείθει κιόλας! 
Εκείνο που κατέρριψε τελείως όμως την γελοία στάση απαξίωσης για οτιδήποτε είχε σχέση με την πίστη, είναι η κοινή αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας των λογικών πιστών και των σωστών κληρικών, ότι είχε αναπτυχθεί και συνεχίζει ν’ ανθεί, περί τα της θρησκείας και πίστης, ένα κύκλωμα μεσαζόντων που εκμεταλλεύονται τα πάντα και κυρίως την αφέλεια κάποιων πιστών.
Το περίφημο κύκλωμα των μεσαζόντων που δυστυχώς υπάρχει σε όλες τις θρησκείες του κόσμου κι έχει ξεσηκώσει πολέμους σταυροφορίες, τζιχάντ, έχει κακοποιήσει μέλη της εκκλησίας, έχει διασύρει ανεπανόρθωτα το όνομα του θεού που υποτίθεται ότι υπηρετεί, έχει κάνει αίσχη στο όνομα της πίστης αφελών και φυσικά έχει απομακρύνει σοβαρούς πιστούς που ψάχνουν, ερευνούν κι ανησυχούν γενικώς…
Αυτό το σκυλολόι των μεσαζόντων λοιπόν, δείχνει τώρα, να βρίσκεται στα καλύτερά του, ειδικά σε μια συγκεκριμένη πολυπληθή θρησκεία, εκμεταλλευόμενο άριστα, το εκπαιδευμένο «τυφλό» πλήθος που στρατολογούσε και φανάτιζε τόσα χρόνια! Κι ο κίνδυνος εξαπλώνεται και μεγαλώνει αφού ανταποκρίνονται φυσικά τα υπόλοιπα σκυλολόγια, άλλων θρησκειών που διδάσκουν αγάπη και συγχώρεση… Κι αν καούμε στο τέλος, θα είναι επειδή κάποιοι ελάχιστοι, με το δικαίωμα που τους έδωσαν κάποιοι περισσότεροι, θα φέρουν απέναντι του ςπολλούς, που τελικά δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν…
Κι όλα αυτά, επειδή δόθηκε το έναυσμα από κάποιον αχαρακτήριστο και πάντως ελεγχόμενα, ψυχικά ισορροπημένο, που θεώρησε καλό να ονομάσει τέχνη την καθύβριση ενός προσώπου που λατρεύεται ως θεός απ’ το 1/3 της γης! Όπως κάποιος άλλος ας πούμε, αποφάσισε να γελοιοποιήσει χαρακτηρίζοντας ως χιούμορ, το πρόσωπο ενός νεκρού που χιλιάδες επιθυμούν την αγιοποίησή του!
Όσο αηδιαστικοί κι επικίνδυνοι είναι οι μεσάζοντες στις θρησκείες που ανέλαβαν επειδή κάποιοι άνθρωποι τους ανέθεσαν, τον ρόλο του διαμεσολαβητή μεταξύ ανθρώπου και Θείου, τόσο γελοίοι κι επικίνδυνοι επίσης είναι όλοι αυτοί οι αχαρακτήριστοι κουλτουριάρηδες κι υποστηρικτές της ασυδοσίας που προκαλεί και δημιουργεί ανεπανόρθωτα προβλήματα!
Όσο επικίνδυνοι είναι οι «εραστές» του κέρδους απ’ την εκμετάλλευση της πίστης των ανθρώπων σε κάτι ανώτερο, άλλο τόσο επικίνδυνοι είναι οι «εραστές» του χάους που μπορεί να επιφέρει η πρόκληση της κατάργησης των ορίων που επιβάλλει η δημοκρατία κι η ειρηνική συμβίωση πολιτισμένων ανθρώπων!
Οι νοήμονες, πολιτισμένοι άνθρωποι, κάθε εθνικότητας και θρησκείες, δεν έχουμε ανάγκη ούτε το σκυλολόι των μεσαζόντων εκμεταλλευτών, ούτε εκείνους που προκαλούν κι αηδιάζουν με την έννοια που θέλουν να δώσουν στην τέχνη ή στο χιούμορ και τους αυτόκλητους σωτήρες τους… Αρκετά έχουμε να παλέψουμε και να μας χωρίζουν, δε μας χρειάζονται κι άλλα και μάλιστα με τόσο έντεχνο τρόπο στημένα… 

e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου