Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ξάνθη κέρδισε το δικαίωμα στη μιζέρια της… !


Περιττές οι γκρίνιες και τα παράπονα! Πρέπει ν’ απαγορευθούν διά νόμου! Τι μας ενοχλεί δηλαδή ο ανίκανος κι αδιάφορος πολιτικός; Τι μας ενοχλεί ο επίορκος δημόσιος υπάλληλος ή η παραοικονομία σε κλάδους όπως η παιδεία; Τι μας ενοχλεί η λαθρομετανάστευση κι κατάργηση δομών; Αφού όχι μόνο τα δεχόμαστε, τα τροφοδοτούμε κιόλας! Κι όταν έρθει η ώρα της έκφρασης αγανάκτησης, διεκδίκησης και προσπάθειας ανατροπής καταστροφικών αποφάσεων, λουφάζουμε και γλύφουμε τις πληγές μας ευτυχείς στην αναπαραγωγή της μιζέριας μας!

Δεν είναι απλώς εξοργιστική, είναι απαράδεκτα προκλητική η αδιαφορία κι η έμπρακτη απαξίωση στην προσπάθεια επίτευξης του κοινού σκοπού, που παρατηρήθηκε στην Ξάνθη τη Δευτέρα!
Η αναστολή λειτουργίας μιας δομής όπως η Σχολή της Αστυνομίας που είναι ένα πλήγμα για την περιοχή κι η μετατροπή της σε κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών που είναι το δεύτερο, άφησαν παγερά αδιάφορους πολίτες κι επαγγελματίες της πόλης που απλώς γύρισαν την πλάτη στην κινητοποίηση που δεν είχε κανένα χρώμα αλλά μόνο ξανθιώτικη διεκδίκηση!
Οι κίνδυνοι που προκύπτουν απ’ τις παραπάνω ενέργειες, τα επακόλουθα όπως η υποβάθμιση της περιοχής, η πτώση τιμών ακινήτων και γενικώς η διαφοροποίηση προς τα κάτω, όλων των δεικτών αλλά κι η υγειονομική βόμβα που καλλιεργείται με την αύξηση του αριθμού των πολιτών άλλων κρατών με ασθένειες ξεχασμένες για την Ευρώπη, δεν ενδιαφέρουν κανέναν! 
Φαίνεται, η ενημέρωση που έλαβαν όσοι απείχαν απ’ τις κινητοποιήσεις, περιλάμβανε και ψέματα όπως π.χ. ότι οι λαθρομετανάστες θα ψωνίζουν απ’ την αγορά της Ξάνθης ή ότι το νοσοκομείο μπορεί να συγκριθεί μόνο με ελβετικό ίδρυμα υγείας και δεν υπάρχει καμιά έλλειψη ώστε ν’ ανησυχεί κάποιος για μετάδοση ασθενειών όπως φυματίωση ας πούμε…
Επίσης, μάλλον κάποιος διέσπειρε ειδήσεις όπως ότι οι δόκιμοι αστυνομικοί «χαλούσαν» την Ξάνθη κι είναι καλύτερα ν’ αντικατασταθούν από διαφόρων εθνικοτήτων καημένους που ξεκίνησαν για Παρίσι και βρέθηκαν στην πινέζα του ελληνικού χάρτη… 
Όλοι αυτοί λοιπόν που αδιαφορούν και κάθονται στ’ «αυγά» τους και τα χουχουλιάζουν στα σπίτια και στα μαγαζιά τους, τα άδεια μαγαζιά τους που συχνά πυκνά μας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να τους λυπηθούμε και να τους συνδράμουμε ώστε να μη μπουν λουκέτα, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παραπονεθούν για οτιδήποτε!
Οι συζητήσεις και τα νευράκια κι οι τζάμπα μαγκιές στα καφέ και στα μαγαζιά της πόλης, καλό θα κάνουν να κοπούν! Δεν έχουν νόημα πλέον! Ας καθίσουν υπομονετικά να περιμένουν μήπως κι ακούσουν κιόλας την πτώση της αξίας των περιουσιών και της πατρίδας τους γενικά και ειδικά… ας καθίσουν να παρακολουθήσουν προσεκτικά πώς πετυχαίνουν τα σχέδια εκείνων που εποφθαλμιούν έναντι της Θράκης και της Ξάνθης… ας καθίσουν να παρακολουθούν προσεκτικά τους τρόπους που θα κουνούν το μαντήλι στους νέους που δεν θα βρίσκουν δουλειά και θα ρίχνουν μαύρη πέτρα πίσω τους…
Κι όταν σηκώνονται απ’ τον καναπέ τους που ακόμη κι αυτός τους βαρέθηκε… ας πάνε μια βόλτα απ’ τον καθρέφτη και ν’ αραδιάσουν όποια επιχειρήματα έχουν τέλος πάντων, για την αδιαφορία και την απραξία τους… Κι ας τα πουν εκεί γιατί παραέξω, δεν έμεινε κανείς απ’ τους ελάχιστους που ενδιαφέρονται, να θέλει να τους ακούσει πλέον!
Άλλωστε, ποτέ δεν ήταν ευχάριστο κι εποικοδομητικό να παρακολουθείς μια ολόκληρη περιοχή να κολυμπάει στη μιζέρια της και να το απολαμβάνει χωρίς να προσπαθεί να κάνει κάτι για να ξεφύγει και σίγουρα πάντως, χωρίς να θέλει ν’ αποτρέψει κάτι απ’ τα πολλά κι επικίνδυνα που της φορτώνουν! 

e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου