Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Αν δε … νοιαστείς για το σπίτι σου…


…θα πέσει να σε πλακώσει! Παλιά και γνωστή ρήση που ταιριάζει απόλυτα στην κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι ξανθιώτες! Μόνο που χρειάζεται μια διευκρίνιση, όταν λέμε σπίτι δεν εννοούμε μόνο το κτίριο… εννοούμε τον τόπο, την πόλη που κατοικούμε κι ας απαιτεί και συλλογική συνείδηση! Κι επειδή ξεκίνησε το «πέσιμο» κι ετοιμάζεται να πλακώσει άπαντες, μήπως να νοιαστούν όλοι λίγο περισσότερο μπας και προλάβουν κάτι…;

Υποτίθεται ότι υπάρχει κινητικότητα και ξεσηκωμός στην Ξάνθη για την απόφαση αναστολής λειτουργίας της Σχολής της Αστυνομίας και την παραμονή των λαθρομεταναστών στις εγκαταστάσεις. Πλασματική όμως η εικόνα αφού οι περισσότεροι ξανθιώτες απλώς κάτι άκουσαν κι οι πληροφορίες τους είναι συγκεχυμένες ενώ συχνά αποτυπώνεται στις συζητήσεις κι η μιζέρια κι η ηττοπάθεια που δυστυχώς επικρατεί πολύ τα τελευταία χρόνια στην περιοχή!
Ενημέρωση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε πλήρη κατανόηση των επιπτώσεων που είχε μια μόνιμη τέτοια απόφαση και για όλους τους κινδύνους που ελλοχεύουν, δεν υπάρχει από πουθενά βέβαια! Οι γνωστές κορώνες των τοπικών εκλεγμένων, στο παρελθόν, έχουμε παραδείγματα για το πόσο αναποτελεσματικές είναι τελικά! Κι αυτά τα περί ομαδικών παραιτήσεων, δεν έχουμε δείγματα ότι πανικοβάλουν κανέναν στην Αθήνα!
Εδώ, πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι ξανθιώτες ότι μια σημαντική δομή, απ’ τις τελευταίες που ενισχύουν τον οικονομικό ιστό της πόλης, παύει να λειτουργεί και αντικαθίσταται από μια βραδυφλεγή βόμβα σε πολλά επίπεδα μεταξύ των οποίων κι αυτό της υγείας, ενώ δε μπορούν ν’ αποκλειστούν και νέα παρόμοια σχέδια για την περιοχή, αν δεν υπάρξει σθεναρή αντίδραση!
Πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι με την υποβάθμιση της περιοχής, χάνονται αξίες ακινήτων κι υποβαθμίζεται και το επίπεδο ζωής με ό,τι αποτέλεσμα μπορεί να φέρει αυτό και φυσικά ένα απ’ τα χειρότερα είναι η αδυναμία συγκράτησης των νέων στην περιοχή!
Αν δε μπορεί να τα σκεφτεί μόνος του ο καθένας, ίσως και λόγω της αδυναμίας ή της αδιαφορίας να ενημερωθεί, επιβάλλεται, εκείνοι που γνωρίζουν κι αποφασίζουν, να δώσουν με κάθε τρόπο και μέσο ενημέρωση! Σε κάθε άλλη περίπτωση, μιλάμε απλώς για υποκριτικό ενδιαφέρον και προσπάθειες χωρίς ουσία και βάση!
Καλές οι αποφάσεις για κλείσιμο αγοράς κι υπηρεσιών τη Δευτέρα αλλά με την ερήμωση, απλώς της πόλης και την ταλαιπωρία των καταναλωτών, μήνυμα στην Αθήνα δεν πάει! Με την παραίτηση εκλεγμένων, θα γίνει ένας ντόρος μια δυο μέρες και μετά θα μείνει χωρίς εκπροσώπηση και όργανα αποφάσεων, πάλι η περιοχή, το κέντρο δεν θ’ αντιμετωπίσει κάποιο θέμα όπως όλοι καταλαβαίνουμε!
Με μαζικές συγκεντρώσεις και συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων ξανθιωτών όμως, κάθε ηλικίας, κομματικής τοποθέτησης, επαγγέλματος, κοινωνικής θέσεις, θα δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στο κέντρο και θα μπορέσει η Ξάνθη να τραβήξει την προσοχή της υπόλοιπης χώρας, για το πρόβλημά της βρίσκοντας ενδεχομένως και συνοδοιπόρους!
Για να γίνουν αυτά όμως, πρέπει οι ξανθιώτες να ενημερωθούν σωστά και να πάψουν ν’ αδιαφορούν αποδεχόμενοι στωικά ό,τι κακό της μοίρας τους, τους έρχεται κάθε λίγο και λιγάκι κι έμαθαν να μην αντιδρούν! Λίγο ενδιαφέρον για το ευρύτερο σπίτι τους, δεν βλάπτει! Ετοιμάζεται να τους πλακώσει κι αν δεν το καταλαβαίνουν, κακό του κεφαλιού τους αφού το πρώτο που θα χτυπάνε μετά, είναι ακριβώς το κεφάλι τους, που δεν αντέδρασαν όταν έπρεπε… αν προλάβουν βέβαια και δεν τους το χτυπήσει κάτι απ’ αυτά που θα τους πλακώσουν στη συνέχεια…

e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου