Σάββατο 18 Αυγούστου 2012

Να «βάλουμε πλάτη»…! Αλλά όλοι!


Ορισμένα πράγματα πλέον δε χωρούν αμφισβήτηση κι ένα απ’ αυτά είναι φυσικά η απαράδεκτη κατάσταση με την είσοδο και παράνομη παραμονή λαθρομεταναστών στη χώρα που αν συνεχιστεί θα επιφέρει ακόμη και αλλοίωση στην ανθρωπογεωγραφία πολλών περιοχών. Ωστόσο, την διαπίστωση και την αναγκαιότητα ότι επιβάλλεται ν’ αντιμετωπιστεί συνολικά και με συνεργασία το πρόβλημα, οφείλουμε να τις αποδεχτούμε και να τις τηρήσουμε όλοι, σε κάθε μέρος της χώρας έστω κι αν πρέπει ν’ αποδεχθούμε ότι η αρχή έγινε απ’ τη Θράκη…

Κι ενώ οι περισσότεροι ξανθιώτες απολάμβαναν τις κοντινές ή πιο μακρινές διακοπές τους, πάντως είχαν βγει εντελώς απ’ τους συνήθεις ρυθμούς τους, έμαθαν απ’ τα μέσα ενημέρωσης ότι αποσπώνται 1880 αστυνομικοί στη Θράκη κι αμέσως την επόμενη μέρα ότι έφτασαν οι πρώτοι λαθρομετανάστες για «φιλοξενία» στη Σχολή Αστυνομίας της Ξάνθης.
Λίγο πολύ έχουν γίνει γνωστά τα γεγονότα κι ο τρόπος που έγινε προσπάθεια ν’ αντιδράσουν οι ιθύνοντες της περιοχής αλλά κατέληξε άδοξα και μάλιστα είχε όλα τα στοιχεία του φιάσκου…
Αν δούμε όμως πιο ψύχραιμα τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί σήμερα στη χώρα, θα διαπιστώσουμε ότι για να λυθεί, ή τέλος πάντων ν’ αμβλυνθεί ώστε να πάρει το δρόμο του για λύση, το τεράστιο πρόβλημα της εισόδου και παραμονής στη χώρα των κάθε λογής λαθρομεταναστών, σίγουρα χρειάζεται συνεργασία και συμμετοχή όλων των μας. Ως κάτοικοι διάφορων περιοχών, με την προσπάθεια απλώς ν’ αποτρέψουμε την παρουσία λαθρομεταναστών για ευνόητους λόγους, απλώς επιτείνουμε το τεράστιο θέμα της ορθής και ψύχραιμης αντιμετώπισης των εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων που έχουν κατακλύσει τη χώρα.
Η προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου «Ξένιος Ζεύς» που δείχνει να εξελίσσεται με θετικά αποτελέσματα, αποτελεί την πρώτη σοβαρή αντιμετώπιση του ζητήματος που λόγω απραξίας και ανικανότητας, έφτασε να μεγεθυνθεί στα σημερινά δεδομένα που το καθιστούν πολύ δύσκολο στη διαχείρισή του πλέον!
Η ερώτηση «γιατί ξεκίνησαν απ’ τη Θράκη;», ακούγεται εύλογη κι απολύτως λογική, ωστόσο από κάπου θα ξεκινούσε η υλοποίηση του σχεδιασμού και λόγω της ανάγκης παρουσίας των αποσπασμένων αστυνομικών σε μια απ’ τις σημαντικότερες πύλες εισόδου λαθρομεταναστών, δεν ακούγεται παράλογη η μεταφορά κάποιων εκ των συλληφθέντων σε χώρους που διαθέτει η αστυνομία.
Πριν παρουσιαστούν διάφορα επιχειρήματα που μπορεί να έχουν και λογική βάση, θα πρέπει να συνυπολογισθεί ότι αν συνεχιζόταν η κατάσταση όπως είχε παγιοποιηθεί, με την συνεχή είσοδο νέων λαθρομεταναστών και καμιά ουσιαστική προσπάθεια αντιμετώπισης του φαινομένου του διασκορπισμού τους στη χώρα, κινδύνευε ακόμη και με αλλοίωση η ανθρωπογεωγραφία πολλών περιοχών και σε βάθος χρόνου όλης της χώρας.
Το δίκαιο των κατοίκων περιοχών που υποφέρουν από εγκληματικότητα και άλλες εκφάνσεις της διαφορετικής κουλτούρας των «επισκεπτών», φυσικά δεν είναι πάνω απ’ το δίκιο άλλων κατοίκων των περιοχών που τώρα θα επιβαρυνθούν επίσης. Απλώς πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουμε ότι επιβάλλεται, για να προστατεύσουμε τη χώρα μας απ’ την απίστευτη όσο κι ιδιότυπη επίθεση που δέχεται, να λειτουργήσουμε οργανωμένα και με καλή διάθεση αλλά κυρίως με ομαδικό πνεύμα!
Ξεκίνησε η προσπάθεια απ’ τη Θράκη αλλά να μη μείνει μόνο αυτή η περιοχή εκτεθειμένη στους κινδύνους που ελλοχεύουν απ’ την παρατεταμένη παραμονή λαθρομεταναστών σε συγκεκριμένους χώρους. Να προχωρήσει η υλοποίηση του σχεδιασμού και να μοιραστεί το βάρος δίκαια και με συνυπολογισμό όλων των παραμέτρων, με κοινό στόχο φυσικά την πλήρη αντιμετώπιση, σε εύλογο χρονικό διάστημα του τεράστιου προβλήματος.
Μπορεί να έχουμε συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορούμε ν’ αντιμετωπίσουμε την παγκοσμιοποίηση και να κρατήσουμε μόνο τα θετικά της αλλά θα πρέπει να κατανοήσουμε όλοι ότι με συνεργασία, ομαδικό πνεύμα και κυρίως καλό συντονισμό απ’ το κέντρο, μπορούμε να διαφυλάξουμε τη χώρα μας κρατώντας εκείνους που την επιλέγουν για να ζήσουν εδώ νόμιμα και απαγορεύοντας να την εκμεταλλεύονται όσοι απλώς στοιβάζονται εδώ μεταφέροντας όλα όσα έχουμε ξεχάσει εδώ και δεκαετίες στην Ευρώπη! 

e-thrakinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου